„НЕКА НЕ ЗАБРАВЯМЕ, ЧЕ БЪДЕЩЕТО Е ПРОДУКТ НА НАСТОЯЩЕТО!”
01.11.2021 1155 Прегледи

„НЕКА НЕ ЗАБРАВЯМЕ, ЧЕ БЪДЕЩЕТО Е ПРОДУКТ НА НАСТОЯЩЕТО!”

Ваня Проданова е преподавател в Техническия университет – филиал Сливен. Тя е семейна, с едно дете. На предстоящите избори се явява като втора в листата на „Изправи се.БГ! Ние идваме!”. На днешния празник на Народните будители Sliveninfo.bg зададе няколко въпроса на Ваня Проданова.

Въпрос: За втори път сте част от листата на „Изправи се! Ние идваме!”. Кое Ви мотивира отново да се впуснете в предизборната надпревара?

За мен изборите никога не са били надпревара! Те са различни гледни точки на различни хора по еднакви въпроси. Народът е нашият работодател, който определя кой ще бъде назначен на работа според неговите възгледи. Това не трябва да бъде забравяно от бъдещите народни представители. На въпросът Ви защо отново съм част от гражданската квота на „Изправи се! Ние идваме!“ ще отговоря така: Затлъстяването при децата се е превърнало в истинска епидемия в много страни, включително и в България. Г-жа Мая Манолова лично пое отговорността да се реализира нашата кауза за здравословно хранене в училищата и детските заведения в цялата страна. Както тя самата каза „Децата трябва да се хранят само със здравословни продукти, местно производство. Да минат на безплатно хранене в училищна среда и безплатни детски градини, и ясли, което вече е постигнато в редица общини в България, но това трябва да стане официална политика на държавата ни“. Тук е момента да благодаря на всички, които ме подкрепиха на предходните избори! Благодарение на Вашата подкрепа, заедно стигнахме до тук. Надявам се, че отново ще имам честта да получа Вашето доверие, за да изпълним ангажимента, който поех, а именно да върнем училищните столови и децата ни да се хранят с топла, здравословна и приготвена на място храна!

Въпрос: Вие сте дипломиран технолог по храните, а съвсем скоро и успешно защитихте своя дисертационен труд. Какъв е акцентът на Вашата предизборна платформа?

Акцентът не само на предизборната ми платформа, но и на професионалната ми практика въобще, е активна борба със затлъстяването при децата, както вече казах. Това е болестта на модерния свят! Днес наднорменото тегло е сериозен здравословен, а не само козметичен и естетически проблем. Доказана е връзката между затлъстяването и редица заболявания.

 

Въпрос: Какви ще бъдат Вашите основни  ангажименти, които ще поемете, ако бъдете избрана за народен представител?

Живеем във време на задълбочена здравна криза. Здравето на хората е влошено по много причини, но една от тях несъмнено е нездравословното хранене и влошеното качество на храните, които ядем. Тази причина често се премълчава и на нея се гледа като на нещо нормално. Поради този факт през 2015 г. България зае почетното пето място в Европа по затлъстяване и то сред децата.В много страни в Европа от години се водят успешни политики в посока да се осигури достъп на децата доздравословна храна в учебните заведения. Нека и ние да направим решителни стъпки в тази посока!

 

Въпрос: Какво е Вашето послание към гласоподавателите?

Вярвам,че е дошло времето да направим равносметка и да решим кое е наистина важното.Напоследък забелязвам, че и други кандидат депутати от област Сливен започнаха да говорят за здравословно хранене, това само може да ме радва, дано влизайки в парламента да не забравят за тази кауза.

И нека си припомним, че бъдещето е продукт на настоящето, ине е важно какво материално ще оставим един ден на децата си, важно е какви деца ще оставим след себе си!

Изборът е в нашите ръце! И накрая ми позволете да се обърна към всички жители на Област Сливен:

Днес, в деня на народните будители, ден в който изразяваме нашето дълбоко преклонение пред всички големи българи, посветили силите и живота си за нашата независимост и национално достойнство. Този ден е символ на вярата, символ на спомена за миналото, което ще проправи пътя на бъдещето, символ на онова, което стои точно пред нас.

Честит празник!

 

 

 

 

Предишна ДИМИТЪР СЯРОВ: НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ - ТЕ ДЪРЖАТ ПОСОКАТА НА ДУХОВНОСТТА НА НАЦИЯТА НИ!
Следваща ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ЧИТАЛИЩЕ „ЗОРА” В СЛИВЕН МИНКО СТЕФАНОВ ПОЛУЧИ НАГРАДА ОТ ПРЕЗИДЕНТА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОНЛАЙН ОБУЧЕНИЕТО В ППМГ ТРЪГНА

Онлайн обучението в ППМГ „Добри Чинтулов“ тръгна. От 16 март, понеделник, учениците от гимназията провеждат занятията си в електронна среда. Училището ползва електронния дневник на Школо, но мнозинството от учителите

Новини Сливен

УПРАВИТЕЛЯТ НА ФИРМА „ОБЩИНСКА ОХРАНА И СОТ“ ПОЗДРАВЯВА ВСИЧКИ БИВШИ И НАСТОЯЩИ СЛУЖИТЕЛИ ПО СЛУЧАЙ 20 ГОДИНИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА ДРУЖЕСТВОТО

Поздравявам всички бивши и настоящи служители на фирма „Общинска охрана и СОТ“ в Сливен по случай 20 години от създаването на дружеството. За тези две десетилетия общинската фирма не само

Новини Сливен

УБИЕЦЪТ ОТ КЕРМЕН ЗАСТАВА ПРЕД СЪДА

  Окръжна прокуратура – Сливен предаде на съд Стоян Т. на (62г.), съобщиха от прокуратурата. Той е подсъдим за това, че на 04.02.2018 г. в гр.Кермен, общ.Сливен, умишлено умъртвил  жена