НАЙ-МЛАДАТА СЪВЕТНИЧКА ПРЕДПОЧЕТЕ СЛИВЕН ПРЕД БРЮКСЕЛ

НАЙ-МЛАДАТА СЪВЕТНИЧКА ПРЕДПОЧЕТЕ СЛИВЕН ПРЕД БРЮКСЕЛ

Тя е красива, интелигентна и амбициозна. Славена Шейтанова е най-младата съветничка в новия местен парламент на Сливен. 25-годишната студентка по журналистика предпочете родния град, пред кариера в Брюксел и Страсбург. Повече от три години Славена бе сътрудник на вече бившата евродепутатка Мария Габриел.

„Работата с нея ми харесваше много. Водих кореспонденции, пътувах служебно до  Брюксел и Страсбург. Никога обаче не съм искала да живея извън Сливен, нито в чужбина, нито в по-голям град. Затова днес съм тук, като пример за всички млади хора, че в Сливен могат да се постигат цели и мечти“, споделя Славена Шейтанова.

Преди няколко месеца тя откри своето студио за естетични процедури, което е единственото в града, използващо модерен израелски апарат.

„Това беше една от мечтите ми, която се осъществи. Един ден сигурно ще гоня и други свои мечти“, разказва Славена.

В политиката тя попада заради Мария Габриел. Едва 21-годишна пуска документи за сътрудник в информационния център на евродепутатката в Сливен. Следват няколко интервюта и Славена е одобрена.

„Днес разбирам, че Мария Габриел е тази, която ме вдъхнови. По-късно видях, че в ГЕРБ има много млади хора и тази партия прави наистина успешна политика за моето поколение“, счита Шейтанова.

Тя приема като предизвикателство своето реално влизане в политиката като съветник.

„Сигурна съм, че ще науча много, но и ще дам своя принос за младежките политика на общината. За мен е важно да виждам, че повече млади хора остават или се връщат в Сливен. Само така нашият град и нашата община ще се развиват и преуспяват“, казва най-младата общинска съветничка под Сините камъни.

Славена е уверена в своите възможности и пътя, който е поела. Чувства подкрепата на своите родители и брат си. Майка на Славена е известната сливенска лекарка д-р Тони Шейтанова, а нейният баща е бившият говорител на МВР – Сливен Георги Шейтанов.

Двамата вече повече от седем години живеят във Франция.

„Можех да отида при тях или като моя брат, който завърши в Холандия. Аз обаче предпочитам родния Сливен, защото тук се чувствам най-добре“, казва Славена Шейтанова.

 

Предишна ЛЕЧКОВ ВНЕСЕ ЖАЛБА В СЪДА И ПОИСКА ДА Е ПРЕЗИДЕНТ НА БФС ДО КОНГРЕСА
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

27-ГОДИШНА ЖЕНА Е ЗАДЪРЖАНА ЗА КРАЖБА НА 1000 ЛЕВА

Новозагорски криминалисти разкриха кражба на 1000 лева веднага след получаване на сигнала. За кражбата е задържана 27-годишна жена от новозагорското село Кортен. Парите са върнати на потърпевшата. На 17 декември,

Новини Сливен

МЛАДА ЗЪБОЛЕКАРКА ЗАРАБОТИ В ПЪРВИЯ УЧИЛИЩЕН СТОМАТОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ В СЛИВЕН

Община Сливен успя да осигури постоянна стоматологична грижа за едно от най-големите училища в града. От днес в 11-то училище „Константин Константинов“ функционира стоматологичен кабинет със зъболекар на постоянен щат.

Новини Сливен

27 ДУШИ СА НАЗНАЧЕНИ КАТО ОЗЕЛЕНИТЕЛИ И ОФИС – СЪТРУДНИЦИ ПО ОП „РАЗВИТИЕ НА ЧОВЕШКИТЕ РЕСУРСИ“

27 души са назначени от целевата група, преминали обучение в курсове за професионална квалификация по професиите: „Работник в озеленяването“ и „Офис секретар“. Те постъпват на работа във връзка с изпълнение