„НАПОИТЕЛНИ СИСТЕМИ“ СЪТВОРИ ИСТИНСКИ ПРАЗНИК ЗА ДЕЦАТА НА СЛИВЕН
март 22, 2019 4290 Прегледи

„НАПОИТЕЛНИ СИСТЕМИ“ СЪТВОРИ ИСТИНСКИ ПРАЗНИК ЗА ДЕЦАТА НА СЛИВЕН

Фирма „Напоителни системи“ – клон „Средна Тунджа“ сътвори истински празник за децата на Сливен. В деня на Световния ден на водата дружеството събра всички участници в конкурса за най-добра рисунка на тема „Водата е живот“.

„Благодаря на децата, които се включиха в конкурса и направиха този ден толкова специален за нас. По-важното е, че те разбират значението и важността на водата като природна ценност“, заяви пред Sliveninfo инж. Пламен Иванов, управител на „Напоителни системи“-Сливен. Той изрази благодарност и към централното ръководство на държавната фирма, което е осигурило средствата за наградите.

„Световният ден на водата се чества от 1993 г., но подобно мероприятие в Сливен се прави за първи път. Благодарни сме за съдействието на Община Сливен и Областна управа“, каза инж. Пламен Иванов.

В приветствието си зам. -кметът Пепа Чиликова поздрави децата за активното им участие и изтъкна добрия пример и отговорното им отношение към природните ресурси . „Призовавам ви, както днес, така и за в бъдеще да продължавате да бъдете посредници сред вашите приятели и пример за опазването на водата и околната среда, в която живеем“, допълни още Пепа Чиликова.

Наградите на децата бяха раздадени в зала „Май“ на Община Сливен.

В конкурса участваха деца и младежи до 19 години, разпределени в две възрастови категории – до 11 години и от 12 до 19 години. Журито, оценяващо творбите бе в състав Александър Дойчинов – художник и директор на Национална художествена гимназия „Димитър Добрович“ и председател на Представителството на Съюза на българските художници – Сливен, както и художниците Елена Терзиева и Благовеста Желязкова.

Първото място в категория до 11 години спечели Дарена Петкова от ДГ „Божур“. На второ място се нареди Дария Петрова от ДГ „Елица“, а на трето място Мария Диманова от ДГ „Божур“.

Във възрастова група 12 – 19 години първото място завоюва Стоян Стоянов от ОУ „Найден Геров“, с. Гавраилово, следван от Любка Георгиева от същото училище. На трето място се нареди Филипа Василева от СУ „Константин Константинов“.

Поощрителни награди получиха Преслав Пасков от ОУ „Димитър Петров“, Симона Василева от ОУ „Д-р Иван Селимински“, Джанер Искренов от ОУ „Елисавета Багряна“, Дарина Станкова и София Петрова от ДГ „Божур“.

Наградите за най-масово участие връчи управителят на „Напоителни системи“ ЕАД, Клон „Средна Тунджа” –  Сливен и инициатор на конкурса Пламен Иванов. Те отидоха  при децата от ДГ „Елица“, ДГ „Вержин и Хаик Папазян“, ДГ „Зорница“, ДГ „Божур“, ДГ „Минзухар“, с. Крушаре, ОУ „Св. Паисий Хилендарски“, с. Сотиря, ОУ „Найден Геров“, с. Гавраилово и ОУ „Христо Ботев“, с. Самуилово.

Сред официалните гости на събитието бяха зам. областният управител Димитринка Петкова, директорът на Областна дирекция „Земеделие“ Тодор Братанов и представители на различни институции в града.

Поздрави към присъстващите отправиха Иван Едрев, Ванеса Солдатева от Балет „Адажио“ при НЧ „Зора – 1860“, с ръководител Наталия Хаджикостова и Женска певческа група при НЧ „Надежда – 1926“, с. Гергевец, с ръководител Гергина Стоянова.

Събитието е инициирано от „Напоителни системи“ ЕАД, с подкрепата на Община Сливен.

 

Предишна ПОСТОЯНЕН АРЕСТ ЗА АНУШКА, ИЗВЪРШИЛА ГРАБЕЖ НАД 86-ГОДИШЕН МЪЖ
Следваща В СЛИВЕН ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ ОБЯВИ: НФСБ ЩЕ СЕ ЯВИ САМОСТОЯТЕЛНО НА ИЗБОРИТЕ ЗА ЕВРОПЕЙСКИ ПАРЛАМЕНТ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПОЖАР ИЗБУХНА В ИЗОСТАВЕНАТА СГРАДА НА БИВШИЯ ВИНПРОМ В НОВА ЗАГОРА

Пожар избухна в сградата на бившия Винпром в Нова Загора. Горели са отпадъци и сухи треви. Екипи на пожарната са се отзовали на сигнала. Пламъците вече са потушени. Тепърва ще

Новини Сливен

38-ГОДИШНИЯТ ДИМО ДИМОВ ОТ СЛИВЕН ИЗВАДИ КРЪСТА ОТ ВОДИТЕ НА РЕКА НОВОСЕЛСКА

Кметът на Община Сливен Стефан Радев присъства днес на церемония за освещаване бойните знамена на Центъра за подготовка на специалисти. Церемонията се проведе пред паметника на Панайот Хитов с участието

Новини Сливен

НОЩНА КРАЖБА НА 50 ЛЕВА ЗА 10 МИНУТИ

Криминалисти работят по случай на взломна кражба от магазин в град Нова Загора. За времето от 03,20 до 03,30 часа на 8 декември неизвестен извършител е взломил прозорец на хранителен

9 коментара

 1. Dividend
  април 22, 07:53

  … [Trackback]

  […] There you will find 80825 additional Info to that Topic: sliveninfo.bg/напоителни-системи-сътвори-истински/ […]

 2. Future University
  юни 04, 22:31

  Future University

  […]Here is a great Blog You might Uncover Exciting that we Encourage You[…]

 3. Department of Information Technology

  […]the time to study or go to the subject material or websites we have linked to beneath the[…]

 4. FCIT Future University Egypt
  юни 06, 02:19

  FCIT Future University Egypt

  […]one of our visitors a short while ago suggested the following website[…]

Остави коментар

four + three =