НА ГОСТИ В ОБЩИНА ТВЪРДИЦА
02.11.2021 848 Прегледи

НА ГОСТИ В ОБЩИНА ТВЪРДИЦА

Следвайки желанията на своите симпатизанти за срещи и споделяне на проблеми, представители на ПП „Има такъв народ” посетиха населени места в община Твърдица. От страна на домакините срещите преминаха в „сянката на страха”, тъй като голяма част от тях, работейки в държавния сектор, се страхуваха да демонстрират привързаност към партията. За съжаление никой от тях открито не сподели конкретните си мотиви, но стана ясно, че в региона, ако си държавен служител, е рисково да си симпатизант на ПП „Има такъв народ”. Въпреки, че в Закона за държавния служител, чл. 42, ал. 1, е записано: „Държавният служител има право да членува в политически партии, доколкото не съществува забрана, установена в специален закон.”, все още властва „закона на кмета”.

Останалите теми на срещите акцентирана на ежедневните проблеми, свързани с голямата безработица в региона, ниските доходи, липсата на елементарна сигурност за живота и здравето, липсата на ефективни транспортни връзки с големите населени места, липсата на прозрачност в отчитането на усвоени средства по оперативни програми, зелените сертификати.

От страна на гостите най-активен в събеседването и отговорите беше Ивайло Вълчев – лидер в ПП „Има такъв народ” и водач на листата в 21 МИР Сливен. Той засегна въпросите, свързани с невъзможността на партията да създаде работещо правителство в двата поредни парламента поради липсата на безусловна подкрепа от партиите на промяната. Също така увери хората, че партията ще работи усилено за привличане на инвеститори и откриване на работни места с гарантирани доходи.

По темата за здравеопазване и ваксиниране отношение взе общинския координатор д-р Мариела Красимирова, а по темата за образование и кариерно развитие – Иван Клисурски (депутат в 45-то и 46-то Народно събрание).

Навсякъде срещите приключиха с поемането на ангажимент, от страна на гостите към жителите в населените места, за продължаване на срещите и в бъдеще ако партията влезе в новия парламент.

Предишна РУ-СЛИВЕН ТЪРСИ ИНФОРМАЦИЯ ЗА МЕСТОНАХОЖДЕНИЕТО НА ЕМИШ ВАЛЕВА АНГЕЛОВА НА 28 ГОДИНИ ОТ СЕЛО НОВАЧЕВО
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

5 864 СА ВАКСИНИРАНИТЕ ЖИТЕЛИ НА ОБЛАСТ СЛИВЕН

От началото на имунизационната кампания са ваксинирани 5 864 жители на област Сливен, съобщиха от Областния кризисен щаб.  742-ма от тях са получили и втора игла на РНК-ваксина. Общопрактикуващите  лекари и медиците в

Новини Сливен

НА 22 ФЕВРУАРИ СЛИВЕН ЩЕ ОТБЕЛЕЖИ 102 ГОДИНИ ОТ СМЪРТТА НА ПАНАЙОТ ХИТОВ

На 22 февруари се навършват 102 години от смъртта на Панайот Хитов. По този повод Община Сливен, съвместно с Регионален клуб „Хаджи Димитър“ при Национално дружество „Традиция“ и Гражданско сдружение

Новини Сливен

МИНИСТЪРЪТ НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ БОЙКО РАШКОВ ПОСЕТИ СЛИВЕН В СРЯДА

Служебният вътрешен министър Бойко Рашков днес посети Сливен. Той проведе срещи с ръководството на ОДМВР и областния управител Минчо Афузов, научи Sliveninfo. Очаква се институциите да направят официални съобщения за