НАЦИОНАЛЕН ПРОЕКТ „АЗ СЪМ БЪЛГАРКА!“ – ІІІ ЧАСТ С ПРЕДСТАВЯНЕ В КОТЕЛ НА 1 НОЕМВРИ

НАЦИОНАЛЕН ПРОЕКТ „АЗ СЪМ БЪЛГАРКА!“ – ІІІ ЧАСТ С ПРЕДСТАВЯНЕ В КОТЕЛ НА 1 НОЕМВРИ

Националният проект „Аз съм Българка!“ – III част ще бъде представен в музейна експозиция „Кьорпеева къща“ в Котел. Събитието ще се състои от 15:00 часа на 1 ноември –  Деня на народните будители и празник на град Котел.

Официалното представяне на третата част от проекта – фотоизложба на габровския фотограф Радослав Първанов се осъществява по покана на Исторически музей –  Котел, в партньорство с Община Котел.

Фотографиите от България, сред които са и тези снимани Котел, ще бъдат представени с песните на Галина Дурмушлийска, известна добруджанска народна певица, която е избрала да живее в Котел.

Акцентът в това представяне е поставен върху фолклорния модел Ивелина Ангелова, която може да бъде видяна на снимките в характерна котленска носия. Ангелова е една от 24 девойки, които участват в проекта: „Аз съм Българка!“ и ще представя сюжети под наименование: „Красота от Котел“.

Проектът „Аз съм Българка!“ е заснет на 85 знакови места в България. По време на гостуването на изложбата в „Кьорпеева къща“, гостите ѝ ще могат да се насладят на 32 сюжета, заснети не само в Котел, но и в градовете Казанлък, Враца, Видин, Оряхово, Карлово, Дряново, Троян,  Харманли, Мезек, Кюстендил, Сандански, Благоевград и други. Авторът е снимал още в селата Лещен, Ковачевица, Боженци, Бръшлян, както и на други места, които са сред красивата природа на България и историческите ѝ забележителности.

Официалното представяне на проекта в Котел ще бъде не само в чест на Деня на народните будители и празник на град Котел, но и по повод 8-мата годишнина от „раждането“ на „Аз съм Българка!“ По думите на автора, тази изложба е прекрасна възможност всеки по свой начин да се потопи в една различна българска атмосфера и да види красотата на родината ни под различен ъгъл.

Повече за Национален проект „Аз съм Българка!” – III чсат може да научите тук: www.parvanov.org/az-sm-blgarka-iii

Трейлър на филм:

www.facebook.com/i.am.bulgarian.woman/videos/496442448156438

 

Предишна СЕЛО ЛЮБЕНЕЦ ОТБЕЛЯЗА ТЪРЖЕСТВЕНО СВОЯ ПРАЗНИК
Следваща ВАЖНО ЗА РЕГИСТРАЦИЯТА НА КЛАДЕНЦИ, СОНДАЖИ, ГЕРАНИ, ДРЕНАЖИ И ДРУГИ ВОДОВЗЕМНИ СЪОРЪЖЕНИЯ

За автора

Може да харесате още

Новини

ВОЕНЕН ПАРАШУТИСТ ОТ КАНАДА ЗАГИНА, А ТРИМА АМЕРИКАНСКИ ВОЕННОСЛУЖЕЩИ СА РАНЕНИ ПРИ НОЩЕН СКОК

Чуждестранен военнослужещ е загинал тази нощ в провеждащото се близо до Пловдив учение на НАТО „Swift Response 19“. За инцидента край летище “Чешнегирово“ потвърдиха от Министерството на отбраната, предаде БНР.

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Прочетох в една статия от списание следните мъдри думи „Начинът за постигане на вътрешен мир е да довършите всичко, което сте започнали.” Така че аз се огледах из къщи, за

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Съпружеска двойка се разхожда в парка. Той: – Да, скъпа! Тя: – Ако още веднъж, когато гракне врана кажеш „Да,скъпа“, си тръгвам… Някой знае ли как се сменя лагер на