НИКОЛАЙ СИДЖИМОВ: ДОВЪРШВАНЕТО НА ПРЕЧИСТВАТЕЛНАТА СТАНЦИЯ ЗА ПИТЕЙНИ ВОДИ ТРЯБВА ДА СТАНЕ ПРИОРИТЕТ
13.09.2022 917 Прегледи

НИКОЛАЙ СИДЖИМОВ: ДОВЪРШВАНЕТО НА ПРЕЧИСТВАТЕЛНАТА СТАНЦИЯ ЗА ПИТЕЙНИ ВОДИ ТРЯБВА ДА СТАНЕ ПРИОРИТЕТ

Довършването на пречиствателната станция за питейни води в Сливен трябва да стане приоритет за държавата, без значение кой управлява. Казвам го като еколог, който през 1991 г. създаде един от първите екоотдели в страната – този в Сливен. Това заяви на среща с областния управител Николай Сиджимов, водач на листата на Демократична България в 21 МИР.

„С годините настъпват изменения в язовир Асеновец, откъдето постъпва голяма част от питейната вода на Сливен. Затова тя много скоро ще има нужда от пречистване“, подчерта Сиджимов.

Водачът на листата на ДБ заяви, че трябва да се обнови и станцията за отпадни води, които се вливат в река Тунджа. В противен случай държавата може да прибегне до санкции.

Николай Сиджимов обърна внимание и на проблема с чистия въздух в Нова Загора. Друг акцент в неговата бъдеща дейност като депутат ще бъдат земеделските земи, които се предоставят за фотоволтаици.

„Тази практика трябва да бъде прекратена, защото там масово се пръска с пестициди и години наред земята няма да може да се използва“, изтъкна екологът, за когото може да се гласува с бюлетина № 25.

Предишна ДВЕ ЖЕНИ И МЪЖ СА ЗАДЪРЖАНИ ЗА ПРИТЕЖАНИЕ НА НАРКОТИЦИ В СЛИВЕН
Следваща ОФИЦЕР ОТ ЗАПАСА ВДИГНА НА КРАКA ВСИЧКИ КАНДИДАТИ ЗА ДЕПУТАТИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СЛЕД МЕСТНИЯ ВОТ 45 НАСЕЛЕНИ МЕСТА В ОБЛАСТ СЛИВЕН СА С КМЕТОВЕ ОТ ПП ГЕРБ

ГЕРБ-Сливен реализира категорична победа на местните избори. Резултатите на ПП ГЕРБ на областно ниво са най-добрите от учредяването й като влияние на партията спрямо всички политически сили, които участват в

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН ПУБЛИКУВА АНКЕТА ЗА МНЕНИЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ ОТНОСНО РАЗВИТИЕТО НА ОБЩИНАТА

Община Сливен стартира процедура по разработване на План за интегрирано развитие на общината за периода 2021-2027 година.Той определя основните приоритети в развитието на общината в следващия 7-годишен програмен период и

Новини Сливен

НАЙ-ДОБРИЯТ ЧОВЕК В ЦЕНТРАЛНА ПОЩА – СЛИВЕН

За мен тя е най-добрият човек, когото познавам. Винаги е усмихната и търпелива. Думите са на баба Янка Арнаудова от сливенския кв. „Дружба“. Възрастната жена е дошла в центъра на