НА БАЗА „НОВО СЕЛО“ ЗАПОЧВА СЪВМЕСТНА БЪЛГАРО-АМЕРИКАНСКА ПОДГОТОВКА
юни 30, 2023 539 Прегледи

НА БАЗА „НОВО СЕЛО“ ЗАПОЧВА СЪВМЕСТНА БЪЛГАРО-АМЕРИКАНСКА ПОДГОТОВКА

На Учебен полигон „Ново село“ започва съвместна българо-американска подготовка, която ще продължи до 31 декември 2023 г. В нея ще участват сили и средства от Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия.

За целите на подготовката от днес, 30 юни, до края на месец юли ще се извърши предислоциране на американски военнослужещи с необходимата екипировка, щатно въоръжение, бойни машини, транспортна, спомагателна и ремонтна техника.

В рамките на съвместната тренировка ще бъдат провеждани стрелби на Учебен полигон „Ново село“ и тренировъчни полети на военните хеликоптери.

Такъв тип съвместна подготовка се провежда в нашата страна от 2019 г. в изпълнение на плановете за учения на Българската армия в страната и чужбина. Формированията от Сухопътните войски на САЩ в Европа участват в нея на ротационен принцип.

Ученията повишават способностите на българските въоръжени сили за изпълнение на конституционните задължения по отбрана и защита на териториалната цялост на страната и допринасят за оперативната съвместимост в системата за колективна отбрана.

Предишна КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ С ПИСМО ДО ПРЕМИЕРА ЗА ПОДКРЕПА НА ЗЕМЕДЕЛСКИТЕ СТОПАНИ ОТ СЛИВЕНСКИЯ РЕГИОН
Следваща СЕРИОЗНО ЗАМЪРСЯВАНЕ НА РЕКА ТУНДЖА В ЯМБОЛ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПРОДЪЛЖАВА ПОСТОЯННОТО НАБЛЮДЕНИЕ НА ВСИЧКИ РЕКИ, ДЕРЕТА И ЯЗОВИРИ

Продължава постоянното наблюдение на всички реки, дерета, язовири и техните брегови ивици и диги, съобщи инж. Снежана Кънева, началник – отдел „Сигурност и управление при кризи“. Констатирано е непрекъсното повишаване

Новини Сливен

ДВАМА СА ЗАДЪРЖАНИ ЗА НАРКОТИЦИ В СЛИВЕН

Двама са задържани в РУ-Сливен за притежаване на наркотици. На 23 ноември полицейски служители са извършили проверка на лек автомобил „Фолксваген Голф“, управляван от М.Д., мъж на 33 години село

Новини Сливен

НЕИЗВЕСТЕН НАНЕСЕ УВРЕЖДАНИЯ НА АВТОМОБИЛ В НОВА ЗАГОРА

Полицейски служители работят по установяване на извършител, причинил материални щети по лек автомобил в новозагорския квартал „Загоре“. През нощта на 21 срещу 22 юли неизвестен извършител е повредил гумите и