НАЦИОНАЛЕН ПРОЕКТ „АЗ СЪМ БЪЛГАРКА!“ – ІІІ ЧАСТ С ПРЕДСТАВЯНЕ В КОТЕЛ НА 1 НОЕМВРИ
24.10.2022 1205 Прегледи

НАЦИОНАЛЕН ПРОЕКТ „АЗ СЪМ БЪЛГАРКА!“ – ІІІ ЧАСТ С ПРЕДСТАВЯНЕ В КОТЕЛ НА 1 НОЕМВРИ

Националният проект „Аз съм Българка!“ – III част ще бъде представен в музейна експозиция „Кьорпеева къща“ в Котел. Събитието ще се състои от 15:00 часа на 1 ноември –  Деня на народните будители и празник на град Котел.

Официалното представяне на третата част от проекта – фотоизложба на габровския фотограф Радослав Първанов се осъществява по покана на Исторически музей –  Котел, в партньорство с Община Котел.

Фотографиите от България, сред които са и тези снимани Котел, ще бъдат представени с песните на Галина Дурмушлийска, известна добруджанска народна певица, която е избрала да живее в Котел.

Акцентът в това представяне е поставен върху фолклорния модел Ивелина Ангелова, която може да бъде видяна на снимките в характерна котленска носия. Ангелова е една от 24 девойки, които участват в проекта: „Аз съм Българка!“ и ще представя сюжети под наименование: „Красота от Котел“.

Проектът „Аз съм Българка!“ е заснет на 85 знакови места в България. По време на гостуването на изложбата в „Кьорпеева къща“, гостите ѝ ще могат да се насладят на 32 сюжета, заснети не само в Котел, но и в градовете Казанлък, Враца, Видин, Оряхово, Карлово, Дряново, Троян,  Харманли, Мезек, Кюстендил, Сандански, Благоевград и други. Авторът е снимал още в селата Лещен, Ковачевица, Боженци, Бръшлян, както и на други места, които са сред красивата природа на България и историческите ѝ забележителности.

Официалното представяне на проекта в Котел ще бъде не само в чест на Деня на народните будители и празник на град Котел, но и по повод 8-мата годишнина от „раждането“ на „Аз съм Българка!“ По думите на автора, тази изложба е прекрасна възможност всеки по свой начин да се потопи в една различна българска атмосфера и да види красотата на родината ни под различен ъгъл.

Повече за Национален проект „Аз съм Българка!” – III чсат може да научите тук: www.parvanov.org/az-sm-blgarka-iii

Трейлър на филм:

www.facebook.com/i.am.bulgarian.woman/videos/496442448156438

 

Предишна СЕЛО ЛЮБЕНЕЦ ОТБЕЛЯЗА ТЪРЖЕСТВЕНО СВОЯ ПРАЗНИК
Следваща ВАЖНО ЗА РЕГИСТРАЦИЯТА НА КЛАДЕНЦИ, СОНДАЖИ, ГЕРАНИ, ДРЕНАЖИ И ДРУГИ ВОДОВЗЕМНИ СЪОРЪЖЕНИЯ

За автора

Може да харесате още

Новини

ПРЕДСТОИ ПРЕИЗДАВАНЕ НА ВТОРИ ТОМ НА „ОПИТ ЗА ИСТОРИЯ НА ГРАД СЛИВЕН“

Всяко нещо има своята съдба. На том II от «Опит за история на гр. Сливен» от д-р Симеон Табаков е било орисано до се появява през т. нар. „Грипави години“.

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Какво е нужно на жена, за да скапе лаптоп за една минута? 1. Лаптоп… 2. Една минута… Психиатърът пита пациента: – И така, кога почувствахте удоволствие от това, че плащате

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Баща заминава в командировка. Вечерта преди заминаването той казва на трите си деца: – Искам да съчините стих, в който да казвате, какво да ви донеса от командировката. Първото хлапе: