НИКОЛАЙ МРАВОВ ОТ СЛИВЕН СТАНА ЧЛЕН НА КОМИСИЯТА ЗА ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ
май 26, 2022 595 Прегледи

НИКОЛАЙ МРАВОВ ОТ СЛИВЕН СТАНА ЧЛЕН НА КОМИСИЯТА ЗА ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ

Николай Мрамов от Сливен влезе в новото ръководство на националната Комисия за защита на потребителите. Новината дойде след решение на Министерски съвет.

Освободени са председателят и членовете на Комисията за защита на потребителите, съобщи пресцентърът на Министерския съвет. Правителството прие решение, с което освобождава Димитър Маргаритов като председател на Комисията за защита на потребителите. Освободени са също членовете на Комисията – Константин Арабаджиев и Константин Райков.

Със същото правителствено решение е определен нов състав на Комисията за защита на потребителите. Иван Френкев е новият председател на Комисията, а за нейни членове са определени Велина Николова-Великова и Николай Мравов.

Иван Френкев е бакалавър по финансови и бизнес икономики от Университета в Лондон, Обединеното кралство, и магистър по бизнес администрация от Университета в Истанбул, Турция. Има опит в управлението на компании, от 2019 г. е общински съветник в Общинския съвет в гр. Смолян.

Велина Николова-Великова е магистър по право от СУ „Св. Климент Охридски“. От ноември 2002 г. до момента работи като адвокат в Софийска адвокатска колегия.

Николай Мравов е магистър по икономика от Икономическия университет в гр. Варна. В периода 1994 г. – 2003 г. е два мандата общински съветник в Община Сливен, член е на Съвета на директорите на „Пътнически превози – Сливен“ ЕАД, заемал е и други ръководни позиции в различни търговски дружества.

Решението на Министерския съвет е прието неприсъствено, посочват още от пресцентъра.

Припомняме, че досегашните членове на КЗП бяха с изтекъл мандат. Те бяха назначени още по времето на правителството „Борисов 2“.

Един от освободените членове на КЗП е бившият общински лидер на СДС в Бургас Константин Райков.

Той обяви, че се гордее, че е бил част от този орган през последните 7 години и 2 месеца.

“Както повелява традицията в края на един житейски период, настъпва време за равносметка и благодарности! Благодаря на Божидар Лукарски, Филип Кирев и Костадин Марков, че повярваха в мен и ме натовариха с отговорността да бъда част от ръководството на КЗП.

Благодаря на колегите Димитър Маргаритов и Константин Арабаджиев за екипа, който успяхме да създадем и запазим – за мен бе чест, Господа! Благодаря им и за това, че са и ще бъдат мои ПРИЯТЕЛИ!

Благодаря на администрацията и служителите на КЗП! Без техните знания, ерудиция и себеотдаденост доверието в Комисията не би било толкова високо /на второ място след МВР съгласно социологическо проучване от ноември 2021 г./.

Благодаря на семейството ми за подкрепата и обичта им.

На новото ръководство на КЗП пожелавам да надгради успехите, които постигнахме ние. Дерзайте!“, написа Райков във фейсбук.

 

flagman.bg

 

Предишна  КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ПОЛУЧИ БЛАГОДАРСТВЕН ПЛАКЕТ ЗА ПОДКРЕПАТА ПРИ ОРГАНИЗИРАНЕТО НА ЮНАШКИ ИГРИ "ХАЙДУШКА СРЕЩА"
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

МУЗЕЙНИ РАБОТНИЦИ ПРОТЕСТИРАХА В СЛИВЕН

Музейни работници от Регионалния исторически музей в Сливен протестираха днес. Протестът им бе символичен. „Ние подкрепяме исканията на КТ „Подкрепа”, които днес протестират срещу много ниското увеличение за бюджетните средства

Новини Сливен

НУ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“ ИСКА ДА ОСТАНЕ НА ДВЕ СМЕНИ ДО 2026 ГОДИНА

До крайния срок на влизането на обучението на една смяна до 2026 година НУ „Васил Левски“ да се възползва от чл.16 ал.3 от Наредба 10 – „При липса на условия

Новини Сливен

НА ДНЕШНИЯ 11 ОКТОМВРИ Е ПЪРВАТА ПРЕМИЕРА В СЛИВЕНСКАТА ОПЕРА

На 11 и 12 октомври 1944 година са изнесени премиерните представления на Сливенската  опера, създаването на която е плод на обстоятелства, които години наред бележат културния облик на град Сливен. След