НА 92 ГОДИНИ Е НАЙ-ВЪЗРАСТНИЯТ ИМЕНИК НА НИКУЛДЕН В ОБЩИНА КОТЕЛ

НА 92 ГОДИНИ Е НАЙ-ВЪЗРАСТНИЯТ ИМЕНИК НА НИКУЛДЕН В ОБЩИНА КОТЕЛ

Близо 430 души в община Котел отбелязват своя имен ден на 6 декември, Никулден, сочи справката на отдел ГРАО в Общината.

Най-много сред имениците са мъжете, кръстени Николай – 185. Името Никола носят 59 души. Кольо се казват 23 от жителите на общината, а Нако – 6 .

Сред дамите най-многобройни са носещи името  Николина – 55 . Николинка са кръстени 50 жени, а кръстените с име Нина –22.

На 92 години е най-възрастният именик в община Котел днес. Той носи името Никола и е от гр. Котел. Най-младата пък е само на  месец и се казва Николета от с. Градец.

Сред празнуващите днес са още хората, кръстени Никол,   Ненка, Нинка, Нико, Нелина, Нено, Ния и други.

На 6 декември своя празник отбелязват рибарите, търговците и ангажираните в банковата сфера. Денят е тачен в традициите и като семеен и родов празник, свързан с наричания и поверия. По този повод кметът на община Котел Коста Каранашев отправя поздрав към всички, които отбелязват празника. На всички празнуващи той пожелава крепко здраве, щастие, сбъднати мечти и благополучие. Нека делата им винаги са увенчани с успех и мисъл към родния край.

Предишна ЕДИН НИКУЛДЕН С МНОГО ОТГОВОРНОСТИ ПРЕД Д-Р НИКОЛИНА ИВАНОВА
Следваща УТВЪРДЕНИ СА ГРАФИЦИТЕ ЗА ПРИЕМ В ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ И ЯСЛИ ЗА 2022 ГОДИНА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КЪДЕ И ДОКОГА НЯМА ДА ИМА ВОДА В СЛИВЕН

„Водоснабдяване и Канализация-Сливен“ ООД уведомява своите потребители, че поради извършване на авариен ремонт на 24. 07. 2018 г. (вторник) до 12.00 ч. ще бъде прекъснато водоподаването в част кв. „Клуцохор“

Новини Сливен

„РЕЧИЦА“ ПОСРЕЩНА РУМЕН БОЗУКОВ

Сливенският квартал „Речица“ посрещна кандидата за кмет на общината от МК „Движение заедно за промяна“ Румен Бозуков. Сред посрещачите бе и известният  поет и журналист Деньо Денев, който е кандидат

Новини Сливен

ЦЕНТЪРЪТ ЗА КАРИЕРНО ОРИЕНТИРАНЕ – СЛИВЕН ПРОДЪЛЖАВА ДЕЙНОСТТА СИ И ПРЕЗ 2018 ГОДИНА

Центърът за кариерно ориентиране на Регионалния инспекторат по образованието – Сливен ще продължи да развива своята дейност и през следващата година. Той e открит през 2012 г. и е изграден