НАЙ-ОВЛАСТЕНИЯТ ПОЛИТИК НА СЛИВЕНСКИЯ ПРЕХОД СЕ ГОТВИ ЗА ПОРЕДЕН ЛУПИНГ

НАЙ-ОВЛАСТЕНИЯТ ПОЛИТИК НА СЛИВЕНСКИЯ ПРЕХОД СЕ ГОТВИ ЗА ПОРЕДЕН ЛУПИНГ

Евродепутатът Николай Бареков обяви намерението си да стане учител, след като се раздели с европарламента. Бареков е завършил българска филология и ще преподава български език и литература. Някъде.

Най-овластеният политик на прехода в Сливен обаче изпревари евродепутата Николай Бареков. Иван Славов Иванов, бивш кмет на Община Сливен, е започнал работа като учител в София, научи Sliveninfo. Той преподава български език и литература в столично училище.

Иван Славов се връща към професията си след 23 години раздяла с учителството. Той напусна мястото си на зам.-директор в сливенско училище през далечната 1996 г., когато стана председател на БСП-Сливен. По-късно той оглави общинския съвет и бе избран за кмет на общината. Това стана, когато БСП имаше мнозинство в местния парламент и бе управляваща партия.

След като загуби изборите за кмет през 2003 г., Иван Славов стана шеф на образованието в Сливенска област, не без помощта на БСП. През 2005 г. БСП го издигна, а редовите социалисти и техните симпатизанти го избраха за депутат от социалистическата партия. Което не попречи на Иван Славов да стане кандидат за кмет на Радото срещу кандидата на БСП на кметските избори през 2011 г.

Иван Славов Иванов обаче знае що е то лупинг в политика. Веднага след като генерал Кольо Милев стана кмет, Славов бе назначен за негов заместник по културата и образованието. Няколко месеца по-късно Иван Славов вече не изпълняваше повелите на Радостин Русев, а разпорежданията на своя шеф Кольо Милев. Което не му попречи няколко месеца по-късно да застане срещу БСП за втори път, оглавявайки партия АБВ в Сливен. На парламентарните избори Иван Славов стана депутат от АБВ, а неговата партия влезе в коалиция с ГЕРБ.

На местните избори през 2015 г. Иван Славов направи възможното кандидатът на БСП генерал Кольо Милев да загуби вота. Между първия и втория тур бившият лидер на сливенските социалисти официално подкрепи кандидата на ГЕРБ!

Sliveninfo научи, че Иван Славов не е изоставил политическите си амбиции, докато учителства в столицата. Говори се, че той отново се е сближил с генерал Кольо Милев и ще застане зад него на изборите тази есен. Което ще бъде поредният политически лупинг на най-овластения политик в сливенския преход.

Георги Мангинов

 

Предишна РОМ НАПАДНА ГОРСКИ ИНСПЕКТОР И МУ ИЗВАДИ РАМОТО
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

УДАРЕНИТЕ НА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА СА МАЙКА И ДЪЩЕРЯ

Ударените на пешеходната пътека, на бул. „Панайот Хитов“ в Сливен, са майка и дъщеря, съобщиха от полицията. Двете са настанени със съчетани травми в областната болница. Sliveninfo научи, че втората

Новини Сливен

ПРИКЛЮЧИХА СТРОИТЕЛНИТЕ ДЕЙНОСТИ ПО НОВИЯ СВЕТОФАР ДО ПАЗАРА

Подписан е Акт 15 за новия светофар до Общинския пазар, което означава, че строителството му е завършено и обектът е предаден на възложителя. Кметът Стефан Радев поиска насрочване на държавно-приемателна

Новини Сливен

ПРОИЗВОДИТЕЛ НА ДРОГА ЗАСТАВА ПРЕД ОКРЪЖЕН СЪД – СЛИВЕН В ЧЕТВЪРТЪК

Окръжна прокуратура – Сливен предаде на съд Златин В. Той е подсъдим за това, че в периода 31.12.2017г. – 02.01.2018г. в гр. Сливен, в условията на продължавано престъпление, в съучастие

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

eleven + ten =