НЕТРАДИЦИОННА ИЗЛОЖБА НА БЕДСТВИЯ ПОКАЗВА ОБЩИНА СЛИВЕН НА СЕМИНАР ЗА ДОБРОВОЛЦИ
май 17, 2023 466 Прегледи

НЕТРАДИЦИОННА ИЗЛОЖБА НА БЕДСТВИЯ ПОКАЗВА ОБЩИНА СЛИВЕН НА СЕМИНАР ЗА ДОБРОВОЛЦИ

Екип на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ гостува на Община Сливен по покана на отдела „Сигурност и управление при кризи“. Домакин на срещата бе зам. кметът Румен Иванов.

В нея участваха ръководителят на екип от главната дирекция гл. инсп. Росица Тодорова, директорът на РД ПБЗН комисар Владимир Демирев и експерти от отдел „Сигурност и управление при кризи“.

Инж. Снежана Кънева, началник на отдела, запозна гостите с активната дейност на двете доброволни формирования в общината и значимата им роля при ликвидирането на бедствия или рискови ситуации и ликвидирането на последствията от тях.  И двете формирования са осигурени с необходимите защитни облекла и средства, с тях се провеждат редовни обучения. Получавали са многократно подкрепа и отличия от Общината за безкористната си дейност. В разговора бяха обсъдени предложения за нормативни промени, които да облекчат доброволческата практика, като например отпадането на задължителната локация за действия на формированията и лимитираната численост на доброволците.

На срещата бе представена и инициативата на Община Сливен да покаже в художествени творби реални бедствия, които са били преживени в Сливен и Сливенския край през изминалите години и които са били ликвидирани с усилията на институциите и местната власт, а част от тях – и с участието на сърцатите доброволци. Автор на нетрадиционната изложба от акварели е художникът Иван Кънев, който е възпроизвел с четка  въздействието на действителни природни картини по материал от фотозаснемането на бедствията.

Темите, обсъдени на срещата с представителите на ГД ПБЗН, ще бъдат дискутирани и на семинар с участието на доброволните формирования в общините Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица на 17 май в областната администрация. По време на семинара ще бъде представена и изложбата.

Предишна МБАЛ "Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ" - СЛИВЕН ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ И САНИТАРИ
Следваща ПРИЕМЪТ НА УЧЕНИЦИТЕ В I КЛАС ЗАПОЧВА В КРАЯ НА МАЙ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

РАЗСЛЕДВАТ СМЪРТ НА МЪЖ В СЛИВЕН

Окръжна прокуратура – Сливен е образувала досъдебно производство по повод смърт на мъж, починал в лечебно заведение, научи Sliveninfo. Човекът е постъпил в болницата, след като е видян да пада

Новини Сливен

„В ПОЛИТЕ НА ВИТОША“ – КОНТРАСТИ НА ЛЮБОВНАТА ДРАМА И ПОЛИТИЧЕСКОТО ЗЛОБОДНЕВИЕ

„В полите на Витоша“ – най-мащабният спектакъл на Сливенския драматичен театър от години насам, ще има премиера тази вечер. Тя ще се състои в условията на противоепидемични мерки и разпоредената

Новини Сливен

НЕЙКОВО ОТБЕЛЯЗВА 147-ГОДИШНИНАТА ОТ АПРИЛСКОТО ВЪСТАНИЕ

С факелно шествие, Нейково отбеляза 147-годишнината от Априлското въстание във Втори Сливенски революционен окръг. Церемонията се организира от Община Котел, кметско наместничество Нейково, фондация „Стоил войвода“ и Народно читалище „Изгрев