НИКОЛАЙ СИДЖИМОВ /ДБ/: МОЖЕМ ДА ВЪЗВЪРНЕМ СЛАВАТА НА СЛИВЕН КАТО ИКОНОМИЧЕСКИ И НАЦИОНАЛЕН ЛИДЕР
30.09.2022 553 Прегледи

НИКОЛАЙ СИДЖИМОВ /ДБ/: МОЖЕМ ДА ВЪЗВЪРНЕМ СЛАВАТА НА СЛИВЕН КАТО ИКОНОМИЧЕСКИ И НАЦИОНАЛЕН ЛИДЕР

Моята мисия е знаещите и можещите да се върнат в Сливен, а децата и внуците ни да растата и успяват тук, заяви водачът на листата на „Демократична България“ в 21 МИР – Сливен

– Г-н Сиджимов, защо се кандидатирате за нарден представител от Сливен?

– Защото искам Сливен, България да са привлекателни за децата и внуците ми. Да учат, тук и в чужбина, да опознават нови места и култури, нови нрави, но да се връщат тук, в родината. В годините назад, единият ми дядо е дошъл в Кърджали от Беломорска Тракия, другият е от Хасковско. И двамата са били “николапетковисти.” И са пострадали заради това. Мислели за да заминат надалеч. Но са останали тук.

Аз съм бил няколко пъти в Америка и съм имал доста добри предложения за работа. Но винаги съм избирал да се върна. А Сливен – над 30 години съм работил тук. Затова искам градът, страната ни да станатмясто, от което да не искаме да “бягаме.”

Най-важните битки съм провел в Сливен и тук съм постигнал най-много. През 1991г. започнах работа в Общината като първия еколог и веднага започнаха предизвикателствата и изпитанията. Няма да забравя проблема с радиацията в питейната вода и усилията, които положихме за да го решим.

1991 бях активен в СДС, станах заместник председател, а през 1995 станах общински съветник. Едно от знаменателните решения на общинския съвет по това време беше изграждането на пазара. Аз активно участвах и допринесох за осъществяването на идеята.

През 1998 участвах в създаването и станах Изпълнителен директор на Регионалния Център за Икономическо Развитие, който осъществи редица инициативи – като например ремонтиране сградата на първата фабрика в града – на Добри Желязков.

Регионалният център създаде и програма за финансиране, която в много труден период подпомогна над 60 малки и средни предприятия в града и пряко и непряко допринесе за създаването и запазването на над 600 работни места.

Тук се родиха и израснаха децата ми, тук имам много приятели.

– Избрахте „демократична България“.

– Аз съм сред основателите на “Зелените,” които днес се наричаме “Зелено движение.” Години наред в партията сме работили за популяризиране и прилагане екологични стандарти и природосъобразен живот. Нашата партия е в „Демократична България“, понеже това е една принципна коалиция с много ясни политики и последователно отстояване на принципи вече близо четири години.

Ние сме най-дясната партия в семейството на европейската Зелена партия и това ни сближава и с ДСБ. Години наред сме били заедно в отстояване на редица граждански и политически каузи.

– Кои са Вашите приоритети като бъдещ депутат?

– Най-важното е въвеждането на депозитната система, подобряване цялостната система за управление на отпадъците и подобряване качеството на въздуха – в сътрудничество с общините и максимално ефективно използване на оперативните програми. Създаване на чиста и здравословна околна среда, възможности за добри доходи и работни места, възможности за стопанска инициатива, културен живот и възможности за спортуване.

Затова трябва да се насочат усилия към връщане на младите и можещите. Привличане на проекти и таланти, с които развитието ще стане много по-бързо и качествено. Предизвикателно е, но реалистично да кажа, че за няколко години Сливен може да привлече десетки нови проекти и стотици, дори хиляди млади хора да се върнат тук. Сред тях искам да е и синът ми.

Лидерската роля на Сливен в икономиката, културата и политиката в България трябва да се възвърне. Това може да стане само чрез обединяване на местния елит и екипна работа отвъд длъжностите и политическите различия.

-Вашето послание към хората от Сливен?

– Тук, в Сливен и региона, има достатъчно знаещи и можещи хора. Връщам се, за да станем повече, да привлечем още знаещи и можещи, и да работим заедно за връщане славата на Сливен.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

Нели Димитрова, „Радио Сливен Нет“

 

Предишна САРКИС ШАКЛИЯН:ПРИЗОВАВАМ ВСИЧКИ СЪГРАЖДАНИ ДА ГЛАСУВАТ
Следваща ДЕЯН ДЕЧЕВ: БЪЛГАРИЯ ИМА НУЖДА ОТ СТАБИЛНО УПРАВЛЕНИЕ И СПЕШНИ РЕШЕНИЯ ЗА ЗИМАТА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

МАРИЯ ГРИГОРОВА ОТКАЗАЛА ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ В ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ

„Поканих г-жа Мария Григорова да участва в днешната пресконференция и да аргументира пред вас своето предложение за замяна на концесионер на концесията върху спортен комплекс „Хаджи Димитър“, така както миналия

Новини Сливен

ДИРЕКТОРЪТ НА ТОПЛОФИКАЦИЯ СЛИВЕН ИНЖ. КОСТОВ С ИНФОРМАЦИЯ КЪМ ПОТРЕБИТЕЛИТЕ ПО ПОВОД МОНТИРАНЕТО НА ТОПЛИННИ РАЗПРЕДЕЛИТЕЛИ

Следващото интервю е с потребителска насоченост и е с изпълнителния директор на Топлофикация Сливен инж. Павлин Костов. Той ще ни разясни повече за кампанията на дружеството за монтиране на топлинни

Новини Сливен

ДЕСИСЛАВА ТАНЕВА: НАМИРАМ ПРОТЕСТА НА ЗЪРНОПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ ЗА СПРАВЕДЛИВ

Намирам протеста на зърнопроизводителите за справедлив. Това каза днес пред журналисти в Сливен Десислава Танева, председател на Комисията по земеделието, храните и горите в Народното събрание, предаде БТА. Тя беше