юни 13, 2022 0 599 Прегледи

НЕЙКОВО ОТБЕЛЯЗА СВОЯ СЪБОР И ХРИСТИЯНСКИЯ ПРАЗНИК ПЕТДЕСЕТНИЦА

Днес нейковци се събраха за поредна година на събор и курбан по случай големия християнски празник Петдесетница, на който своя храмов празник отбеляза местната църква „Св. Троица“, съобщиха от пресцентъра на община Котел.

Празникът започна с водосвет за здраве, извършен от отец Тихон Димитров. Кметският наместник на с. Нейково Величка Бакалова поздрави гостите и изказа своята благодарност към всички дарители за финансовата подкрепа и за помощта в организацията му.

„Днес отбелязваме празника на нашата църква „Света Троица“ и събора си. По традиция, в този ден даваме курбан и се молим за здравето на всички хора. Пожелавам трудностите и несгодите да са в миналото и със силна вяра и дух да продължаваме да вървим напред“,  каза в приветствието си Бакалова. След поздрава ѝ, програмата продължи с участието на самодейния състав към НЧ „Изгрев – 1928 г.“, които поздравиха всички присъстващи с песни и танци за здраве.

Гости на празника в Нейково бяха зам.-кметът на Община Котел Шериф Куванджъ, секретарят на Община Котел Христо Карабекиров и общинският съветник Тошко Врачев.

След официалната част, представителите на Общината посетиха местната църква, инспектираха напредъка по изграждането на водопровода в селото и се запознаха отблизо със състоянието на дървените мостове, чийто ремонтни дейности ще започнат в края на месец юли.

Празненствата в Нейково започнаха още в съботната вечер с традиционно празнично хоро от жителите и гостите на балканското селище. Проливният дъжд, който се изсипа снощи и достигна близо 80 л./кв. м., не нанесе материални щети и нейковци посрещнаха двойният празник с усмивки и добро настроение.

Предишна 14 ЮНИ Е СВЕТОВНИЯТ ДЕН НА КРЪВОДАРИТЕЛЯ
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

В аптеката: – Имате ли активен въглен? – Имаме неактивен, но може да си го активирате с СМС „Въглен“ на номер 123… Двама пенсионери си говорят: – Ех, колко е

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

По улицата едва-едва се влачи стара баба. Някакъв младеж я заобикаля внимателно и продължава бързо по тротоара. – Момче, момче! – вика бабата, – случайно да не отиваш към хлебарницата?

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Жигуло се прибира след поръчка, едвам ходейки. Колегата му: – Какво стана? Сама ли беше? – Мани, мани! В такова извращение не бях участвал. Обади се клиентка и ме поръча