НИКОЛАЙ БЪЧВАРОВ – ЛЮБИМЕЦЪТ НА УЧЕНИЦИТЕ

НИКОЛАЙ БЪЧВАРОВ – ЛЮБИМЕЦЪТ НА УЧЕНИЦИТЕ

Той е участвал в мач от турнира УЕФА срещу немския „Кайзерслаутерн”. Още на 17 години дебютира с отбора на Сливен в А група. „Беше срещу отбора на Локомотив – Пловдив, който победихме”, спомня си днес именикът Николай Бъчваров.

На Никулден той приема поздрави от своите близки, но и от много бивши и настоящи ученици на ПМГ „Добри Чинтулов” – Сливен, където Бъчваров е учител по физкултура вече четвърт век. „Заниманията със спорт и завършването на ВИФ при мен бяха естествено продължение на пътя на баща ми, който също беше учител по физкултура.”, казва Бъчваров.

Въпреки че е професионален футболист в елитната група на България, той успява да завърши с пълно отличие Гимназия „Добри Чинтулов” и продължава обучението си във ВИФ „Георги Димитров” по специалностите „Футбол” и „Учител по физкултура”. Най – големите си успехи във футбола днешният учител постига в някогашния студентски футболен отбор „Академик”. Именно там той завършва на четвърто място в А – група и играе мач от турнира за купата на УЕФА. През 1983 г. Николай Бъчваров се завръща за половин сезон в отбора на Сливен, след което играе в „Загорец” – Нова Загора и „Светкавица” – Търговище, където за 13 години има 350 мача, а със своите 70 гола се нарежда на четвърто място във вечната листа на тима.

От 1995 г. Бъчваров е учител по физкултура в ПМГ „Добри Чинтулов”. „Работата с младите хора ми носи истинско удоволствие. Въпреки че нямаме най – добрите условия за закрити тренировки, в Гимназията постигнахме много успехи с различни отбори.

През 2017 г. нашият отбор по лека атлетика за девойки участва на световно първенство, а десет години по-рано отново девойките ни стигнаха до световно първенство по баскетбол. Неизменно отборите на Гимназия са участници във финалите на ученическите игри, а волейболистите ни бяха републикански шампиони”, припомня учителят. Който не крие, че се ядосва от лошата дисциплина и безотговорността. „Дисциплината е в основата на всеки успех в спорта и изобщо в живота”, категоричен е Николай Бъчваров. Той се чувства истински щастлив с победите и призовите места на учениците от Гимназия „Добри Чинтулов”. Любимото му време са разходките и посещенията на непознати места със съпругата му Виолета. Двамата обичат да обхождат околностите на Мюнхен, където като психолог работи дъщеря им Камелия.

„На днешния празник, Никулден, искам да поздравя всички именици и да пожелая здраве на хората. Искрено се надявам пандемията да премине по-бързо и всички да се върнем към нормалния живот”, заявява учителят.

Предишна 119 НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС В ОБЛАСТ СЛИВЕН
Следваща НАД 2000 ИМЕНИЦИ ПРАЗНУВАТ ДНЕС В ОБЩИНА СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ТЪРЖЕСТВЕНО БЕШЕ ОТКРИТА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА В ОБЩИНА ТВЪРДИЦА

Новата учебна година беше тържествено открита в учебните заведения на община Твърдица с издигане на националния флаг и богати празнични програми. Класните стаи на петте училища разтвориха врати за 1736

Новини Сливен

РЗИ – СЛИВЕН СЕ ВКЛЮЧВА В ИНИЦИАТИВАТА СКО „СИНИ КАМЪНИ“ – „СЛИВЕН СПОРТУВА 3/5km – RUN“

В изпълнение на дейностите по Национална програма за превенция на хроничните незаразни болести 2014-2020 година, на 01.12.2018, Регионална здравна инспекция – Сливен, ще се включи в инициативата на СКО „Сини

Новини Сливен

ЗАЕДНО ДА ВЪРВИМ НАПРЕД С ДОБРОТО!

Политиката, според нашите виждания, има смисъл ако залага на доброто, на онова, което обединява хората, а не ги разделя. Това коментира преди местния вот заместник – председателят на ДПС Янко