НА 23 МАЙ: НАГРАДИ ЗА ИЗЯВЕНИ УЧИТЕЛИ И ТВОРЦИ, КОНЦЕРТ НА ЕСТРАДНИ ЗВЕЗДИ И ИЛЮМИНАЦИИ
май 22, 2023 1005 Прегледи

НА 23 МАЙ: НАГРАДИ ЗА ИЗЯВЕНИ УЧИТЕЛИ И ТВОРЦИ, КОНЦЕРТ НА ЕСТРАДНИ ЗВЕЗДИ И ИЛЮМИНАЦИИ

Община Сливен ще награди изявени учители и дейци на културата по случай Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Това ще стане на тържествена церемония и концерт на 23 май, от 18 часа в зала „Сливен“.

Кметът Стефан Радев ще връчи общинската награда „Аргира Жечкова“ на тазгодишния й носител – Веселина Тонева, главен учител по български език и литература, общественик. С грамоти ще бъдат отличени училищните преподаватели, които бяха номинирани за наградата, както и изявени в различни професионални области учители и творци на изкуството.

От името на просветния министър началникът на РУО Кристияна Станкова ще поднесе призовете на удостоените с националната награда „Неофит Бозвели“ сливенски педагози.

Изпълненията на Симфоничния оркестър и на оркестъра към АНПТ „Сливен“, под диригентството на маестро Георги Андреев, ще допринесат за празничното настроение.

В 20 часа на открита сцена на площад „Хаджи Димитър“ ще започне концертът с участието на любими на няколко поколения естрадни звезди: Йорданка Христова, Мими Иванова и Развигор Попов, дует „Шик“.

Тържествената вечер ще завърши с илюминации.

Предишна КМЕТЪТ НА ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА ГАЛЯ ЗАХАРИЕВА ПРИСЪСТВА НА ТЪРЖЕСТВЕН КОНЦЕРТ В С. СЪДИЕВО ПО ПОВОД 24 МАЙ
Следваща ПОРЕДНА СТЪПКА КЪМ ОБЛАГОРОДЯВАНЕТО НА РАЙОНА ОКОЛО ЦЪРКВАТА В ПАРК „ЮНАК“

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

2 672 СА БОЛНИТЕ В ОБЛАСТ СЛИВЕН

С над 500 души се увеличиха болните с COVID-19 в област Сливен през последните два дни. В момента активните случаи на заболяването са 2 672, съобщиха от Областния кризисен щаб. Най-много болни

Новини Сливен

СТАНОВИЩЕ ПО ПОВОД МЕДИЙНИ ПУБЛИКАЦИИ ЗА СЛУЧАЙ С 64-ГОДИШНА ЖЕНА

Няма забавяне при приемането на 64-годишната Тонка Йорданова и медицинските екипи в МБАЛ „Д-р Иван Селимински” са свършили своята работа, заяви директорът на болницата д-р Васислав Петров по повод медийни

Новини Сливен

ОТКРАДНАХА ОПЕЛ, ПРОИЗВЕДЕН ПРЕДИ ЧЕТВЪРТ ВЕК

На 16 декември, около 12,12 часа, 38-годишен мъж е подал заявление за извършена кражба на личния му автомобил. Автомобилът е „Опел Астра“, производство 1995г. , бил е паркиран пред дома