НА 22 ОКТОМВРИ – ПРЕМИЕРА НА КНИГАТА НА ЙОРДАН КАЛАЙКОВ „ЗА СЛИВЕН ОТКРОВЕНО И НОСТАЛГИЧНО“

НА 22 ОКТОМВРИ – ПРЕМИЕРА НА КНИГАТА НА ЙОРДАН КАЛАЙКОВ „ЗА СЛИВЕН ОТКРОВЕНО И НОСТАЛГИЧНО“

На 22 октомври от 17.30 часа в Библиотека „Зора” ще бъде представена книгата на Йордан Калайков „За Сливен откровено и носталгично”. Самият автор пише за книгата си: „Опитал съм се да Ви направя съпричастни към вълненията, които съм изпитвал към моя Сливен, към малката частица от този необикновен град, скътана дълбоко в душата ми. Преживяното през годините, съчетано с чувствата и емоциите ми, се е превърнало в мой собствен свят за цял живот.“. Книгата ще бъде представена от Михаил Михайлов.

Йордан Калайков е професор, доктор на науките, писател и художник. Публикувал е 70 книги в областта на образованието и 17 книги с проза, поезия и есеистика.

Негови разкази и есета са издавани в сп. “Пламък”, сп.”Везни”, “Литературен вестник”, “Литературен форум” и др. Негови публикации има в електронното списание за художествена литература “Muse Apprentice Guild” В Сан Диего, Калифорния. В Liternet.bg са издадени електронна книга и разкази, а в артзоната – картини от експозиции.

Публикуван е и в електронните издания „Литературен свят” и „Питературен клуб”.

Негови творби са преведени на английски, руски, френски и китайски език. Включен е в антологията “Български поети” през 2003 година на издателство “Захари Стоянов”.

Член на Съюз на учените в България и на Сдружение на българските писатели.

 

Предишна КОЛЬО МИЛЕВ СЕ ВКЛЮЧИ В ДИСКУСИЯ С БИЗНЕСА НА ТЕМА "ПЪТЯТ ЗА ИКОНОМИЧЕСКО ВЪЗРАЖДАНЕ НА РЕГИОНА"
Следваща ВРЕМЕННО Е СПРЯНО ДВИЖЕНИЕТО В ЧАСТ ОТ КВАРТАЛ "КЛУЦОХОР"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ИЗЧЕЗНАЛАТА ЖЕНА ОТ СЕЛО САМУИЛОВО Е ОТКРИТА ЖИВА

  Изчезналата жена от село Самуилово е открита жива, съобщиха от сливенската полиция. 81-годишната Щиляна Дончева бе обявена за издирване още вчера. Драмата завърши с щастлив край, което е най-важното.

Новини Сливен

КОЛЕДНО ВЕСЕЛИЕ СЕ СЪСТОЯ НА РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО

Коледно веселие събра днес жители и гости на града на пл. ,,Цар Освободител”, пред сградата на Общината. То беше открито от кмета на община Сливен Стефан Радев, който пожела на

Новини Сливен

В ТВЪРДИЦА ГРЕЙНАХА СВЕТЛИНИТЕ НА КОЛЕДНАТА ЕЛХА

Грейнаха светлините на коледната елха и празничната украса в Твърдица. Тържеството беше организирано от Община Твърдица и НЧ „Св. Св. Кирил и Методий 1914”. В изненадата за най-малките жители на