НА ГОСТИ В ОБЩИНА ТВЪРДИЦА

НА ГОСТИ В ОБЩИНА ТВЪРДИЦА

Следвайки желанията на своите симпатизанти за срещи и споделяне на проблеми, представители на ПП „Има такъв народ” посетиха населени места в община Твърдица. От страна на домакините срещите преминаха в „сянката на страха”, тъй като голяма част от тях, работейки в държавния сектор, се страхуваха да демонстрират привързаност към партията. За съжаление никой от тях открито не сподели конкретните си мотиви, но стана ясно, че в региона, ако си държавен служител, е рисково да си симпатизант на ПП „Има такъв народ”. Въпреки, че в Закона за държавния служител, чл. 42, ал. 1, е записано: „Държавният служител има право да членува в политически партии, доколкото не съществува забрана, установена в специален закон.”, все още властва „закона на кмета”.

Останалите теми на срещите акцентирана на ежедневните проблеми, свързани с голямата безработица в региона, ниските доходи, липсата на елементарна сигурност за живота и здравето, липсата на ефективни транспортни връзки с големите населени места, липсата на прозрачност в отчитането на усвоени средства по оперативни програми, зелените сертификати.

От страна на гостите най-активен в събеседването и отговорите беше Ивайло Вълчев – лидер в ПП „Има такъв народ” и водач на листата в 21 МИР Сливен. Той засегна въпросите, свързани с невъзможността на партията да създаде работещо правителство в двата поредни парламента поради липсата на безусловна подкрепа от партиите на промяната. Също така увери хората, че партията ще работи усилено за привличане на инвеститори и откриване на работни места с гарантирани доходи.

По темата за здравеопазване и ваксиниране отношение взе общинския координатор д-р Мариела Красимирова, а по темата за образование и кариерно развитие – Иван Клисурски (депутат в 45-то и 46-то Народно събрание).

Навсякъде срещите приключиха с поемането на ангажимент, от страна на гостите към жителите в населените места, за продължаване на срещите и в бъдеще ако партията влезе в новия парламент.

Предишна РУ-СЛИВЕН ТЪРСИ ИНФОРМАЦИЯ ЗА МЕСТОНАХОЖДЕНИЕТО НА ЕМИШ ВАЛЕВА АНГЕЛОВА НА 28 ГОДИНИ ОТ СЕЛО НОВАЧЕВО
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СТЕФАН РАДЕВ: ГЛАСУВАХ ДА ПРОДЪЛЖИ ВЪЗХОДЯЩИЯТ ТЕМП НА РАЗВИТИЕ НА СЛИВЕН

Кандидатът за втори мандат за кмет на Сливен Стефан Радев упражни правото си на глас в 10 часа в СУ „Йордан Йовков“. Той заяви, че вотът му е за продължаване

Новини Сливен

ИМУНИЗАЦИИ СРЕЩУ COVID-19 НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЛАСТ СЛИВЕН

В организирания зелен коридор за имунизации срещу COVID-19 на 20 и 21.02.2021г. с ваксината на Астра Зенека са обхванати 190 желаещи. От 23.02.2021г. заявилите имунизация ще могат да се имунизират

Новини Сливен

35 ШОФЬОРСКИ КНИЖКИ СА ОТНЕТИ ЗА ЕДНА СЕДМИЦА В СЛИВЕНСКО

Продължават операциите по контрол и пътна безопасност, разпредени от директора на ОДМВР-Сливен, старши комисар Димитър Величков, на територията на сливенска област. Създадена е организация за завишен контрол на  по-голяма част