„НИКВЕЦ“ ЕООД ЩЕ ОТКРИЕ 40 РАБОТНИ МЕСТА, ИНВЕСТИРАЙКИ 11 МЛН. ЛЕВА КРАЙ СЛИВЕН
януари 31, 2020 2968 Прегледи

„НИКВЕЦ“ ЕООД ЩЕ ОТКРИЕ 40 РАБОТНИ МЕСТА, ИНВЕСТИРАЙКИ 11 МЛН. ЛЕВА КРАЙ СЛИВЕН

Пет сертификата получиха инвеститори за проекти за 83 млн. лв., с които ще разкрият над 500 нови работни места, съобщи пресцентърът на Министерството на икономиката.

Четири сертификата са за инвестиция клас „А“ на „Каолин” ЕАД, „Никвец” ЕООД , Търговска лига- Глобален Аптечен Център АД  и „Карготек България“ ЕООД , а един е за инвестиция клас „Б“ на „Термо Про“ ЕООД.

Два от проектите ще бъдат осъществени в сферата на преработващата промишленост, два в здравеопазването и един в сферата на високотехнологични и интензивно базирани на знания услуги.

Лъчезар Борисов, заместник-министър на  икономиката, който връчи сертификатите, подчерта, че се отчита положителна тенденция за увеличаване на броя и размера на проектите, осъществявани в страната, както от чуждестранни, така и от местни компании, което е доказателство за добрия бизнес климат. Той посочи, че в момента се обсъждат и допълнителни стимули за инвеститорите.

Инвестиционният проект на „Каолин” ЕАД, който получи сертификат за инвестиция клас „А“ е свързан с  изграждане на предприятие за производство на продукти от индустриални минерали в гр. Дулово, обл. Силистра. Размерът на инвестицията възлиза на над  60 млн. лв., като се очаква да разкрие нови 120 работни места.

Проектът на „Никвец” ЕООД е в сферата на хуманното здравеопазване и е за района на град Сливен, на обща стойност 11 млн.лв., като при реализирането му ще се разкрият 40 нови работни места.

Третият проект, получил сертификат за инвестиция клас „А“ е на „Карготек България“ ЕООД. Той е за разширяване на центъра за бизнес услуги на финландската компания в София. Инвестицията е за близо 1 млн. лв., като ще бъдат разкрити 172 работни места.

„Търговска лига-Глобален Аптечен Център“ АД получи сертификат за инвестиция клас „А“ за проект, свързан с изграждане на многопрофилна болница за активно лечение „Сърце и мозък“, гр. Бургас. Той е на стойност над 9 млн.лв. и ще открие 200 нови работни места.

Сертификат за инвестиция клас „Б“ вече има и „Термо Про“ ЕООД за изграждане на център за инсталация и сервизно обслужване на хладилни агрегати за мобилен температурен контрол в Индустриална зона София-Божурище. Инвестицията в производство на промишлено хладилно и вентилационно оборудване възлиза на над 2 млн. лв.

www.investor.bg

Заглавие: Sliveninfo

Предишна ХВАНАХА ПИЙНАЛ ВОДАЧ НА МАЗДА В СЛИВЕН
Следваща ОБЩИНА СЛИВЕН ПРЕДПРИЕМА ПРЕВАНТИВНИ МЕРКИ СРЕЩУ ПТИЧИЯ ГРИП

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ГРИП – СИМПТОМИ И ПРЕВЕНЦИЯ

Какви са симптомите на грипа? Грипът е заразно заболяване, за което е характерна есенно-зимна сезонност. Причинява се от различни вируси – А, В и С, които предизвикват идентична клинична картина

Новини Сливен

ПРОТЕСТ И В СЛИВЕН В ЗАЩИТА НА Д-Р ДИМИТРОВ

Близо 50 граждани и представители на лекарското съсловие протестираха вчера в Сливен с искане законодателството да бъде променено така, че да гарантира сигурността на гражданите и неизбежната отбрана да бъде

Новини Сливен

НЕЗАКОННА СЕЧ НА ДЪРВЕТА В НОВОЗАГОРСКО СЕЛО

Незаконна сеч на дърва от двора на училището в село Новоселец е установено от полицейски служители на РУ-Нова Загора. На 18 юли в град Нова Загора е спрян за проверка