НА МАГИСТРАЛА „ТРАКИЯ“ ЩЕ ИМА НОВ ПЪТЕН ВЪЗЕЛ КРАЙ СТРАЛДЖА
31.01.2024 3760 Прегледи

НА МАГИСТРАЛА „ТРАКИЯ“ ЩЕ ИМА НОВ ПЪТЕН ВЪЗЕЛ КРАЙ СТРАЛДЖА

Процедурата за изграждането на нов пътен възел на магистрала „Тракия“ край Стралджа вече е задействана от Агенция „Пътна инфраструктура“(АПИ), съобщи за БТА кметът на общината Атанас Киров. Новият излаз на магистралата е планиран на 298 – 299 км до село Воденичане.

Идеята за изграждането на пътното отклонение е от над пет години. По думите на кмета е един от най-чаканите проекти от жителите на община Стралджа, тъй като освен че ще осигури по-добра транспортна свързаност, ще оживи и икономически региона.

„Проектът е вече почти към финализиране. Радвам се, че от АПИ задвижиха нещата. Предстои да мине през сесия на Общинския съвет през февруари и да влезе в АПИ за разглеждане за финансиране“, каза кметът на община Стралджа.

За целта през 2021 г. беше сключен договор между Пътната агенция и община Стралджа, като започна изготвяне на парцеларен план, припомня БТА. Приключило е вече и отчуждаването на имоти за целта, каза кметът Киров.

Очаква се новата отбивка да облекчи трафика в района на пътен възел „Зимница“ и да съкрати пътя от пристанище Бургас към Русе и Дунав мост. В района на отбивката ще бъде изградено и тържище за земеделска биопродукция на местни производители.

 

БТА

Предишна НАСИЛНИК ОТ СЛИВЕН ОСТАВА ПОД ДОМАШЕН АРЕСТ
Следваща РАЗНООБРАЗНА ПРОГРАМА ПРЕДЛАГА ОБЩИНА КОТЕЛ НА СВОИТЕ ЖИТЕЛИ И ГОСТИ ПРЕЗ МЕСЕЦ ФЕВРУАРИ

За автора

Може да харесате още

Новини Ямбол

ТАЗИ ВЕЧЕР СВАЛЯТ БЛОКАДАТА НА РОМСКАТА МАХАЛА В ЯМБОЛ

Със Заповед на директора на РЗИ Ямбол от 22.00 часа на 19 май 2020г. отпадат ограничителните мерки въведени в квартал „Райна княгиня“ и 14 улици в град Ямбол, поради намаляване

Новини Ямбол

В ОБЛАСТ ЯМБОЛ МЯРКАТА ЗА ОГРАНИЧАВАНЕ ОТГЛЕЖДАНЕТО НА СВИНЕ В ЗАДЕН ДВОР Е ИЗПЪЛНЕНА НА 95 %

„В област Ямбол, по данните подадени от кметовете на общини и кметове на населени места, 95 процента от прасетата отглеждани в заден двор са вече заклани и прибрани от стопаните.

Новини Ямбол

ЗА ПЪРВИ ПЪТ ОТ 1983 Г. НАСАМ В КАБИЛЕ Е ОТКРИТ ИЗЦЯЛО ЗАПАЗЕН НАДПИС ОТ РИМСКО ВРЕМЕ

Официален латински надпис от времето на импeратор Марк Аврелий (161-180 г.) откри екипът на Регионален исторически музей – Ямбол при археологическите проучвания на  „Тракийски и античен град Кабиле”. Новината съобщи