НДСВ СЕ ЗАВРЪЩА

НДСВ СЕ ЗАВРЪЩА

НДСВ отново се завръща. През декември имахме национален съвет, а през януари ще имаме конгрес, на който ще поемем курс отново в политиката. Това каза бившият служебен премиер и бивш председател на парламента и знакова фигура на НДСВ проф. Огнян Герджиков по БНТ. По думите му има хора, които имат добро мнение за това, което направило движението.

„Нека да припомня, че основната заслуга за влизането ни в НАТО и ЕС е на НДСВ. Времето, в което бяхме на власт, беше много за България“, каза още той. И допълни, че ще имат готовност за бъдещи парламентарни и местни избори.

По отношение на проектокабинета на проф. Николай Габровски, той заяви, че винаги може да има критика за подобен вид експертен кабинет.

„Но тук ГЕРБ постъпи мъдро – ако беше ясно изразен политически, нямаше да успее. Тук шансовете се увеличават, макар че не съм прекалено голям оптимист, че този кабинет ще мине. Именно защото е от ГЕРБ“, каза още той.

Съставът на кабинета почти не е важен, а е важен кой стои зад него.

„Ако ще да се предложат все нобелови лауреати, те пак няма да получат мнозинство, защото са предложени от ГЕРБ“, каза още той.

По отношение на кандидата за енергиен министър Николай Павлов, проф. Герджиков заяви, че е много коректен човек и специалист.  „Имаше така срещу неговата личност преди няколко години и нищо не излезе от нея“, допълни бившия служебен премиер, в чийто кабинет министър бе именно Николай Павлов.

Ако ще и Господ бъде в кабинета, пак ще се намерят критици. Няма как да очакваме да се предложи нещо, за което всички да кажат: „Ето, това е истината“, каза още бившия председател на НС.

 

24chasa.bg

Предишна ЧЕТИРИМА ВИДНИ ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ ИДВАТ В СЛИВЕН ПО ПОКАНА НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ
Следваща В ШИВАЧЕВО ЗАЛОВИХА КРАДЕЦ, ОБРАЛ ВЪЗРАСТНА ЖЕНА

За автора

Може да харесате още

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Дъщеря ми е в трети клас. За домашно трябваше да нарисува картина с извънземни. Детето вложи огромно старание. На другия ден донесе двойка, и забележка: „Такива извънземни няма!“ Учебен час.

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

– Вие сте укротител на лъвове? – Да. – А как не ви закачат? Толкова сте мъничък и слаб… – В това е номера. Те чакат, кога ще напълнея. –

Новини

В НОВА ЗАГОРА ДНЕС НЯМА ДА ИМА ВОДА ОТ 9 ДО 20 ЧАСА

„Водоснабдяване и Канализация-Сливен“ уведомява своите потребители, че поради извършване на строително монтажни работи по Воден цикъл на 23.06.2022г. /четвъртък/ ще бъде прекъснато водоподаването на гр.Нова Загора от 09:00ч. до 20:00ч.