НАЦИОНАЛНА УЧЕНИЧЕСКА КОНФЕРЕНЦИЯ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ – ВУЛКАН ОТ ЧОВЕЧНОСТ“ ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ В КОТЕЛ
03.02.2023 663 Прегледи

НАЦИОНАЛНА УЧЕНИЧЕСКА КОНФЕРЕНЦИЯ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ – ВУЛКАН ОТ ЧОВЕЧНОСТ“ ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ В КОТЕЛ

На 4, 5, и 6 февруари град Котел ще бъде домакин на Национална ученическа конференция на тема „Васил Левски – вулкан от човечност“, посветена на 150 години от гибелта на Апостола.

Конференцията се организира по инициатива на Средно училище „Георги Стойков Раковски“ – гр. Котел със съдействието на Регионалното управление на образованието в Сливен. Тя се осъществява като отзвук от кампанията на Общобългарски комитет „Васил Левски“ за подобаващо отбелязване на 150-та годишнина от гибелта на Апостола във всички български училища.

Научен консултант на националната ученическа конференция в Котел е проф. д-р Пламен Митев, преподавател в Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и член на Управителния съвет на Общобългарски комитет „Васил Левски“.

По регламент участниците в конференцията се представят с клип или филм по темата „Васил Левски – вулкан от човечност“. Работите на учениците се оценяват от жури с председател проф. д-р Пламен Митев и членове Силвия Калпакова и Христина Маркова от Управителния съвет на Общобългарски комитет „Васил Левски“  и г-жа Кристиана Добрева – Станкова – началник на Регионално управление на образованието – Сливен.

В националната ученическа конференция участват 120 ученици от 25 учебни заведения от цялата страна. Ще бъдат представени 26 клипа и 24 филма, посветени на темата „Васил Левски – вулкан от човечност“. Освен българските участници, в конференцията онлайн ще се включат и ученици от Болградската гимназия „Георги Ст. Раковски“ в Украйна.

Област Сливен се представя с общо шест разработки – четири от СУ „Г. Ст. Раковски“ – гр. Котел и по една от ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“ – Сливен и  ПГТТ „Атанас Димитров“ – Нова Загора.

Откриването на конференцията е в събота, 4-ти декември, от 14.30 ч. в залата на читалище „Съгласие – Напредък“ в Котел.

Представянето на проектите ще започне от 16.00 ч. в конферентната зала на СУ „Г. Ст. Раковски“.

Предишна ПЕНСИОНЕР ОТ СЛИВЕН Е ГЛОБЕН С 2000 ЛЕВА ЗА УМЪРТВЯВАНЕ НА 1 КУЧЕ И 3 КОТКИ
Следваща БЕЗ КОНДУКТОРИ В СЛИВЕН ОТ ПОНЕДЕЛНИК

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЗАПОЧВА ПРИЕМЪТ НА ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА ТРАДИЦИОННИЯ МАРТЕНСКИ БАЗАР В СЛИВЕН

Традиционният базар за продажба на мартеници в Сливен ще посрещне първите си клиенти на 13 февруари и ще работи до 1 март, включително. Местата за търговия ще са разположени на

Новини Сливен

10 НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС В СЛИВЕН

43 от изследваните за изминалото денонощие 816 проби са дали положителен резултат по данни на Националната информационна система. Разпределението по области е, както следва: Пазарджик – 21; Перник – 1;

Новини Сливен

ВАКСИНАЦИЯТА И БЕЗОПАСНОТО ПРОВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ БЯХА ОБСЪДЕНИ НА СРЕЩА СЪС ЗАМ.-МИНИСТЪР ГРИГОРОВ

Ходът на ваксинационния процес и създадената организация за безопасно провеждане на изборите в условията на епидемия бяха обсъдени на среща с участието на зам.министъра на здравеопазването доц. Евгени Григоров, областния