НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ НА СЛУЖИТЕЛИТЕ НА РЗИ

НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ НА СЛУЖИТЕЛИТЕ НА РЗИ

Уважаеми представители на медиите,

Служителите на Регионална здравна инспекция – Сливен изразяват пълната си подкрепа за обявения Националния протест на служителите на РЗИ, който ще се проведе на 26 септември 2022г. Протестът е подкрепен от синдикалните структури по места, където има такива.

Ниското заплащане и високият  риск в работата на здравните инспектори са основните причини за протеста.
Инспектори, експерти и специалисти от РЗИ – Сливен ще бъдат на работните си места изпълнявайки задълженията си, ръководени от интересите на държавата, но през целия ден ще носят протестни ленти с надпис „Протест за достойно заплащане!“.
Служителите на РЗИ са неотлъчно на своя пост в името на общественото здраве. Малцина си дават сметка за всеотдайната работа и дейностите по овладяване на пандемията от COVID-19, работейки в условия на 24-часово разположение.

Задачите и отговорностите на Регионалните здравни инспекции, като териториален орган на МЗ, не се изчерпват с COVID-19. РЗИ организират и осъществяват държавната здравна политика на територията на съответната област. Ролята на служителите на РЗИ е осигуряване на превенция, промоция и контрол на общественото здраве в България. Задълженията се увеличават и разширяват по обем и направление всеки изминал ден. Изискванията на професията налагат задълбочено познаване и компетентно прилагане на националното и европейско законодателство и приложимите национални и международни стандарти в областта на общественото здраве.

Заплащането на труда на служителите на РЗИ силно изостана и по отношение на заплащането на труда в други сходни териториални администрации (второстепенни и третостепенни разпоредители на бюджетни средства-БАБХ, НЗОК, Изпълнителна агенция по горите, Изпълнителна агенция по лозята и виното, Изпълнителна агенция за борба с градушките и други).

Разчитаме на Вас да бъдем чути, вярваме че обективно ще отразите справедливото ни възмущение.

Предишна НЕИЗВЕСТЕН ПОТРОШИ ЗАВЕДЕНИЕ В СЛИВЕНСКИЯ КВАРТАЛ "КЛУЦОХОР"
Следваща 7-ГОДИШНО МОМИЧЕНЦЕ Е В КОМА СЛЕД ПАДАНЕ В НАПОИТЕЛЕН КАНАЛ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

МЛАДЕЖИТЕ ОТ ГЕРБ-СЛИВЕН ПОЗДРАВИХА ЛЕКАРИТЕ И АКУШЕРКИТЕ ПО ПОВОД ДЕНЯ НА РОДИЛНАТА ПОМОЩ – 21 ЯНУАРИ

Младежите от ГЕРБ Сливен поздравиха лекарите и акушерките по повод Деня на родилната помощ – 21 януари. Те посетиха родилните отделения в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ и МБАЛ „Хаджи Димитър“,

Новини Сливен

ЗАМЕСТНИК – КМЕТЪТ ПЕПА ЧИЛИКОВА НАГРАДИ ПОБЕДИТЕЛИТЕ В ТАЗГОДИШНОТО ИЗДАНИЕ НА КУПА „МИЛКО ДИМОВ – ИЛИЯ КРЪСТЕВ“

Заместник-кметът Пепа Чиликова награди победителите в тазгодишното издание на Купа „Милко Димов – Илия Кръстев“. Тя поздрави всички участници за доброто представяне и беше категорична, че Община Сливен ще продължи

Новини Сливен

КИРЧО ДИМИТРОВ ИМА РОЖДЕН ДЕН ДНЕС

Зам.-председателят на Общински съвет – Сливен Кирчо Димитров има рожден ден на днешния Архангеловден. От сутринта бившият депутат и настоящ бизнесмен приема поздравления. Кирчо Димитров доказа, че в политиката може