НЕ Е НУЖНО ДА СИ #СУПЕРМЕН, ВАЖНОТО Е ДА СИ #ПЛЮСМЕН!
15.04.2024 378 Прегледи

НЕ Е НУЖНО ДА СИ #СУПЕРМЕН, ВАЖНОТО Е ДА СИ #ПЛЮСМЕН!

Oт 1 април Министерството на здравеопазването с подкрепата на UNICEF Bulgaria – УНИЦЕФ България, стартира информационната кампания за ползата от ваксините.

Повече информация можете да получите ако последвате следния линк: https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/za-vaksinite-ne-na-shega/

От 2 април стартира конкурс за детска рисунка на тема „ Ваксинирай се и стани супергерой!“ с цел да се покаже колко е важно да бъдем ваксинирани, за да защитим себе си и околните от редица заболявания, срещу които има налични ваксини.

Участниците ще бъдат разделени в три възрастови категории от I до IV клас, от V до VII клас и от VIII до XII клас. Творбите могат да бъдат изпращани до Пресцентър на Министерство на здравеопазването в срок до 15 май на следните адреси:

Най-интересните и красиви творби ще се показват в социалните мрежи.

Победителите в трите възрастови групи ще бъдат класирани на I-во, II-ро и III-то място. Те ще бъдат обявени в Деня на детето – 1 юни на Фейсбук страниците на Министерство на здравеопазването и Плюс мен. За победители са предвидени предметни награди.

Ваксините предотвратяват заболявания, които биха могли да причинят сериозни  здравословни проблеми, трайни увреждания и дори смърт.

  • Редица инфекциозни заболявания днес са много редкиблагодарение на ваксинацията.
  • Прилагането на ваксини, в съответствие с Националния имунизационен календар, е изключително важен процес, който започва от самото раждане и продължава през целия живот, защото ваксините предлагат защита за всички възрасти.
  • Ваксинацията…
  • спасява живот
  • предпазва от болести
  • създава здрава основа за дълголетие и благоденствие

Медицинските специалисти са достоверен източник на информация относно ваксините.

Чрез избора си да сме ваксинирани, ние не само защитаваме себе си, но и нашите близки.

Имунизацията е право и отговорност на всеки!

 

РЗИ-Сливен

Предишна ОГНЕБОРЦИ И ПЛАНИНСКИ СПАСИТЕЛИ ПОМОГНАХА НА ТУРИСТКА, СЧУПИЛА КРАК НА КАРАНДИЛА
Следваща РЕМОНТИРАНАТА КЪЩА МУЗЕЙ „ХАДЖИ ДИМИТЪР“ В СЛИВЕН ОТНОВО ОТВАРЯ ВРАТИ ДНЕС

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН ОБЯВЯВА ПРИЕМ НА НОМИНАЦИИ ЗА НАГРАДАТА „МИЛОСЪРДИЕ“

Община Сливен разкрива процедура за номинации за наградата „Милосърдие“ за 2021 г. Предложенията за наградата се правят от лечебни и социални заведения, неправителствени организации, общински съветници и граждани. Всяка организация

Новини Сливен

МКБТХ – СЛИВЕН И ОУ „БРАТЯ МИЛАДИНОВИ“ ПРОДЪЛЖАВАТ АКТИВНАТА РАБОТА ПО ПРЕВЕНЦИЯ НА ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО „ТРАФИК НА ХОРА“

По линия на работата си по превенция на престъплението „трафик на хора” и безопасното използване на интернет, Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ), гр. Сливен съвместно с

Новини Сливен

ЕВРОДЕПУТАТЪТ СОЦИАЛИСТ ПЕТЪР ВИТАНОВ: ИСКАМ ДА ПОМОГНА НА ХОРАТА В МОЯ РОДЕН ГРАД

Когато става дума за моя роден град, няма нужда да изтъквам допълнителни причини за идването ми в Сливен. Това заяви пред Sliveninfo евродепутатът от групата на социалистите Петър Витанов, който