НДСВ СЕ ЗАВРЪЩА
13.12.2022 573 Прегледи

НДСВ СЕ ЗАВРЪЩА

НДСВ отново се завръща. През декември имахме национален съвет, а през януари ще имаме конгрес, на който ще поемем курс отново в политиката. Това каза бившият служебен премиер и бивш председател на парламента и знакова фигура на НДСВ проф. Огнян Герджиков по БНТ. По думите му има хора, които имат добро мнение за това, което направило движението.

„Нека да припомня, че основната заслуга за влизането ни в НАТО и ЕС е на НДСВ. Времето, в което бяхме на власт, беше много за България“, каза още той. И допълни, че ще имат готовност за бъдещи парламентарни и местни избори.

По отношение на проектокабинета на проф. Николай Габровски, той заяви, че винаги може да има критика за подобен вид експертен кабинет.

„Но тук ГЕРБ постъпи мъдро – ако беше ясно изразен политически, нямаше да успее. Тук шансовете се увеличават, макар че не съм прекалено голям оптимист, че този кабинет ще мине. Именно защото е от ГЕРБ“, каза още той.

Съставът на кабинета почти не е важен, а е важен кой стои зад него.

„Ако ще да се предложат все нобелови лауреати, те пак няма да получат мнозинство, защото са предложени от ГЕРБ“, каза още той.

По отношение на кандидата за енергиен министър Николай Павлов, проф. Герджиков заяви, че е много коректен човек и специалист.  „Имаше така срещу неговата личност преди няколко години и нищо не излезе от нея“, допълни бившия служебен премиер, в чийто кабинет министър бе именно Николай Павлов.

Ако ще и Господ бъде в кабинета, пак ще се намерят критици. Няма как да очакваме да се предложи нещо, за което всички да кажат: „Ето, това е истината“, каза още бившия председател на НС.

 

24chasa.bg

Предишна ЧЕТИРИМА ВИДНИ ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ ИДВАТ В СЛИВЕН ПО ПОКАНА НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ
Следваща В ШИВАЧЕВО ЗАЛОВИХА КРАДЕЦ, ОБРАЛ ВЪЗРАСТНА ЖЕНА

За автора

Може да харесате още

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

– Знаеш ли, сутрин по телевизията има много хубаво предаване по аеробика. Защо не правиш упражнения по него, за да отслабнеш? – Пробвах, но все стигам само до първото упражнение

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Майка праща детето си на училище с такси. – Господине, моля ви, детето е много бъбриво, каквото и да говори, не му обръщайте внимание! Таксито тръгва, а детето започва…: –

Новини

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ НОВА ЗАГОРА ПРОВЕДЕ СВОЕТО ПОСЛЕДНО ЗАСЕДАНИЕ ЗА 2023 Г.

Последното заседание на Общински съвет Нова Загора за 2023 г. се проведе дни преди празниците – на 21 декември от 9 часа в заседателната зала на Общината. Дневният ред включи