НА ТРЕТИ МАРТ В СЛИВЕН БЕ ОТПРАВЕНА МОЛИТВА ЗА ТРАЕН МИР, ЗДРАВЕ И БЛАГОДЕНСТВИЕ
март 3, 2022 666 Прегледи

НА ТРЕТИ МАРТ В СЛИВЕН БЕ ОТПРАВЕНА МОЛИТВА ЗА ТРАЕН МИР, ЗДРАВЕ И БЛАГОДЕНСТВИЕ

Молитва за траен мир, здраве и благоденствие на българския народ бе отправена на тържествената церемония послучай националния празник Трети март в Сливен. Служението бе извършено от предстоятеля на катедралния храм „Свети Димитър“ отец Евгений Янакиев на централния площад, пред паметника на Хаджи Димитър. Духовникът поздрави от името на Негово Високопреосвещенство сливенския митрополит Иоаникий гражданите, дошли на церемонията за 144-годишнината от Освобождението.

Ритуалът протече с военни почести и приемане на строя. Под звуците на химна бе издигнат националния флаг. Венци и цветя бяха поднесени от областния управител Веселин Вълчев, зам. кмета Румен Иванов, от народния представител Татяна Султанова, от името на евродепутата АсимАдемов и народните представители Десислава Танева и Мария Белова, от зам.командира на в.ф. Иван Байрактаров и от директора на ОД на МВР ст. комисар Димитър Величков, от съветници, ръководители и служители на културните институции в града, представители на политически партии, училища, сдружения и съюзи, граждани. На площада бяха дошли млади родители, които заедно с децата си поднесоха цветя пред паметника на Хаджи Димитър.

Събитието бе организирано от община Сливен, сливенската митрополия и военно формирование 22 220.

Предишна БОРИСОВ В КОТЕЛ: РАДЕВ РАЗДЕЛИ НАЦИЯТА
Следваща ЛЕКОАТЛЕТИЧЕСКАТА ЩАФЕТА „ОСВОБОДИТЕЛ“ ПРАЗНУВА СВОЯ 57 РОЖДЕН ДЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КЪДЕ И ДОКОГА НЯМА ДА ИМА ВОДА В СЛИВЕН

Днес 03.05 /петък/ поради авария ще бъде прекъснато водоподаването в северната част на кв. „Българка“ до 12.30 ч. ВиК-Сливен се извинява на своите потребители за причиненото неудобство.

Новини Сливен

ОТКРИХА ОЩЕ ЕДИН ОБНОВЕН БЛОК В ЖИЛИЩЕН КВАРТАЛ НА СЛИВЕН

Официално откриха обновения блок номер 26 в кв. „Сини камъни“. Той е ремонтиран по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, която започна преди повече от година. До

Новини Сливен

23-ГОДИШЕН Е ЗАДЪРЖАН ЗА ДРОГА В ЦЕНТЪРА НА СЛИВЕН

Притежание но наркотици е установено при ежедневния контрол и засилената патрулна дейност в град Сливен. На 6 февруари, около 23,30 часа, на бул. „Хаджи Димитър“  е извършена полицейска проверка на