юни 15, 2022 0 349 Прегледи

НАРОДНАТА ПЕВИЦА ГАЛИНА ДУРМУШЛИЙСКА ЩЕ ПРЕДСТАВИ АВТОРСКА КНИГА ПРЕД КОТЛЕНСКАТА ПУБЛИКА

Народната певица Галина Дурмушлийска ще представи пред котленската публика авторската си книга „За песните на моята душа“. Книгата е посветена на нейното песенно творчество, а премиерата ѝ ще се състои на  17 юни /петък/ от 14 часа, в залата на Общинска библиотека „Петър Матеев“ – Котел.

В книгата „За песните на моята душа“, авторката представя историята на песните, които са в нейния репертоар, от кого ги е взела и кои са хората, които са ѝ ги предоставяли. Разказва за срещите си с именити композитори и творци. Представя творческият си път като солистка на ПФА „Добруджа“, както и живота си в Нидерландия, където учи на български народни песни почитатели на българския фолклор. В специален раздел, знаменитата изпълнителка на добруджански песни е предоставила и възможност на своите колеги, приятели и почитатели да споделят спомените и впечатленията си от досега с нея.

Книгата включва богат снимков материал, запечатал ценни мигове от нейната песенна Вселена.

Предишна ПОБЕДА: ВРЪЩАТ ГОРСКОТО В СЕЛО КИПИЛОВО
Следваща СРЕДНО 32.2 КВ.М ЖИЛИЩНА ПЛОЩ СЕ ПАДАТ НА ЧОВЕК В СЛИВЕНСКО

За автора

Може да харесате още

Новини

ОТБЕЛЯЗВАМЕ ЗИМНИЯ КРЪСТОВДЕН

На днешния ден отбелязваме Попова Коледа или Зимен Кръстовден, наричан още Кръстци, Водокръщи. Този празник затваря цикъла на „мръсните дни“, започващи от 25 декември. „Мръсни“ или „некръстни“ се наричат според

Новини

СЪПРУГЪТ И ЗЕТЯТ НА ЗАМ.-МИНИСТЪР РЪКОВОДЯТ ФИРМАТА СЪС ЗАГИНАЛИЯ ОХРАНИТЕЛ

Фирмата, в която е работил откритият мъртъв охранителят Даниел Тасев, е била собственост на зам. социалния министър Султанка Петрова. Петрова беше депутат от квотата на Обединените патриоти и по-късно беше назначена

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Зетят лежи по гръб на сянка и дреме. Идва тъщата: – Зетко, счупила се е оградата, ще я поправиш ли? – Мен какво ми дреме? Къщата е твоя, оправяй се.