НИКОЙ НЕ ЗНАЕ КОЛКО ДЕЦА И ВЪЗРАСТНИ В СЛИВЕН СА В ИСТИНСКА НУЖДА, ПАРИТЕ ЗА СОЦИАЛНА ПОДКРЕПА СЕ РАЗПИЛЯВАТ

НИКОЙ НЕ ЗНАЕ КОЛКО ДЕЦА И ВЪЗРАСТНИ В СЛИВЕН СА В ИСТИНСКА НУЖДА, ПАРИТЕ ЗА СОЦИАЛНА ПОДКРЕПА СЕ РАЗПИЛЯВАТ

Милена Стамова е, кандидат за общински съветник от листата на БСДП с номер 35 в бюлетината и преференция 113

„Загубихме най-ценното – да си помагаме, да се подкрепяме. Хората тук са много притеснени за работата и доходите и се отчуждават. За мен, в тази ситуация трябва да е обратното – да сме задружни и заедно да искаме повече за нас и за децата“ – така Милена Стамова обяснява защо е решила да приеме поканата на Българската социалдемократическа партия и да влезе в листата за общински съветници.

Милена Стамова се занимава със социална работа, има периоди, в които работи в Гърция, където се грижи за деца и възрастни хора, междувременно учи „Туризъм“. „Изкарвам парите си сама с много труд и част от тях, както и от времето си, отделям да уча. Никога не съм получавала помощ от никого, нито съм чакала на социалната система.“, споделя тя.

Целта на Милена Стамова като общински съветник ще бъде в Община Сливен най-сетне да бъде изготвен регистър на децата със специални потребности и на децата, чиито семейства живеят под линията на бедността. „Така ще сме наясно какъв ресурс ще е необходим, за програма за подпомагането им, която да бъде финансирана от общинския бюджет.“ Според нея ремонтите по улиците са важни, но най-важно е да бъде осигурена подкрепа за семействата, и най-вече за децата в Сливен, които живеят в бедност. „„Те трябва да имат минимума – дрехи, храна, пари за помагала, за да ходят спокойно на училищe, иначе за тях няма бъдеще. Само образованието може да ги измъкне от лошата среда. Нито едно дете не е отговорно за това, че е бедно.“, смята Милена Стамова.

Другата й цел като общински съветник ще е увеличаване на системата на социалния патронаж и на услугите за хората от третата възраст. „В Сливен има много самотни възрастни хора, чиито деца са в чужбина. Длъжни сме да им помогнем. Не става въпрос за много пари, а за това как се разпределят тези пари, да не изтичат в дейности, без които можем“, заяви още тя.

„Имам опит от работата си в Гърция и виждам как се отнасят към възрастните и към семействата в нужда там. Общината може да отдели средства, може и с авторитета си да създава партньорство с бизнеса и гражданите и да помага на нуждаещите се. До сега това винаги е било много настрани в заниманията на кметовете и заместник-кметовете, независимо от коя партия са.“, казва още винаги усмихната Милена Стамова.

Пресцентър БСДП

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Предишна НОВА ДЕТСКА ПЛОЩАДКА РАДВА МАЛЧУГАНИТЕ В КВАРТАЛ "ДРУЖБА"
Следваща МАРТИН СЛАВОВ: СВОБОДНИТЕ ХОРА ДЪРЖАТ НА ИДЕИТЕ СИ И ЗАРАДИ ТЯХ БИХА ПОЖЕРТВАЛИ ВСЯКА ПАРТИЯ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

С ТЪРЖЕСТВЕНА ЦЕРЕМОНИЯ СЛИВЕН ОТБЕЛЯЗА 141 ГОДИНИ ОТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА ГРАДА ОТ ОСМАНСКО ИГО

С тържествена церемония Сливен отбеляза 141 години от освобождението на града от османско иго. Негово Високопреосвещенство Сливенски митрополит Иоаникий, в съслужие със свещеници от храм „Св. Николай Чудотворец“ в кв.

Новини Сливен

ПОЛИЦИЯТА НИЩИ НАСИЛСТВЕНИ ДЕЙСТВИЯ НАД ДВЕ 13-ГОДИШНИ МОМИЧЕТА

Полицията извършва проверка за насилствени действия над две момичета на по 13 години. Иде реч за ученички от училището в град Кермен. Проверява се дали върху тях не е извършено

Новини Сливен

ПРОКУРОРИ ДАРИХА КНИГИ НА ЗАТВОРНИЧКИТЕ ОТ СЛИВЕН И ЗАТВОРНИЦИТЕ ОТ БУРГАС

Класическа българска литература, световни бестселъри, романи, енциклопедии и географски списания ще попълнят празните рафтове на библиотеката на Затворите в Бургас и Сливен Литературните произведения са предоставени от прокурори и ще