НА 10 МАЙ СЛИВЕН ЧЕСТВА 182 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ХАДЖИ ДИМИТЪР
май 9, 2022 438 Прегледи

НА 10 МАЙ СЛИВЕН ЧЕСТВА 182 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ХАДЖИ ДИМИТЪР

182 години от рождението на Хаджи Димитър ще бъдат отбелязани на 10 май, вторник. Общоградската церемония ще започне от 11 часа на площада, носещ неговото име. Тя ще завърши с поднасяне на венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци.

На 10 май са предвидени и други прояви, които са част от Майските дни на културата. В 11 часа на Хамам баир ще се проведе празничен концерт с участието на колективи при пенсионерските клубове от Сливен и региона. В 14 часа в зала „Сливен“ ще започне общоградското състезание „Пиша и чета правилно“ с участието на сливенски ученици. В 18 часа в зала „Зора“ ще се играе „Михаил Мишкоед“ по Сава Доброплодни – постановка на Соня Келеведжиева, с участието на театър „Класика“ при Профилирана гимназия с преподаване на западни езици „Захарий Стоянов“. Входът е свободен.

Предишна УЧЕНИЧКАТА ВАНИНА АНДОНОВА Е КМЕТ ЗА ЕДИН ДЕН В ОБЩИНА СЛИВЕН
Следваща 10 МАЙ – СВЕТОВЕН ДЕН „ДВИЖЕНИЕТО, ТОВА Е ЗДРАВЕ”

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЩИНАТА ОРГАНИЗИРА ПРОЯВИ ЗА 24 МАЙ И СТЕНА ОТ ЦВЕТЯ ЗА СНИМКИ НА АБИТУРИЕНТИТЕ

Община Сливен ще отбележи Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност на 24 май. С начален час 11.30 ч. по бул.

Новини Сливен

ДРОГИРАН ШОФЬОР НА АУДИ ОПИТА ДА ИЗБЯГА ОТ ПОЛИЦЕЙСКА ПРОВЕРКА

Системен нарушител с множество наказания е задържан от полицейски служители в град Нова Загора при опит да избяга. На 5 юни в хода на специализирана операция на територията на РУ-Нова

Новини Сливен

СЕКТОР „БДС“ – СЛИВЕН ВЪЗОБНОВИ ОРГАНИЗИРАНИЯ ПРИЕМ НА ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА ПОДМЯНА НА ЛИЧНИ ДОКУМЕНТИ

530 заявления за подмяна на лични документи са приети от мобилни екипи на сектор „БДС-Сливен след възобновяване на организирания прием. Услугата беше временно преустановена поради въведеното извънредно положение в страната