НЕПЪЛНОЛЕТНО МОМИЧЕ ОТИВА НА СЪД ЗА ПРИЧИНЕНА СМЪРТ НА ДВАМА ДУШИ

НЕПЪЛНОЛЕТНО МОМИЧЕ ОТИВА НА СЪД ЗА ПРИЧИНЕНА СМЪРТ НА ДВАМА ДУШИ

Окръжна прокуратура – Сливен предаде на съд М.С. Тя е обвинена за това, че макар и непълнолетна, но могла да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си, по непредпазливост причинила смъртта на две лица и средни телесни повреди на трето, настъпили при ПТП, предизвикано от обвиняемата. Тя неправомерно е управлявала автомобил, в който се возили и пострадалите лица. Престъпното деяние е осъществено на 23.09.2018 година в на път, разположен в село Загорци, общ. Нова Загора. То е квалифицирано по чл.343, ал.4, вр. ал.3, предл.6, б.„б“, предл.1, вр. ал.1, вр. чл.342, ал.1, вр. чл.63, ал.1, т.2 от НК.

По време на разследването е установено, че обвиняемата и пострадалите се познавали и били в приятелски отношения. Автомобилът, с който М.С. е предизвикала произшествието, е бил собственост на едното от починалите лица. Той е предоставил възможност на обвиняемата да управлява превозното средство. Така тя застанала зад волана на автомобила и започнала да шофира. В един момент вместо да намали обвиняемата по грешка натиснала газта и ускорила скоростта. След това загубила владение върху превозното средство, което се ударило в крайпътно дърво. Пострадалите били откарани в болница, където двама от тях починали (на 04.10.2018 година и на 14.12.2018 година). Установено е също така, че М.С. е управлявала автомобила със скорост от 69 км. в час, а максимално позволената за този пътен участък е била 50 км. в час.

Окръжен съд – Сливен е насрочил заседанието си на 07.12.2020 година.

Предишна ОБЩИНАТА ЩЕ ДАРИ 10 МОБИЛНИ АПАРАТА ЗА ОБДИШВАНЕ НА МБАЛ „Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ” И ВОЕННА БОЛНИЦА - СЛИВЕН
Следваща ПОСТОЯНЕН АРЕСТ ЗА ШОФЬОРА, УБИЛ ПОЛИЦАЙ НА ПЪТЯ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

7 НОВОЗАРАЗЕНИ В ОБЛАСТ СЛИВЕН

105 от изследваните през последното денонощие 2642 проби са дали положителен резултат. Това показват данните в Националната информационна система. Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е, както следва:

Новини Сливен

РАДАН КЪНЕВ ПРЕДСТАВЯ ДЕБЮТНИЯ СИ РОМАН В СЛИВЕН

Заместник-председателят на ДСБ Радан Кънев ще представи дебютния си роман „1 APRIL 2034“ в Сливен, научи Sliveninfo. Представянето ще се състои от 18 часа на 30 май , сряда, в

Новини Сливен

ДЕЙСТВИЯ НА РУ-СЛИВЕН ПРЕЗ ПОЧИВНИТЕ ДНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ГРАДА И ОБЩИНАТА

117 автомобила и 198 лица са проверени при операция по опазване на селскостопанската продукция в селата, обслужвани от РУ-Сливен. Екипи на участъци „Петолъчка“ и „Запад“ са извършили обходи на районите