НАЦИОНАЛНА УЧЕНИЧЕСКА КОНФЕРЕНЦИЯ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ – ВУЛКАН ОТ ЧОВЕЧНОСТ“ ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ В КОТЕЛ

НАЦИОНАЛНА УЧЕНИЧЕСКА КОНФЕРЕНЦИЯ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ – ВУЛКАН ОТ ЧОВЕЧНОСТ“ ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ В КОТЕЛ

На 4, 5, и 6 февруари град Котел ще бъде домакин на Национална ученическа конференция на тема „Васил Левски – вулкан от човечност“, посветена на 150 години от гибелта на Апостола.

Конференцията се организира по инициатива на Средно училище „Георги Стойков Раковски“ – гр. Котел със съдействието на Регионалното управление на образованието в Сливен. Тя се осъществява като отзвук от кампанията на Общобългарски комитет „Васил Левски“ за подобаващо отбелязване на 150-та годишнина от гибелта на Апостола във всички български училища.

Научен консултант на националната ученическа конференция в Котел е проф. д-р Пламен Митев, преподавател в Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и член на Управителния съвет на Общобългарски комитет „Васил Левски“.

По регламент участниците в конференцията се представят с клип или филм по темата „Васил Левски – вулкан от човечност“. Работите на учениците се оценяват от жури с председател проф. д-р Пламен Митев и членове Силвия Калпакова и Христина Маркова от Управителния съвет на Общобългарски комитет „Васил Левски“  и г-жа Кристиана Добрева – Станкова – началник на Регионално управление на образованието – Сливен.

В националната ученическа конференция участват 120 ученици от 25 учебни заведения от цялата страна. Ще бъдат представени 26 клипа и 24 филма, посветени на темата „Васил Левски – вулкан от човечност“. Освен българските участници, в конференцията онлайн ще се включат и ученици от Болградската гимназия „Георги Ст. Раковски“ в Украйна.

Област Сливен се представя с общо шест разработки – четири от СУ „Г. Ст. Раковски“ – гр. Котел и по една от ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“ – Сливен и  ПГТТ „Атанас Димитров“ – Нова Загора.

Откриването на конференцията е в събота, 4-ти декември, от 14.30 ч. в залата на читалище „Съгласие – Напредък“ в Котел.

Представянето на проектите ще започне от 16.00 ч. в конферентната зала на СУ „Г. Ст. Раковски“.

Предишна ПЕНСИОНЕР ОТ СЛИВЕН Е ГЛОБЕН С 2000 ЛЕВА ЗА УМЪРТВЯВАНЕ НА 1 КУЧЕ И 3 КОТКИ
Следваща БЕЗ КОНДУКТОРИ В СЛИВЕН ОТ ПОНЕДЕЛНИК

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

АРЕСТ ЗА ДРОГА В СЛИВЕН

Притежание на наркотични вещества е установено от служители на участък „Надежда“. На 6 август е извършена проверка на 31-годишния Н.Ч. от град Сливен. В него са намерени и иззети две

Новини Сливен

РЕМОНТ НА ЕЛ. ЗАХРАНВАНЕТО ЗАТВАРЯ ЗА ЧИТАТЕЛИ РБ “САВА ДОБРОПЛОДНИ” – СЛИВЕН В СРЯДА

Поради извършвания от EVN ремонт на електропреносната мрежа в района на пресечката на бул.”Хаджи Димитър” и ул.”Никола Карев”  и спиране на ел.захранването, на 11.11.2020г. /сряда/, Регионална библиотека „Сава Доброплодни” –

Новини Сливен

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – СЛИВЕН ПРОВЕДЕ РЕДОВНОТО СИ ЗАСЕДАНИЕ

С оттеглянето на една и приемане на всички точки от дневния ред премина днешното редовно заседание на Общински съвет – Сливен. По време на сесията общинските съветници приеха новата Наредба