НАРОДНИТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ ОТ ГЕРБ ВНАСЯТ ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ФИНАНСИРАНЕ ОТ ДЪРЖАВАТА НА 10 ПРОЕКТА В СЛИВЕН И ОБЛАСТТА

НАРОДНИТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ ОТ ГЕРБ ВНАСЯТ ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ФИНАНСИРАНЕ ОТ ДЪРЖАВАТА НА 10 ПРОЕКТА В СЛИВЕН И ОБЛАСТТА

Народните представители от ГЕРБ от област Сливен Десислава Танева и Мария Белова внасят предложение, между първо и второ четене на Бюджет 2022, за финансиране от държавата на 10 проекта в Сливен и областта.

Това са проекти, които са изключително важни за жителите на нашата област, каза Мария Белова и допълни, че бюджетите на общините са крайно недостатъчни, за да реализират мащабните проекти с местни приходи, затова държавата трябва да помогне.

За община Сливен са необходими средства за изграждане на кръгови кръстовища на булевардите „Панайот Хитов“ и „Стефан Стамболов“, както и на булевардите „Бургаско шосе“ и „Илинденско въстание“. Финансирането е необходимо и за изграждане на улица между булевардите „Бургаско шосе“ и „Хаджи Димитър“, както и в Индустриална зона на Сливен. Необходим е основен ремонт и на вече съществуваща улица в Промишлена зона. „Изграждането на кръгови кръстовища, на нови улици и ремонт на вече съществуващи, ще доведе до сериозна промяна в комуникацията в града и намаляването на предпоставките за пътнотранспортни произшествия“, коментира Белова.

Проектите на Община Котел, за които се иска финансиране са рекултивация на депото за твърди битови отпадъци и основен ремонт на пътя за с. Жеравна. „С приемането на предложените промени в бюджета ще се даде възможност Общината да рекултивира старото депо, което се ползва повече от 50 години. А рехабилитацията на общинския път е от изключително значение за развитието на община Котел. Село Жеравна е най – големия туристически резерват на територията на България. Ежегодно е посещавано от над 150 000 туристи. В летните месеци, особено около провеждането на традиционния фолклорен фестивал, настоящата пътна инфраструктура не е пригодена за такъв интензивен поток“, обясни народният представител.

За община Твърдица ще се очаква държавно финансиране за реконструкция и рехабилитация на три основни пътни артерии в общината, които свързват най-големите населени места в региона.

„Общините нямат достатъчно собствени средства, особено през тази година, когато заради скъпия ток, издръжката нарасна драстично. Надявам се, че колегите в Народното събрание и правителството ще се отнесат с разбиране за решаването на важните проблеми на гражданите и бизнеса в региона, и ще подкрепят нашето предложение на второ гласуване“, заяви Мария Белова.

Предишна МЕСТНАТА КОМИСИЯ ЗА БОРБА С ТРАФИКА НА ХОРА И СПОРТНО УЧИЛИЩЕ "ДИМИТЪР РОХОВ" СТАРТИРАТ СЪВМЕСТНА ИНИЦИАТИВА ЗА ПРЕВЕНЦИЯ НА ТРАФИКА НА ХОРА И КИБЕРПРЕСТЪПНОСТТА
Следваща МЕДИЦИНСКИ ХЕЛИКОПТЕРИ НА US АРМИЯТА ПРАВЯТ ТРЕНИРОВЪЧНИ ПОЛЕТИ НАД СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

МЕСТНАТА КОМИСИЯ ЗА БОРБА С ТРАФИКА НА ХОРА ПРОВЕДЕ ЧЕТИРИ ИНФОРМАЦИОННИ СРЕЩИ В СЛИВЕНСКИЯ ЖЕНСКИ ЗАТВОР

Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ), гр. Сливен проведе четири информационни срещи с жени лишени от свобода в Затвора Сливен, в рамките на информационната кампания за превенция

Новини Сливен

73 НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС В ОБЛАСТ СЛИВЕН

2814 са новите случаи на коронавирус за последните 24 часа. Потвърдени са при направени 6 825 PCR теста. От началото на пандемията регистрираните с COVID-19 у нас са 145 300, показват

Новини Сливен

СКАНДАУ И 4 MAGIC С КОНЦЕРТ В СЛИВЕН НА 23 МАЙ

Рап дуото Скандау и талантливите момичета от 4 Magic ще пеят в Сливен на 23 май. Община Сливен кани жителите и гости на града на концерта, който ще се проведе