НА ТЕЛЕФОНА, ОБЯВЕН ОТ ОБЩИНАТА, ГРАЖДАНИ ПРЕДЛАГАТ ПОДСЛОН И ХРАНА ЗА БЕЖАНЦИ ОТ УКРАЙНА
02.03.2022 621 Прегледи

НА ТЕЛЕФОНА, ОБЯВЕН ОТ ОБЩИНАТА, ГРАЖДАНИ ПРЕДЛАГАТ ПОДСЛОН И ХРАНА ЗА БЕЖАНЦИ ОТ УКРАЙНА

Подслон и храна за бежанци от Украйна предлагат сливенски граждани, обадили се на обявения от Общината на 28 февруари телефон. Към този момент осем души са предоставили координатите си. Едно от предложенията е за къща на два етажа в града, други – за гарсониера, апартамент с две стаи, къща на два етажа в близко село. Някои от обадилите се имат възможност да предложат и храна в началото на престоя.
Телефонната линия приема координати и информация за възможностите на желаещите да настанят бежанци. Целта е са се създаде предварителна база данни, които да послужат при необходимост.
Телефонът е 0879 599 154, e-mail: soc_help@sliven.bg

Инициативата се надгражда, след като кметът Стефан Радев възложи изработването на интернет платформа, в която ще бъдат публикувани данните за улеснение на търсещите връзка с българи. Очаква се платформата да е готова до началото на следващата седмица и механизмът й на действие ще бъде обяснен при стартирането й.  Тъй като Общината няма ангажимент да свързва нашите съграждани с търсещите убежище, призоваваме да бъдете внимателни при установяване на контакт, за да се избегнат злонамерени или фалшиви сигнали за нуждаещи се хора, коментира кметът Стефан Радев.

Предишна 144 ГОДИНИ ОТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
Следваща САНКЦИОНИРАХА 29-ГОДИШЕН ВОДАЧ ЗА ГРУБО НАРУШАВАНЕ НА ПРАВИЛАТА ЗА ДВИЖЕНИЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

В НОВОГОДИШНАТА НОЩ НЯМА РОДЕНО БЕБЕ В ОБЛАСТНАТА БОЛНИЦА

Последното бебе за 2018 година в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ – Сливен се е родило в 19,40 ч. на 31 декември. Момиче е. Тежи 2,100 кг, 48 см. Към 8

Новини Сливен

МЕСТНИЯТ ПАРЛАМЕНТ ГЛАСУВА ЗА ПРОМЯНА В ЕДНА ОТ НАРЕДБИТЕ И В ОБЩИНСКАТА ТРАНСПОРТНА СХЕМА

С пълно мнозинство местният парламент одобри на днешната сесия  промяната в Наредбата за упражняване правата на собственик на Общината в търговските дружества с общинско участие в капитала и общинските предприятия.

Новини Сливен

150 СА НОВИТЕ СЛУЧАИ НА COVID ЗА ДЕНОНОЩИЕ, НАЙ-МНОГО СА В СЛИВЕН

Новите потвърдени случаи на коронавирус у нас за последното денонощие са 150, сочат данните на Единния информационен портал. Най-много са в Сливен – 22. Направени са 2845 теста, което означава,