НЕИЗВЕСТЕН СТРЕЛЯ С ПУШКА ПО ДОМАШНИ КОТКИ В СЛИВЕНСКИ КВАРТАЛ

НЕИЗВЕСТЕН СТРЕЛЯ С ПУШКА ПО ДОМАШНИ КОТКИ В СЛИВЕНСКИ КВАРТАЛ

Неизвестен стрелец гърми с въздушна пушка по домашни котки в Сливен. Животните са спасени след операции, а стопаните им искат стрелеца да бъде заловен. Те се притесняват не само за живота на любимците си, но и за своята сигурност.

След няколко тежки операции домашният любимец на семейство Попови е спасен. Животното е пострадало след стрелба с въздушна пушка в сливенския квартал „Речица”.  Жената разказва, че гледат котките в къщи, но преди няколко дни заради хубавото време ги оставили на двора.

„Излязоха и към 10 и половина моят мъж вика ,ела да видиш котето, мъжкото е със счупено краче. И аз като го вдигнах – целият беше кървав, направо започна да тече кръв“, разказва Марийка Попова, собственик на простреляното животно.

Докато пътуват към кабинета на ветеринаря, неизвестния засега стрелец ранява и котката на съседите.

Пламена Живкова също е собственик на прострелян домашен любимец.  „Има около нас стрелец , има и други домашни любимци и се притесняваме за тях, не може да се стреля в населено място“, посочва тя.

Инцидентът се повтаря и на следващия ден. Последната жертва на стрелбата също се озовава в  кабинета на доктор Мирослав Кожлеев.Той успява да спаси всички простреляни животни.

„Куршумът е влязъл през гръдната кост и е излязъл през шията…Явно имат стрелец комшия, който не им цени живота и ги стреля. Предните две ги е стрелял в сърцето, имат счупени лакътни кости и рани в гърдите.. Стреляно е с въздушна пушка. В България е масово явление“, обяснява ветеринарният лекар д-р Мирослав Кожлеев.

Лекарят разказва,че агресията се прехвърля от животните и върху хората. Той си спомня, чу преди години е имало и простреляна жена, която хранила бездомните животни.

Стрелецът от квартал „Речица” остава анонимен, въпреки че двете семейства са подали сигнал в полицията, която ще извърши проверка по случая. Инцидентите са основна тема в квартала и хората живеят в страх.

 

bTV

Предишна КЪДЕ И ДОКОГА НЯМА ДА ИМА ВОДА В СЛИВЕН
Следваща НЕОЧАКВАН ПОДАРЪК: ГОРСКИ ИНСПЕКТОР ОТ СЛИВЕН СЕ ОКАЗА ПО-БОГАТ С 36 000 ЛЕВА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен 0 коментара

ИЗБИРАТ ПОБЕДИТЕЛИТЕ ОТ ФОТОКОНКУРСА НА БОЛНИЦАТА НА 15 ЯНУАРИ

Гласуването за избор на победители във фотоконкурса „Бебетата на МБАЛ „Д-р Иван Селимински”-Сливен ще се проведе на 15 януари – вторник, от 10,30 часа в голямата зала на болницата. Изпращането

Новини Сливен 0 коментара

КМЕТЪТ НА СЛИВЕН СТЕФАН РАДЕВ: ДВИЖЕНИЕТО ПО „РАКОВСКА“ СТАВА ЕДНОПОСОЧНО ДО ДНИ

„До края на годината ще успеем да завършим пробива на ул. „Г. С. Раковски“, така че да се облекчи трафика в тази част на града“, заяви кметът на Сливен Стефан

Новини Сливен 0 коментара

УСТОЙЧИВИ РАБОТНИ МЕСТА В „БАЛДИС“ ЕООД ПО ПРОЦЕДУРА BG05M9OP001-1.003 „НОВО РАБОТНО МЯСТО 2015“

Процедурата се осъществява с финансовата подкрепа на Европейския социален фонд Договор за безвъзмездна финансова помощ по ОП „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 BG05M9OP001-1.003-1084-C01 „Нови работни места в „Балдис“ ЕООД“ В

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

sixteen + 12 =