НА 15 СЕПТЕМВРИ – ПРАЗНИК И В ДЕТСКА ГРАДИНА „ХАИК И ВЕРЖИН ПАПАЗЯН“ В СЛИВЕН
15.09.2022 557 Прегледи

НА 15 СЕПТЕМВРИ – ПРАЗНИК И В ДЕТСКА ГРАДИНА „ХАИК И ВЕРЖИН ПАПАЗЯН“ В СЛИВЕН

Детската градина „Хаик и Вержин Папазян“ организира празник за децата по повод 15 септември. Директорът Виктория Андонова и педагозите посрещнаха своите възпитаници, техните родители и гости, сред които бе и кметът Стефан Радев. Той поздрави децата и всички присъстващи на тържеството и припомни, че детска градина „Вержин и Хаик Папазян“ беше основно ремонтирана по европейски проект на Общината, заедно с детски градини „Детство“, „Зорница“ и „Мак“.

„Радвам се, че успяхме на обновим основно сградата и днес ви посрещаме в една приятна и красива среда, в която да провеждате своите занятия“, каза кметът.

В детските градини бяха извършени енергоефективно саниране, вътрешен ремонт на всички помещения, ремонт на сградните инсталации, осигуряване на достъпна архитектурна среда, включително монтаж на асансьори, подемници за хора с увреждания, рампи.

През последните няколко години Общината успя да реализира редица проекти, насочени в подобряване на образователната инфраструктура. Освен четирите детски градини, ремонтирани по проекта, бяха заделени собствени средства  за цялостно обновяване на детска градина „Звездица“. Изцяло бе ремонтирана сградата на Детска ясла № 3 в Сливен, както и помещенията за новите яслени групи към Детска ясла № 13, които обитават един от корпусите към детска градина „Детски рай-2“ в квартал „Дружба“. Пак там беше ремонтиран още един корпус, в който се намира преоборудваният с нови електроуреди кухненски блок.

Паралелно с тези дейности Общината е извършвала частични ремонти на сградите на някои от детските градини в по-малките населени места. С изцяло нов кухненски блок разполага и детската градина в град Кермен.

Предишна МУСТАФА КАРАДАЙЪ ИДВА В СЛИВЕН ТАЗИ СЪБОТА
Следваща ПЛАНИРАНИ СПИРАНИЯ НА ВОДОПОДАВАНЕТО В ГР. СЛИВЕН НА 19.09.2022Г., ПОНЕДЕЛНИК

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОФИЦЕР ОТ ЗАПАСА ВДИГНА НА КРАКA ВСИЧКИ КАНДИДАТИ ЗА ДЕПУТАТИ

Той се казва Велико Великов и е офицер от запаса. Великов е кандидат за депутат от пария „Изправи се България“. На днешната среща на областния управител Минчо Афузов с водачите

Новини Сливен

19-ГОДИШЕН МЛАДЕЖ Е ЗАДЪРЖАН ЗА ДВЕ ПАКЕТЧЕТА МАРИХУАНА

Притежание на наркотици са установили полицейски служители при патрулна дейност в град Сливен. На 18 януари екип на група „Охрана на обществения ред“ са извършили проверка на 19-годишен младеж от

Новини Сливен

ВИЖТЕ КОИ КАНДИДАТ – ДЕПУТАТИ СА ПОЛУЧИЛИ НАЙ-МНОГО ПРЕФЕРЕНЦИИ В 21МИР – СЛИВЕН

Мария Белова от листата на ГЕРБ-СДС в 21 МИР Сливен е получила най-много лична подкрепа на извънредните парламентарни избори на 2 октомври.  Това показа проучване на Sliveninfo. Медията ни ви