15.06.2022 0 479 Прегледи

НАРОДНАТА ПЕВИЦА ГАЛИНА ДУРМУШЛИЙСКА ЩЕ ПРЕДСТАВИ АВТОРСКА КНИГА ПРЕД КОТЛЕНСКАТА ПУБЛИКА

Народната певица Галина Дурмушлийска ще представи пред котленската публика авторската си книга „За песните на моята душа“. Книгата е посветена на нейното песенно творчество, а премиерата ѝ ще се състои на  17 юни /петък/ от 14 часа, в залата на Общинска библиотека „Петър Матеев“ – Котел.

В книгата „За песните на моята душа“, авторката представя историята на песните, които са в нейния репертоар, от кого ги е взела и кои са хората, които са ѝ ги предоставяли. Разказва за срещите си с именити композитори и творци. Представя творческият си път като солистка на ПФА „Добруджа“, както и живота си в Нидерландия, където учи на български народни песни почитатели на българския фолклор. В специален раздел, знаменитата изпълнителка на добруджански песни е предоставила и възможност на своите колеги, приятели и почитатели да споделят спомените и впечатленията си от досега с нея.

Книгата включва богат снимков материал, запечатал ценни мигове от нейната песенна Вселена.

Предишна ПОБЕДА: ВРЪЩАТ ГОРСКОТО В СЕЛО КИПИЛОВО
Следваща СРЕДНО 32.2 КВ.М ЖИЛИЩНА ПЛОЩ СЕ ПАДАТ НА ЧОВЕК В СЛИВЕНСКО

За автора

Може да харесате още

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Американските тайни служби решили да изпратят шпионин във военното училище в Долна Митрополия. След 3 дена шпионина бил хванат и екстрадиран обратно в Америка. Шпионина дал следното обяснение: – Ами,

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

– Скъпи, все си мисля че ме обичаш само защото чичо ми остави толкова голямо наследство. – Няма нищо такова. Щях да те обичам и ако някой друг ти беше

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Младо момиче, иска да се самоубие като скочи от висок мост. Наобиколена е от полицаи, които се мъчат да я разубедят. Минава един младеж, и отива до момичето, с въпроса: