НА 15 СЕПТЕМВРИ – ПРАЗНИК И В ДЕТСКА ГРАДИНА „ХАИК И ВЕРЖИН ПАПАЗЯН“ В СЛИВЕН

НА 15 СЕПТЕМВРИ – ПРАЗНИК И В ДЕТСКА ГРАДИНА „ХАИК И ВЕРЖИН ПАПАЗЯН“ В СЛИВЕН

Детската градина „Хаик и Вержин Папазян“ организира празник за децата по повод 15 септември. Директорът Виктория Андонова и педагозите посрещнаха своите възпитаници, техните родители и гости, сред които бе и кметът Стефан Радев. Той поздрави децата и всички присъстващи на тържеството и припомни, че детска градина „Вержин и Хаик Папазян“ беше основно ремонтирана по европейски проект на Общината, заедно с детски градини „Детство“, „Зорница“ и „Мак“.

„Радвам се, че успяхме на обновим основно сградата и днес ви посрещаме в една приятна и красива среда, в която да провеждате своите занятия“, каза кметът.

В детските градини бяха извършени енергоефективно саниране, вътрешен ремонт на всички помещения, ремонт на сградните инсталации, осигуряване на достъпна архитектурна среда, включително монтаж на асансьори, подемници за хора с увреждания, рампи.

През последните няколко години Общината успя да реализира редица проекти, насочени в подобряване на образователната инфраструктура. Освен четирите детски градини, ремонтирани по проекта, бяха заделени собствени средства  за цялостно обновяване на детска градина „Звездица“. Изцяло бе ремонтирана сградата на Детска ясла № 3 в Сливен, както и помещенията за новите яслени групи към Детска ясла № 13, които обитават един от корпусите към детска градина „Детски рай-2“ в квартал „Дружба“. Пак там беше ремонтиран още един корпус, в който се намира преоборудваният с нови електроуреди кухненски блок.

Паралелно с тези дейности Общината е извършвала частични ремонти на сградите на някои от детските градини в по-малките населени места. С изцяло нов кухненски блок разполага и детската градина в град Кермен.

Предишна МУСТАФА КАРАДАЙЪ ИДВА В СЛИВЕН ТАЗИ СЪБОТА
Следваща ПЛАНИРАНИ СПИРАНИЯ НА ВОДОПОДАВАНЕТО В ГР. СЛИВЕН НА 19.09.2022Г., ПОНЕДЕЛНИК

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ВЪЗРАСТЕН МЪЖ ЗАГИНА ОТ ЗАДУШАВАНЕ ПРИ ПОЖАР

На 7 февруари, в 16,11 часа, в РСПБЗН – Сливен  е получен сигнал за пожар в къща, намираща се в сливенското село Чинтулово. Най вероятната причина за пожара е късо

Новини Сливен

ПО ОБЩИЯ РЕД ЩЕ БЪДЕ ГЛЕДАНО ДЕЛО ЗА УБИЙСТВО НА ТРИДЕСЕТГОДИШЕН МЪЖ ОТ СЛИВЕН

По общия ред ще бъде гледано дело за убийство на тридесетгодишен мъж от Сливен, съобщи за БТА председателят на Окръжния съд в Сливен Мартин Данчев. Това е било решено на

Новини Сливен

СТЕФАН РАДЕВ: ГОЛЕМИТЕ ПРОЕКТИ И ФИНАНСОВАТА СТАБИЛНОСТ БЯХА ОСНОВНИ ПРИОРИТЕТИ ЗА ПЪРВИТЕ 2 ГОДИНИ ОТ МАНДАТА

Стартирането на големи проекти и финансовата стабилизация на Община Сливен са двете основни линии, по които работим от началото на мандата с моя екип. Това заяви кметът Стефан Радев по