НИКОЛАЙ СИДЖИМОВ: ДОВЪРШВАНЕТО НА ПРЕЧИСТВАТЕЛНАТА СТАНЦИЯ ЗА ПИТЕЙНИ ВОДИ ТРЯБВА ДА СТАНЕ ПРИОРИТЕТ

НИКОЛАЙ СИДЖИМОВ: ДОВЪРШВАНЕТО НА ПРЕЧИСТВАТЕЛНАТА СТАНЦИЯ ЗА ПИТЕЙНИ ВОДИ ТРЯБВА ДА СТАНЕ ПРИОРИТЕТ

Довършването на пречиствателната станция за питейни води в Сливен трябва да стане приоритет за държавата, без значение кой управлява. Казвам го като еколог, който през 1991 г. създаде един от първите екоотдели в страната – този в Сливен. Това заяви на среща с областния управител Николай Сиджимов, водач на листата на Демократична България в 21 МИР.

„С годините настъпват изменения в язовир Асеновец, откъдето постъпва голяма част от питейната вода на Сливен. Затова тя много скоро ще има нужда от пречистване“, подчерта Сиджимов.

Водачът на листата на ДБ заяви, че трябва да се обнови и станцията за отпадни води, които се вливат в река Тунджа. В противен случай държавата може да прибегне до санкции.

Николай Сиджимов обърна внимание и на проблема с чистия въздух в Нова Загора. Друг акцент в неговата бъдеща дейност като депутат ще бъдат земеделските земи, които се предоставят за фотоволтаици.

„Тази практика трябва да бъде прекратена, защото там масово се пръска с пестициди и години наред земята няма да може да се използва“, изтъкна екологът, за когото може да се гласува с бюлетина № 25.

Предишна ДВЕ ЖЕНИ И МЪЖ СА ЗАДЪРЖАНИ ЗА ПРИТЕЖАНИЕ НА НАРКОТИЦИ В СЛИВЕН
Следваща ОФИЦЕР ОТ ЗАПАСА ВДИГНА НА КРАКA ВСИЧКИ КАНДИДАТИ ЗА ДЕПУТАТИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КВ. „НАДЕЖДА” НЕ ИСКА ДА ГЛАСУВА, ЗАСЕГА

На 4 април следобед Slivenifo публикува снимки от 6-то училище, където гласуват жителите на сливенския квартал „Надежда”. Колоната тогава стигаше 100 метра, въпреки проливния дъжд. По същото време днес Slivenifo

Новини Сливен

ПОЗДРАВ ПО ПОВОД 1 ОКТОМВРИ – МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА

Уважаеми съграждани, Приемете сърдечните ми поздрави и благопожелания по повод Международния ден на възрастните хора – 1 октомври! Това е празник, носещ в себе си топлина, сърдечност, уважение и обич.

Новини Сливен

МБАЛ „ХАДЖИ ДИМИТЪР“, ГР. СЛИВЕН ПРИВЕТСТВА С ДОБРЕ ДОШЪЛ Д-Р ПЕТЪР СЛАВОВ – СПЕЦИАЛИСТ ПО ХИРУРГИЯ И ОНКОЛОГИЯ

Д-р Славов има над 30 години стаж в общата и онкологичната хирургия. Практикува най-съвременни методи в хирургичното лечение, включително и лапароскопския метод. Тел. за контакт: 044 / 618 000 и