НЕПЪЛНОЛЕТНО МОМИЧЕ ОТИВА НА СЪД ЗА ПРИЧИНЕНА СМЪРТ НА ДВАМА ДУШИ

НЕПЪЛНОЛЕТНО МОМИЧЕ ОТИВА НА СЪД ЗА ПРИЧИНЕНА СМЪРТ НА ДВАМА ДУШИ

Окръжна прокуратура – Сливен предаде на съд М.С. Тя е обвинена за това, че макар и непълнолетна, но могла да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си, по непредпазливост причинила смъртта на две лица и средни телесни повреди на трето, настъпили при ПТП, предизвикано от обвиняемата. Тя неправомерно е управлявала автомобил, в който се возили и пострадалите лица. Престъпното деяние е осъществено на 23.09.2018 година в на път, разположен в село Загорци, общ. Нова Загора. То е квалифицирано по чл.343, ал.4, вр. ал.3, предл.6, б.„б“, предл.1, вр. ал.1, вр. чл.342, ал.1, вр. чл.63, ал.1, т.2 от НК.

По време на разследването е установено, че обвиняемата и пострадалите се познавали и били в приятелски отношения. Автомобилът, с който М.С. е предизвикала произшествието, е бил собственост на едното от починалите лица. Той е предоставил възможност на обвиняемата да управлява превозното средство. Така тя застанала зад волана на автомобила и започнала да шофира. В един момент вместо да намали обвиняемата по грешка натиснала газта и ускорила скоростта. След това загубила владение върху превозното средство, което се ударило в крайпътно дърво. Пострадалите били откарани в болница, където двама от тях починали (на 04.10.2018 година и на 14.12.2018 година). Установено е също така, че М.С. е управлявала автомобила със скорост от 69 км. в час, а максимално позволената за този пътен участък е била 50 км. в час.

Окръжен съд – Сливен е насрочил заседанието си на 07.12.2020 година.

Предишна ОБЩИНАТА ЩЕ ДАРИ 10 МОБИЛНИ АПАРАТА ЗА ОБДИШВАНЕ НА МБАЛ „Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ” И ВОЕННА БОЛНИЦА - СЛИВЕН
Следваща ПОСТОЯНЕН АРЕСТ ЗА ШОФЬОРА, УБИЛ ПОЛИЦАЙ НА ПЪТЯ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

БЧК-СЛИВЕН СЪБРА 3002 ЛЕВА ЗА ТЕРМОЛЕГЛО ЗА НУЖДИТЕ НА ОТДЕЛЕНИЕТО ПО НЕОНАТОЛОГИЯ

3002 лева бяха събрани от Коледната кампания на БЧК-Сливен „Деца помагат на деца“. Това обяви на пресконференция д-р Моника Сярова – директор на секретариата на областната червенокръстка организация. Тя връчи

Новини Сливен

ДВА ЧАСА ПРЕСЛЕДВАЛИ МАРТИН В ГЪСТА ГОРИСТА МЕСТНОСТ

Извършителят е задържан. Предстои да повдигнат обвинение на Мартин Трифонов, в понеделник ще му бъдат повдигнати обвинения за убийство по особено жесток начин и за блудство и изнасилване на малолетна.

Новини Сливен

МЪЖ БЕРЕ ДУША СЛЕД УДАР В ГЛАВАТА

52-годишен мъж е задържан от служители на РУ-Нова Загора за причиняване на телесна повреда. На 14 август в село Коньово е възникнал конфликт между 52-годишния С.П. от село Присово, обл.