НЕТРАДИЦИОННА ИЗЛОЖБА НА БЕДСТВИЯ ПОКАЗВА ОБЩИНА СЛИВЕН НА СЕМИНАР ЗА ДОБРОВОЛЦИ
17.05.2023 631 Прегледи

НЕТРАДИЦИОННА ИЗЛОЖБА НА БЕДСТВИЯ ПОКАЗВА ОБЩИНА СЛИВЕН НА СЕМИНАР ЗА ДОБРОВОЛЦИ

Екип на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ гостува на Община Сливен по покана на отдела „Сигурност и управление при кризи“. Домакин на срещата бе зам. кметът Румен Иванов.

В нея участваха ръководителят на екип от главната дирекция гл. инсп. Росица Тодорова, директорът на РД ПБЗН комисар Владимир Демирев и експерти от отдел „Сигурност и управление при кризи“.

Инж. Снежана Кънева, началник на отдела, запозна гостите с активната дейност на двете доброволни формирования в общината и значимата им роля при ликвидирането на бедствия или рискови ситуации и ликвидирането на последствията от тях.  И двете формирования са осигурени с необходимите защитни облекла и средства, с тях се провеждат редовни обучения. Получавали са многократно подкрепа и отличия от Общината за безкористната си дейност. В разговора бяха обсъдени предложения за нормативни промени, които да облекчат доброволческата практика, като например отпадането на задължителната локация за действия на формированията и лимитираната численост на доброволците.

На срещата бе представена и инициативата на Община Сливен да покаже в художествени творби реални бедствия, които са били преживени в Сливен и Сливенския край през изминалите години и които са били ликвидирани с усилията на институциите и местната власт, а част от тях – и с участието на сърцатите доброволци. Автор на нетрадиционната изложба от акварели е художникът Иван Кънев, който е възпроизвел с четка  въздействието на действителни природни картини по материал от фотозаснемането на бедствията.

Темите, обсъдени на срещата с представителите на ГД ПБЗН, ще бъдат дискутирани и на семинар с участието на доброволните формирования в общините Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица на 17 май в областната администрация. По време на семинара ще бъде представена и изложбата.

Предишна МБАЛ "Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ" - СЛИВЕН ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ И САНИТАРИ
Следваща ПРИЕМЪТ НА УЧЕНИЦИТЕ В I КЛАС ЗАПОЧВА В КРАЯ НА МАЙ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ДО 30 НОЕМВРИ Е СРОКЪТ ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА ОБЩИНСКО ЖИЛИЩЕ

Крайният срок за подаване на документи за картотекиране на крайно нуждаещи се от общински жилища лица изтича на 30 ноември, припомня Община Сливен.  Това е съгласно Наредбата за условията и

Новини Сливен

ВЪЗПОЛЗВАЙТЕ СЕ ОТ ОРГАНИЗИРАНИЯ ПРИЕМ НА ДОКУМЕНТИ, ПРЕДЛАГАН ОТ СЕКТОР БДС – СЛИВЕН

В сектор БДС към ОДМВР-Сливен  продължават да се приемат заявления от фирми, организации, държавни учреждения и кметства за организиран прием на заявления за подмяна на лични документи. Той се осъществява

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН СТАРТИРА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ПРОЕКТ ЗА СОЦИАЛНО-ИКОНОМИЧЕСКА ИНТЕГРАЦИЯ НА УЯЗВИМИ ГРУПИ

Община Сливен стартира изпълнението на проект „Социално-икономическа интеграция на уязвими групи в Община Сливен”. Той е в изпълнение на Административен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма