НА 53 – С НОВО ИМЕ И МОДЕРНА ВИЗИЯ ЗА БЪДЕЩЕТО
януари 18, 2022 2388 Прегледи

НА 53 – С НОВО ИМЕ И МОДЕРНА ВИЗИЯ ЗА БЪДЕЩЕТО

Сливенската „Топлофикация” навършва 53 години- с ново име и модерна визия за своето бъдещо развитие.

„Промяната на името ни на Топлофикация Сливен –инж. Ангел Ангелов е не само уважение към един изключителен човек,но и  знак, че започнатият курс на модернизация ще продължи. Инж. Ангелов беше човек с визия за бъдещето, експериментатор и иноватор с огромни знания, които несъмнено го превърнаха в двигател на централата “. Това обявиха днес от топлофикационното дружество. Неговото ръководство обещава да доведе докрай трансформация, започната от инж. Ангелов.

„Започваме годината, в която отбелязваме 53-я си рожден ден с водосвет за здраве. Искаме топлофикация да създава екологично чисто производство”, увериха от централата. Оттам обаче правят плановете с много разум, защото и цената за крайните потребители е важна.

Абонатите на Топлофикация Сливен – инж. Ангел Ангелов традиционно се възползват от промоционалната им програма, започнала именно от инж. Ангелов преди доста години. Тя включва определяне на пределна цена на кубичен метър. За да се постигне удовлетвореност на сливенските домакинства, инвестициите в зелено производство и обновяване на топлопреносната мрежа се прецизират многократно преди да се направят, за да се задържи оптимална цената на отоплението.

Едно е сигурно – за своята 53 годишна история дружеството е развило хиляди кадри и не страда от липса на експертен потенциал, така че бъдещето на централата е в ръцете на опитни енергетици.

„С новото име поставяме едно ново позитивно начало. Надяваме се на успешен план за зелена трансформация. Имаме сили  и енергия да го направим“ казаха още от  предприятието.

Откриването на централата се случва  през 1969 година, а Централното отопление за битови нужди започва на 22.03.1979г. десет години по – късно.  Интересен е фактът, че поддържането на малко над 60 000 метровата топлопреносна мрежа, както и целия производствен процес се осъществява от малко над 200 човека. Стегнатият и добре подбран екип е още една от мерките за постигане на оптимални разходи и оптимална цена към крайните потребители. Това е възможно поради натрупаните с години знания, които внасят спокойствие и предвидимост в работния процес.

 

 

Предишна 214 БОЛНИ СА ДИАГНОСТИЦИРАНИ ЗА ДЕНОНОЩИЕ В ОБЛАСТ СЛИВЕН
Следваща 47 АКТА СА СЪСТАВЕНИ ЗА СЕДМИЦА ЗА НАРУШАВАНЕ НА ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИТЕ МЕРКИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КОРТЕН ЧАКА ИНВЕСТИЦИИ ОТ СЛИВЕН И БЪЛГАРИЯ

Искаме България и в частност сливенският бизнес да инвестира при нас колкото се може повече и по-бързо. Това обяви пред Sliveninfo Анатолий Арабаджа, кмет на село Кортен в молдовската област

Новини Сливен

ВЪОРЪЖЕН ОБРА ИГРАЛНА ЗАЛА В ЦЕНТЪРА НА СЛИВЕН

Мъж, въоръжен с нож, е успял да обере игрална зала в центъра на Сливен, научи Sliveninfo. Нападателят заплашил служителите на залата и задигнал оборота от над 1300 лева. Екшенът се

Новини Сливен

ГОЛЯМ ПОЖАР СЪБУДИ СЛИВЕНСКИЯ КВАРТАЛ „КЛУЦОХОР“

Голям пожар събуди сливенския квартал „Клуцохор“ на 7 май призори. Огънят пламна в къща до магазин „Мерканто“. Къщата е едноетажна, но с голяма площ. По-голяма част от покрива е изгоряла,