НИКОЛАЙ ДЕНКОВ В СЛИВЕН:ДОЙДОХ, ЗА ДА ДАМ ПОДКРЕПАТА СИ ЗА ТАТЯНА СУЛТАНОВА
05.06.2024 514 Прегледи

НИКОЛАЙ ДЕНКОВ В СЛИВЕН:ДОЙДОХ, ЗА ДА ДАМ ПОДКРЕПАТА СИ ЗА ТАТЯНА СУЛТАНОВА

За по-малко от 24 часа всички лидери на „Продължаваме промяната“ дойдоха в Сливен. Снощи среща с жители на областта имаха Асен Василев, Никола Минчев и Кирил Петков. Днес по обед в Града по Сините камъни пристигна бившият премиер акад. Николай Денков, който отговори на въпроси на журналисти.

Въпрос: Академик Денков, посочете най-важните приоритети на коалицията ПП-ДБ в следващия парламент.

Отговор: Много е важно икономиката да работи добре, затова ще продължим с подкрепата на инвестициите, така както давахме национално съфинансиране, което е максималното възможно и това ни помогна да привлечем инвеститори. Но с условие да вдигат заплатите на хората, за да може вторият приоритет да има достатъчно приходи в хазната от бюджета, за да вдигаме и заплати и пенсии. Това е  от което хората имат нужда, за да се чувстват подкрепени и да няма работещи бедни и бедни пенсионери. Третото е да продължим с усилията България да стане справедлива държава, защото всеки разбира, че не е такава днес. Това е защото  част от политиците се опитват да се спасят от съдебно преследване.  Докато не решим този проблем, това ще пречи на всички. В здравеопазването и образованието има много какво да се направи. Там ние постигнахме някои неща през последните две години, но виждате, че дори за заплатите на лекарите и медицинските специалисти в момента спорим, което за мен е абсурдно. Ние имаме нужда от тези специалисти не да заминават в чужбина, а да останат в България.

Въпрос: Четири дни преди изборите, какво е най-важното Ваше послание към избирателите?

Отговор: Ясно е, че България е отново на кръстопът. Единият път ни е представен, като пътя към стабилността и сигурността. Аз го наричам стабилна бедност и сигурност за мафиотите и престъпниците. Това, което ние предлагаме, е  България да продължи да се променя към добро. Доказахме през последните три години, че може много по- бързо да напредваме към средните нива в Европа. Покупателната способност е това, което най – много интересува хората. Затова те трябва да излязат и да гласуват и да изберат това, което смятат за правилно. Разбира се, аз смятам, че номер 14 е правилният, но те имат свободата да решат. Това, което не трябва да правят, е да си останат вкъщи и после да се ядосват, че някой друг е решил вместо тях.

Въпрос: Имате ли отговор за Вашето предложение за дебат с Бойко Борисов?

Отговор:  Това, което виждам е, че той за пореден път се е измъкнал от такъв възможен дебат. Дебатът трябва да бъде за бъдещето на България. Как ние искаме да се развием, как виждаме съдбата на хората, дали продължаваме с увеличаване на доходите и намаляване на неравенството или се връщаме към тези времена, в които неравенството се увеличаваше много бързо. Да подчертая, България беше тази единствена държава в Европейския съюз, в която неравенството се увеличи след приемането ни в Европейския съюз. Това е път, който изкара хората на площадите 2020 -21 година. Ние не трябва да се връщаме към него.

Още нещо, което е по предишната тема, когато говорихме за образованието и здравеопазването. Специално за Сливен трябва да отбележим, че направихме и подготвихме няколко много сериозни инвестиции в образованието. От една страна Гимназията по механотехника получи много сериозно финансиране по Плана за възстановяване и устойчивост за обновяване на сградата и за оборудване. От друга страна, две от така забележителните училища в Сливен – Природо – математическата гимназия и  Икономическата професионална гимназия също получиха много сериозно финансиране от националния бюджет. Това е нещо, което ще помогна Сливен да дръпне напред.

Въпрос: Защо въпреки Вашата натоварена програма намерихте време днес да дойдете в Сливен? 

Отговор: Ние обикаляме цялата страна. През последните 40 дни сме посетили сигурно повече от 40 места, за да могат хората да видят и да чуят ние какво обясняваме за събитията, които се случиха, но също така и ние да видим какво хората ги вълнува най – много. Това, което виждаме навсякъде, е притеснения по отношение на доходите, оплаквания от здравеопазването за качеството му и необходимостта от доплащане.

Втората причина е да отдам дължимото на екипа тук. Татяна Султанова е много активен член на  „Продължаваме промяната“. Тя  е човек, който заслужава подкрепа и исках да й я дам лично. Хората в Сливен трябва да знаят, че имат чудесен кандидат като водач на листата.

Призивът ми към всички хора е – излезте и гласувайте!“

За коалицията ПП-ДБ може да гласувате с №14.

Предишна ЕВГЕНИЙ БАЛЕВ: ГЕРБ-СДС СЪЗДАВА УСЛОВИЯ НЕ САМО ЗА МАСОВ СПОРТ, НО И ЗА ТОВА БЪЛГАРИТЕ ДА СА ЗДРАВИ
Следваща КАНДИДАТИ ЗА ДЕПУТАТИ ОТ „БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД“ ОТ СЛИВЕН УЧАСТВАХА В НАЦИОНАЛНА СРЕЩА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЩИНА КОТЕЛ ЩЕ КАНДИДАТСТВА ЗА ФИНАНСИРАНЕ С ТРИ ПРОЕКТНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ПО ПРОГРАМАТА ЗА РАЗВИТИЕ НА СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ

Община Котел ще кандидатства за безвъзмездно финансиране с проектни предложения за: „Обновяване на централен градски площад „Възраждане“ и прилежащи пешеходни зони“, „Реконструкция, ремонт, оборудване и/или обзавеждане на общински сгради, в

Новини Сливен

РАЗКРИТИ СА СЕРИЯ ОТ КРАЖБИ ВЪВ ВИЛНА ЗОНА И СЕЛАТА В БЛИЗОСТ ДО ГРАД СЛИВЕН

Специализирана операция по противодействие на престъпленията срещу собствеността на гражданите е осъществена на 3 и 4 януари на територията на РУ-Сливен под ръководството на Районна прокуратура. В хода на акцията

Новини Сливен

НА СВЕТОВНИЯ ДЕН НА ЗДРАВЕТО СТОТИЦИ СЛИВЕНЦИ ПОЛУЧИХА ПОДАРЪК: БЕЗПЛАТНО ИЗМЕРВАНЕ НА КРЪВНОТО И ЯБЪЛКА ОТ ОБЩИНАТА

Граждани на различни възрасти се включиха в акцията на Община Сливен, посветена на Световния ден на здравето и професионалния празник на работещите в здравеопазването. На 7 април между 11 и