НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ НА СЛУЖИТЕЛИТЕ НА РЗИ
26.09.2022 969 Прегледи

НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ НА СЛУЖИТЕЛИТЕ НА РЗИ

Уважаеми представители на медиите,

Служителите на Регионална здравна инспекция – Сливен изразяват пълната си подкрепа за обявения Националния протест на служителите на РЗИ, който ще се проведе на 26 септември 2022г. Протестът е подкрепен от синдикалните структури по места, където има такива.

Ниското заплащане и високият  риск в работата на здравните инспектори са основните причини за протеста.
Инспектори, експерти и специалисти от РЗИ – Сливен ще бъдат на работните си места изпълнявайки задълженията си, ръководени от интересите на държавата, но през целия ден ще носят протестни ленти с надпис „Протест за достойно заплащане!“.
Служителите на РЗИ са неотлъчно на своя пост в името на общественото здраве. Малцина си дават сметка за всеотдайната работа и дейностите по овладяване на пандемията от COVID-19, работейки в условия на 24-часово разположение.

Задачите и отговорностите на Регионалните здравни инспекции, като териториален орган на МЗ, не се изчерпват с COVID-19. РЗИ организират и осъществяват държавната здравна политика на територията на съответната област. Ролята на служителите на РЗИ е осигуряване на превенция, промоция и контрол на общественото здраве в България. Задълженията се увеличават и разширяват по обем и направление всеки изминал ден. Изискванията на професията налагат задълбочено познаване и компетентно прилагане на националното и европейско законодателство и приложимите национални и международни стандарти в областта на общественото здраве.

Заплащането на труда на служителите на РЗИ силно изостана и по отношение на заплащането на труда в други сходни териториални администрации (второстепенни и третостепенни разпоредители на бюджетни средства-БАБХ, НЗОК, Изпълнителна агенция по горите, Изпълнителна агенция по лозята и виното, Изпълнителна агенция за борба с градушките и други).

Разчитаме на Вас да бъдем чути, вярваме че обективно ще отразите справедливото ни възмущение.

Предишна НЕИЗВЕСТЕН ПОТРОШИ ЗАВЕДЕНИЕ В СЛИВЕНСКИЯ КВАРТАЛ "КЛУЦОХОР"
Следваща 7-ГОДИШНО МОМИЧЕНЦЕ Е В КОМА СЛЕД ПАДАНЕ В НАПОИТЕЛЕН КАНАЛ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

МНОГО ПИЯН ШОФЬОР НА ХЮНДАЙ Е ЗАЛОВЕН ЗАД ВОЛАНА ТАЗИ НОЩ

Водач с алкохол 2,91 промила е установен от полицейски служители в град Сливен. Днес в 00,40 часа в кв.“Дружба“ екип на група „Охрана на обществения ред“ е спрял за проверка

Новини Сливен

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

По време на разпит: – Кажи ми откъде си купи тази диплома за висше образование? – Намерих я на пътя. – Искаш да кажеш, че си намерил на пътя диплома

Новини Сливен

РЕКОРДЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ В НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС ЗА ПОЕЗИЯ „ДАМЯН ДАМЯНОВ“

Близо 100 стихосбирки на поети от цялата страна ще участват в тазгодишното и десето издание на Националния конкурс за поезия „Дамян Дамянов“. Сред тях попадат участници от градовете Харманли, Перник,