НИКОЛАЙ ГРОЗЕВ Е НОСИТЕЛЯТ НА НАЙ-ПРЕСТИЖНАТА НАГРАДА В „ГОДИШНИ НАГРАДИ НА ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА“
17.12.2022 562 Прегледи

НИКОЛАЙ ГРОЗЕВ Е НОСИТЕЛЯТ НА НАЙ-ПРЕСТИЖНАТА НАГРАДА В „ГОДИШНИ НАГРАДИ НА ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА“

Николай Грозев беше обявен за носител на най-престижния приз на „Годишни награди на Община Нова Загора“ – инициатива, състояла се в петъчната вечер на  16 декември на сцената на театър „Минко Балкански“ Присъстващите дълго ще помнят най-вълнуващия момент от награждаването, когато кметът на Община Нова Загора Галя Захариева обяви неговото име в категорията  „Изключителен принос за развитието на община Нова Загора“.

Тържествената церемония тази година се проведе под нов формат, но идеята остана същата – да се отличат тези новозагорци, които с делата си през 2022 г. са допринесли за утвърждаване престижа, просперитета и благополучието на Община Нова Загора.
Сред присъстващите в залата бяха: Галя Захариева-кмет на община Нова Загора и нейният екип, общински съветници, кметове на населени места, представители на общинска администрация, културни институции, спортни клубове, местния бизнес и др.
Дните преди Рождество Христово винаги са били повод за празнуване, но и за равносметка. Изминалата 2022 направи Нова Загора – нашия общ дом – по-топъл, благодарение на труда, ентусиазма, инициативността, професионализма, добротворчеството и благодетелността на наши съграждани, посветили делниците си в полза на града, общината и хората. Най-успешните от тях бяха отличени в шест категории.

Името на д-р Димитър Димитров прозвуча първо пред стихналата публика като  носител на приза „Посланик на доброто“. Новозагорският медик получи награда от своя колега по професия и председател на Постоянната комисия по социална политика, здравеопазване и спорт към Общински съвет Нова Загора – д-р Сергей Радилов.
В края на септември д-р Димитров спаси живота на удавено момиченце от Кортен, което живее втори живот, благодарение на своя благодетел, а България стана свидетел на поредното чудо.
За „Спортист на 2022 година“ бе призната състезателката от Клуб по лека атлетика „Лидер“ Нова Загора Симона Ивайлова Гочева. Тя получи своето отличие от замесник-кмета  Ивайло Енев.

Въпреки крехката си възраст, Симона носи огромен спортсменски дух и силна воля. Към колекцията си през 2022 г. тя  е добавила три златни и един сребърен медал от престижни първенства в страната.
Наградата в следващата категория  „Активна доброволческа дейност“ беше обявена от председателя на Общински съвет Нейчо Минчев. Отличена беше Десислава Узунова  – ентусиаст благотворител, радетел на каузата за защита и помощ на пострадали животни, инициатор на провелия се на 26 ноември – благотворителен концерт, в подкрепа лечението на Теди и Айча. С личния си пример младата новозагорка ни показва, че за да направиш добро е необходимо да имаш огромно сърце и силно желание да бъдеш полезен. Тогава всичко е възможно.

Няколко поредни години общинското ръководство връчи награди на успешни бизнес партньори, насърчавайки развитието на бизнеса в нашия край. През 2022 г.  то избра да отличи не само добрите практики в бизнес средата, в региона а конкретно тези бизнесмени, които със своите решения и политика създават работни места и атрактивни условия за труд.
Заместник-кметът Нина Генчева удостои „Аерзетикс“ ООД с приза  „Работодател на 2022 година“.
Създадената през 2010 г. фирма се е доказала като коректен партньор и грижовен работодател. Извоювала е добрата си репутация единствено чрез стриктно изпълнение на поетите задължения, отговорности, срокове и проявената лоялност към клиентите и служителите си.

Отличието в категорията „Принос в развитието и утвърждаването на българската култура и идентичност в Община Нова Загора“ бе обявено от директора на Школа по изкуствата „Илия Аврамов“ и председател на Постоянната комисия по култура, образование и вероизповедания към Общински съвет Нова Загора Андония Спасова. Напълно заслужено то беше присъдено на Петко Танев – един от най-младите и талантливи преподаватели по изкуства и музикален ръководител на певчески групи и формации в град Нова Загора.

Наградите и високите музикални постижения на музикалните колективи, които ръководи, говорят за нивото на неговата работа и са показателни за това, че е открил най-добрата формула за успех – да прави това, което обича, като го подкрепя с много труд и висок професионализъм.
Особен колорит в тържеството внесоха изпълненията на възпитаниците на Школа по изкуствата „Илия Аврамов“ към НЧ „Д. П. Сивков – 1870“ и млади новозагорски таланти.
След трогателните думи на г-жа Захариева при обявяването на последната и най-престижна категория „Изключителен принос за развитието на Община Нова Загора“, песента на незабравимия Емил Димитров „Ако си дал“ развълнува силно всички присъстващи.

Несъмнено първият носител на отличието в новата категория Николай Георгиев Грозев ще остане новозагорецът, който е допринесъл Нова Загора да бъде град с нов европейски вид и едновременно с това да запази своята идентичност. Петнадесет години от живота си той посвети на града и общината, в която е израснал. Днес всичко в това място носи подписа на г-н Грозев – новозагореца, който преобрази изцяло града, общината и хората, този, който, по думите на г-жа Захариева „е  имал визията, силата и волята да води, да бъде лидер”.
„Не мога да говоря за него в минало време, каза тя. Г-н Грозев не е и няма да бъде история, а е самите основи на развитието на нашата местна общност… Той е кметът, който начерта нашия общ път към бъдещето”.

Предишна ДО ЕЛХАТА НА ПЛОЩАДА ДЯДО КОЛЕДА ДА ЗАПОВЯДА
Следваща ХОКЕЕН МАЧ И ФЕРМЕРСКИ ПАЗАР ПРИВЛЯКОХА ИНТЕРЕСА В НАВЕЧЕРИЕТО НА КОЛЕДА В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЖАНДАРМЕРИЯ СЕ ПОЯВИ В СЕЛА ОКОЛО СЛИВЕН

Жандармерия се появи в няколко села около Сливен този уикенд. Това съобщиха пред Sliveninfo жители на селата Николаево, Самуилово и Ковачите. Жандармеристите по -скоро демонстрирали присъствие, а не са участвали

Новини Сливен

ДЕСЕТКИ ПЯХА „МИЛА РОДИНО“ НА ЛАРГОТО В СЛИВЕН

Десетки протестираха в Сливен и в четвъртък вечер. Минавайки по ларгото, участниците в шествието изпяха химна на България. Те се събраха малко преди 19 часа пред сградата на общината, където

Новини Сливен

БЕНЗИНОСТАНЦИЯТА НА МАРЕШКИ ДНЕС НЕ РАБОТИ, СМЕНЯТ СЕ СОБСТВЕНИЦИТЕ

Информацията на Sliveninfo за продажба на бензиностанцията на Веселин Марешки в Сливен днес се потвърди. Наша проверка показа, че бензиностанцията не работи. Клиентите се връщаха, а неофициално стана ясно, че