НИНОВА: АКО КАБИНЕТЪТ РАЗРЕШИ ИЗНОС НА ОРЪЖИЕ ЗА УКРАЙНА, БСП НАПУСКА КОАЛИЦИЯТА
април 29, 2022 317 Прегледи

НИНОВА: АКО КАБИНЕТЪТ РАЗРЕШИ ИЗНОС НА ОРЪЖИЕ ЗА УКРАЙНА, БСП НАПУСКА КОАЛИЦИЯТА

Вицепремиерът и лидер на БСП Корнелия Нинова не пожела да обясни как ще гласуват депутатите от левицата при разглеждане на решение за изпращане на военна помощ на Украйна, но обяви принципната позиция на партията – ако Министерският съвет вземе решение да се изнасят оръжия и боеприпаси за Украйна, БСП ще напусне коалицията.

Заявката на Нинова дойде по време на посещение на зеленчуковата борса в пловдивското село Първенец. Тя отново посочи, че до момента от страната ни не е изнесен нито един патрон за Украйна.

„Изнасяме оръжия за над 50 до 60 държави, с които имаме договори, и всички са с краен потребител тези държави. България не може да контролира какво се случва след това. При нас няма нито един договор нито за Украйна, нито за Русия“, заяви Корнелия Нинова.

По отношение на разговора между българския премиер Кирил Петков и украинския президент Володимир Зеленски, че България може да помогне с ремонт на военни машини, вицепремиерът посочи, че все още няма информация какви машини се имат предвид.

 

dnes.dir.bg

 

Предишна АРЕСТ ЗА ДРОГИРАН ШОФЬОР
Следваща ОТКРИВАТ МАЙСКИ ДНИ НА КУЛТУРАТА НА 3 МАЙ

За автора

Може да харесате още

Новини

ГОЛЯМА ЗАДУШНИЦА Е

Първата Голяма Задушница през годината отбелязваме днес, ден преди Месни заговезни. На Голяма Задушница християните извършват помен за душите на починалите. Според православието днес е един от трите дни в

Новини

ЧАСОВНИКЪТ СЕ МЕСТИ С ЧАС НАПРЕД ТАЗИ НОЩ

Тази вечер ще спим един час по-малко. Причината е, че в 3 часа трябва да преместим стрелките на часовника с един час напред и да преминем към лятното часово време.

Новини

КЪДЕ И ДОКОГА НЯМА ДА ИМА ВОДА В СЛИВЕН

„Водоснабдяване и Канализация – Сливен“ ООД уведомява своите потребители, че поради извършване на авариен ремонт на 06.07.2020г.(понеделник) до 15.00ч. е прекъснато водоподаването на кв.“Речица“. При възможност водоснабдяването ще бъде възстановено