НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ, ПРАЗНИЧНИ КОНЦЕРТИ И РАБОТИЛНИЦА ЗА БОЯДИСВАНЕ НА ВЕЛИКДЕНСКИ ЯЙЦА ЗА ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО
април 12, 2022 395 Прегледи

НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ, ПРАЗНИЧНИ КОНЦЕРТИ И РАБОТИЛНИЦА ЗА БОЯДИСВАНЕ НА ВЕЛИКДЕНСКИ ЯЙЦА ЗА ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО

Община Сливен кани жителите и гости на града да посетят празничните прояви, посветени на един от най-светлите християнски празници – Великден.

Началото ще бъде дадено със 17-ия Националният фестивал „Цветен камертон“, който ще се проведе на 16 и 17 април в зала „Сливен“. След двугодишно прекъсване заради пандемията от COVID-19, на Лазаровден и Цветница, Сливен отново ще бъде домакин на млади изпълнители на популярна музика от цялата страна. Гала-концертът и церемонията по награждаване ще се състоят на 17 април от 19.30 ч. в зала „Сливен“.

Празничната програма продължава с Великденски концерт на Сливенския симфоничен оркестър на 20 април от 18.30 ч. в зала „Сливен“. В него ще се включат хор „Gli Accordatti“ с ръководител Драгомир Йосифов, солист – Кандида Гуида – контраалт (Неапол, Италия). Концертът ще премине под диригенството на Франческо Фанна (Президент на Италиански институт „Антонио Вивалди“ – Венеция). Билети могат да бъдат закупени на касата на зала „Сливен“.

Жители и гости на града ще имат възможност да се включат в работилница за боядисване на великденски яйца на 21 април – Велики четвъртък от 12 ч. Тя ще бъде позиционирана на площада пред сградата на Общината. Специалисти от екипите на Регионален исторически музей „Д-р Симеон Табаков“, Национален музей на текстилната индустрия, Художествена галерия „Димитър Добрович“, Късноантична и средновековна крепост „Туида“, Профилирана гимназия по хотелиерство и туризъм „Акд. Неделчо Неделчев“, Център за подкрепа за личностно развитие – Детски комплекс – Сливен и Младежки дом – Сливен, ще показват различни техники на боядисване, украсяване и аранжиране. Яйцата са осигурени от Община Сливен.
В същия ден, от 18.30 ч. в зала „Сливен“ ще се състои Великденски концерт на Детско-юношески фолклорен ансамбъл „Тракийче“ при Център за подкрепа за личностно развитие – Детски комплекс – Сливен. Билети – на място в залата преди концерта.
Великденска света литургия ще бъде отслужена на 23 април, от 24 ч. в Катедрален храм „Свети Димитър“.
На Великден, 24 април, от 11.30 ч. пред сградата на Община Сливен ще се проведе празничен концерт на Ансамбъл за народни песни и танци – Сливен.

Предишна АПАШИ ЗАДИГНАХА ТЕЛЕВИЗОРИ ОТ АПАРТАМЕНТИ В СЛИВЕН
Следваща ИНСТИТУТЪТ INSTAND ОЦЕНИ ВИСОКО ИЗСЛЕДВАНИЯТА ЗА ТУМОРНИ МАРКЕРИ И КЛИНИЧНА ХИМИЯ В ЛАБОРАТОРИЯ "ЛИНА"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КОМАНДИРИ ОТ АРМИЯТА НА САЩ СЕ СРЕЩНАХА С ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ, ЗА ДА ПРЕДЛОЖАТ СЪТРУДНИЧЕСТВО

Командирът на Черноморския помощен екип полк.Уесли Мъри и зам.командир Скот Сайтс се срещнаха с областния управител на Сливен Чавдар Божурски. Визитата бе резултат от съвместна инициатива на командването на Предна

Новини Сливен

ПАТРИОТИТЕ СЕ СРЕЩНАХА С ЖИТЕЛИТЕ НА СЕЛО БЯЛА

Зам. председателят на НФСБ Борис Ячев представи сливенската листа на коалиция „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ” пред жителите на Бяла. „По време на управлението водехме голяма битка с

Новини Сливен

СТОЯНКА НЕДЯЛКОВА: „СТАНАХ ЧАСТ ОТ ИЗПРАВИ СЕ.БГ! НИЕ ИДВАМЕ!“ ЗАРАДИ СТЕФАН ПАСКОВ

Избрах да бъда в листата на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ заради човека с главно Ч –  Стефан Пасков! Още при първата ни среща разбрах, че  този човек е толкова