НА 12 МАЙ – НАГРАДИ ЗА МЕДИЦИНСКИ СПЕЦИАЛИСТИ ОТ МБАЛ „Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ“-СЛИВЕН
12.05.2023 1424 Прегледи

НА 12 МАЙ – НАГРАДИ ЗА МЕДИЦИНСКИ СПЕЦИАЛИСТИ ОТ МБАЛ „Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ“-СЛИВЕН

Медицински специалисти от МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен получиха награди за професионализъм, дългогодишна и всеотдайна дейност на днешния 12 май – Международен ден на сестринството. Това стана по време на официална церемония в заседателната зала на болницата. Имената на наградените са гласувани по време на заседание на Управителния съвет на първичното дружество към Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи към МБАЛ „Д-р Иван Селимински“. Асоциацията е съсловна организация на  медицински сестри, акушерки, лаборанти, рехабилитатори, рентгенови лаборанти, ръководители по здравни грижи.

От името на кмета Стефан Радев медицинските специалисти бяха поздравени от заместник-кмета Пепа Чиликова. В адрес до тях кметът изразява уважението си към труда на медицинските специалисти по здравни грижи, благодари за тяхната всеотдайност и отправя пожелания за здраве и професионална удовлетвореност.

Изпълнителният директор на болницата – д-р Васислав Петров заяви, че благодарение на специалистите по здравни грижи в болницата, лечебното заведение е на високо ниво и предлага качествени грижи на пациентите си.

„Благодаря на всички вас, които изпълнявате задълженията си, въпреки трудностите. Благодарение на вас, всички грижи, които полагаме за болните, са оценени високо и затова нашата болница е на нивото, на което сме. Благодарение на вас тя съществува и продължаваме да даваме много добри здравни грижи на населението. Надявам се повече млади хора да започват работа при нас, а вие да им предавате своя опит и знания“, каза д-р Петров.

Председателят на Регионалната колегия в Сливен на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи – Желязка Вълчанска, също поздрави медицинските специалисти. Поздрав за професионалния празник отправи и Валентина Стоянова от името на Управителния съвет на първичното дружество към Българската асоциация на специалистите по здравни грижи към МБАЛ „Д-р Иван Селимински“.

 

За професионалисти на годината бяха отличени:

 1. Категория „Ръководител па здравни грижи” – старша акушерка Анка Димитрова
 2. Категория „Медицинска сестра” – м.с. Мария Алмалех
 3. Категория „Клиничен лаборант” – лаб. Анка Кръцова
 4. Категория „Рентгенов лаборант” – рентг. лаб. Мариела Димитрова
 5. Категория „Рехабилитатор” – кинезитерапевт Радост Митева
 6. Категория „Професионализъм, дългогодишна и всеотдайна дейност” – м.с. Иванка Миндева .

Отличените специалисти бяха наградени с плакет и грамота.

Грамота за „Професионализъм, дългогодишна и всеотдайна дейност”  получиха:

 1. Иванка Иванова БДС
 2. Иванка Текелиева ДО
 3. Елена Герасимова ХО
 4. Марийка Георгиева НО
 5. Пенка Чифчиева ОДЛ
 6. Величка Георгиева Клин. лаб.
 7. Галя Георгиева ОНФ
 8. Стела Гиргинова ЕО
 9. Неви Комсийска ДО
 10. Зара Тончева АГО
 11. Пепа Илиева МПСО
 12. Диляна Георгиева ОТХ
 13. Венета Петкова ОКВБ
 14. Мартина Василева УНГ
 15. Радка Кузманова ОНФ
 16. Мария Кунева НО
 17. Биляна Бонева ХО
 18. Диана Качарова ХО

 

Предишна НА 27 МАЙ ОТНОВО ЩЕ ИМА ФЕРМЕРСКИ И ЗАНАЯТЧИЙСКИ ПАЗАР
Следваща ПРОВЕЖДАНЕ НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН ЗА СЪПРИЧАСТНОСТ СЪС ЗАСЕГНАТИТЕ ОТ ХИВ/СПИН И ЕВРОПЕЙСКА СЕДМИЦА НА ИЗСЛЕДВАНЕ ЗА ХИВ, ВИРУСНИ ХЕПАТИТИ И СЕКСУАЛНО ПРЕНОСИМИ ИНФЕКЦИИ 15-22 МАЙ 2023 Г.

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КЪДЕ И ДОКОГА НЯМА ДА ИМА ВОДА В СЛИВЕН

„Водоснабдяване и Канализация – Сливен“ ООД уведомява своите потребители, че поради извършване на авариен ремонт на 15. 11. 2019 /петък/ до 13. 00 ч. е прекъснато водоподаването на кв. „Даме

Новини Сливен

КЪДЕ И ДОКОГА НЯМА ДА ИМА ВОДА В СЛИВЕН

„Водоснабдяване и Канализация-Сливен“ ООД уведомява своите потребители, че поради извършване на авариен ремонт на 19.05.2020г.(вторник) до 13.00ч. е прекъснато водоподаването в района на ул.“Иречек“. При възможност водоподаването ще бъде възстановено

Новини Сливен

ХРИСТИНА ЧОЛАКОВА Е ПРЕИЗБРАНА В УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ НА НАЦИОНАЛНАТА АСОЦИАЦИЯ НА ПРЕДСЕДАТЕЛИТЕ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТИ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

  В Пловдив се проведе XVIII Общо събрание на Националната асоциация на председателите на общински съвети в Република България, на което бе направен отчет за дейността на Управителния съвет на