„НАПОИТЕЛНИ СИСТЕМИ“ СЪТВОРИ ИСТИНСКИ ПРАЗНИК ЗА ДЕЦАТА НА СЛИВЕН
март 22, 2019 2119 Прегледи

„НАПОИТЕЛНИ СИСТЕМИ“ СЪТВОРИ ИСТИНСКИ ПРАЗНИК ЗА ДЕЦАТА НА СЛИВЕН

Фирма „Напоителни системи“ – клон „Средна Тунджа“ сътвори истински празник за децата на Сливен. В деня на Световния ден на водата дружеството събра всички участници в конкурса за най-добра рисунка на тема „Водата е живот“.

„Благодаря на децата, които се включиха в конкурса и направиха този ден толкова специален за нас. По-важното е, че те разбират значението и важността на водата като природна ценност“, заяви пред Sliveninfo инж. Пламен Иванов, управител на „Напоителни системи“-Сливен. Той изрази благодарност и към централното ръководство на държавната фирма, което е осигурило средствата за наградите.

„Световният ден на водата се чества от 1993 г., но подобно мероприятие в Сливен се прави за първи път. Благодарни сме за съдействието на Община Сливен и Областна управа“, каза инж. Пламен Иванов.

В приветствието си зам. -кметът Пепа Чиликова поздрави децата за активното им участие и изтъкна добрия пример и отговорното им отношение към природните ресурси . „Призовавам ви, както днес, така и за в бъдеще да продължавате да бъдете посредници сред вашите приятели и пример за опазването на водата и околната среда, в която живеем“, допълни още Пепа Чиликова.

Наградите на децата бяха раздадени в зала „Май“ на Община Сливен.

В конкурса участваха деца и младежи до 19 години, разпределени в две възрастови категории – до 11 години и от 12 до 19 години. Журито, оценяващо творбите бе в състав Александър Дойчинов – художник и директор на Национална художествена гимназия „Димитър Добрович“ и председател на Представителството на Съюза на българските художници – Сливен, както и художниците Елена Терзиева и Благовеста Желязкова.

Първото място в категория до 11 години спечели Дарена Петкова от ДГ „Божур“. На второ място се нареди Дария Петрова от ДГ „Елица“, а на трето място Мария Диманова от ДГ „Божур“.

Във възрастова група 12 – 19 години първото място завоюва Стоян Стоянов от ОУ „Найден Геров“, с. Гавраилово, следван от Любка Георгиева от същото училище. На трето място се нареди Филипа Василева от СУ „Константин Константинов“.

Поощрителни награди получиха Преслав Пасков от ОУ „Димитър Петров“, Симона Василева от ОУ „Д-р Иван Селимински“, Джанер Искренов от ОУ „Елисавета Багряна“, Дарина Станкова и София Петрова от ДГ „Божур“.

Наградите за най-масово участие връчи управителят на „Напоителни системи“ ЕАД, Клон „Средна Тунджа” –  Сливен и инициатор на конкурса Пламен Иванов. Те отидоха  при децата от ДГ „Елица“, ДГ „Вержин и Хаик Папазян“, ДГ „Зорница“, ДГ „Божур“, ДГ „Минзухар“, с. Крушаре, ОУ „Св. Паисий Хилендарски“, с. Сотиря, ОУ „Найден Геров“, с. Гавраилово и ОУ „Христо Ботев“, с. Самуилово.

Сред официалните гости на събитието бяха зам. областният управител Димитринка Петкова, директорът на Областна дирекция „Земеделие“ Тодор Братанов и представители на различни институции в града.

Поздрави към присъстващите отправиха Иван Едрев, Ванеса Солдатева от Балет „Адажио“ при НЧ „Зора – 1860“, с ръководител Наталия Хаджикостова и Женска певческа група при НЧ „Надежда – 1926“, с. Гергевец, с ръководител Гергина Стоянова.

Събитието е инициирано от „Напоителни системи“ ЕАД, с подкрепата на Община Сливен.

 

Предишна ПОСТОЯНЕН АРЕСТ ЗА АНУШКА, ИЗВЪРШИЛА ГРАБЕЖ НАД 86-ГОДИШЕН МЪЖ
Следваща В СЛИВЕН ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ ОБЯВИ: НФСБ ЩЕ СЕ ЯВИ САМОСТОЯТЕЛНО НА ИЗБОРИТЕ ЗА ЕВРОПЕЙСКИ ПАРЛАМЕНТ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОДМВР – СЛИВЕН: 237 ЗАЯВЛЕНИЯ ОТ ОРГАНИЗИРАН ПРИЕМ НА СЕКТОР БДС ЗА СЕДМИЦА

От началото на седмицата мобилни екипи на сектор „БДС“ към ОДМВР-Сливен са извършили „организиран прием“ с биометрична станция по искане на кметовете на селата Бяла, Новачево, Мечкарево и Гавраилово и 

Новини Сливен

ПРИКЛЮЧИ САНИРАНЕТО НА ОЩЕ ЕДИН БЛОК В СЛИВЕН

Приключи санирането на блок № 7 в кв. „Кольо Фичето“. Пред зам. кмета Румен Иванов днес жителите на блока споделиха, че са доволни от обновяването на сградата и допълниха, че

Новини Сливен

НОВИ СЛУЧАИ НА COVID-19 СА РЕГИСТРИРАНИ В ОБЩИНИТЕ СЛИВЕН, НОВА ЗАГОРА И КОТЕЛ

Десетте положителни проби за COVID-19, отчетени в националната информационна система за последното денонощие, са на заболели от общините Сливен, Нова Загора и Котел. Сред тях няма инфектирани медици, учители, деца и

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

11 − nine =