НАЦИОНАЛНИЯТ ТРИБАГРЕНИК БЕ ПОСТАВЕН НА КИЛОМЕТЪР 261 НА АМ „ТРАКИЯ“, ПО ИНИЦИАТИВА НА КМЕТА НА ГРАД КЕРМЕН
март 3, 2019 2050 Прегледи

НАЦИОНАЛНИЯТ ТРИБАГРЕНИК БЕ ПОСТАВЕН НА КИЛОМЕТЪР 261 НА АМ „ТРАКИЯ“, ПО ИНИЦИАТИВА НА КМЕТА НА ГРАД КЕРМЕН

Представители на общинското ръководство на ПП ГЕРБ Сливен, общински съветници от партията и младежи от МГЕРБ се включиха в честването на националния празник – 3 март в град Кермен.

По инициатива на кмета Живко Жечев на километър 261 на магистрала „Тракия“ бе поставен националния трибагреник, който е с размери 4,50 метра на 2,10 метра. Знамето бе осветено от отец Стилиян, който отслужи и молебен за благоденствие на българския народ. До върха националният трибагреник бе носен от ученици от СОУ „Христо Смирненски“, облечени в цветовете на знамето ни.

„Избрахме това място от магистралата, защото е високо и националният ни флаг ще може да се вижда отвсякъде. От това място се виждат Бояджик и Биково, знакови места от историята за освобождението на България“, каза Живко Жечев.

В словото си кметът припомни, че Кермен е дал своя дан за свободата и връщането на България на картата на света. „Нашето градче има двама опълченци. Това са Панайот – Княза и неговия брат, които за съжаление нямат наследници“, каза още кметът Жечев.

Ученичката от местното училище Гергана Минова изпълни акапелно химна на Република България.

Със съдействието на директорът на училището Татяна Башева и учители децата представиха патриотичен рецитал.

Бяха раздадени и 141 значки с флага на България. Беше показана и оригинална пушка от Руско-турската освободителна война.

Кметът Живко Жечев благодари на ПП ГЕРБ, областното и общинско ръководство за съдействието при реализирането на всички инициативи в града.

Предишна КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ПОДАРИ КАРТИНА НА МИТРОПОЛИТ ИОАНИКИЙ ПО ПОВОД 80-ГОДИШНИНАТА НА ВЛАДИКАТА
Следваща КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ НАГРАДИ ПОБЕДИТЕЛИТЕ ОТ ЛЕКОАТЛЕТИЧЕСКА ЩАФЕТА "ОСВОБОДИТЕЛ"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЖЕНА Е БЛЪСНАТА НА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА ПРЕД ПОЛИЦИЯТА В СЛИВЕН

Жена е ударена от автомобил на пешеходна пътека малко преди 19 часа тази вечер. Инцидентът е станал пред сградата на полицията в Сливен, научи Sliveninfo. На място е пристигнала линейка,

Новини Сливен

ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ РЕШИ ДА УДОСТОИ СЪС ЗВАНИЕТО ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН НА СЛИВЕН ЕВРОПЕЙСКИЯ ШАМПИОН БОЖИДАР АНДРЕЕВ

Общинските съветници гласуваха единодушно да бъде удостоен със званието „Почетен гражданин на град Сливен и общината“ европейския шампион по вдигане на тежести Божидар Андреев. През годините на своето развитие става

Новини Сливен

ПЛАМЕНА ПЕТРОВА: ОБИЧАМ СЛИВЕН! НЕ МОЖЕМ ДА ОСТАВИМ НЕЩАТА ТАКА!

„Обичам Сливен! Не можем да оставим нещата така – за това гласувах“, каза Пламена Петрова на излизане от 85-та секция в 11-то СОУ „Константин Константинов“ в кв. Дружба“. Според нея

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

15 − 12 =