НАЙ-МЛАДАТА СЪВЕТНИЧКА ПРЕДПОЧЕТЕ СЛИВЕН ПРЕД БРЮКСЕЛ

НАЙ-МЛАДАТА СЪВЕТНИЧКА ПРЕДПОЧЕТЕ СЛИВЕН ПРЕД БРЮКСЕЛ

Тя е красива, интелигентна и амбициозна. Славена Шейтанова е най-младата съветничка в новия местен парламент на Сливен. 25-годишната студентка по журналистика предпочете родния град, пред кариера в Брюксел и Страсбург. Повече от три години Славена бе сътрудник на вече бившата евродепутатка Мария Габриел.

„Работата с нея ми харесваше много. Водих кореспонденции, пътувах служебно до  Брюксел и Страсбург. Никога обаче не съм искала да живея извън Сливен, нито в чужбина, нито в по-голям град. Затова днес съм тук, като пример за всички млади хора, че в Сливен могат да се постигат цели и мечти“, споделя Славена Шейтанова.

Преди няколко месеца тя откри своето студио за естетични процедури, което е единственото в града, използващо модерен израелски апарат.

„Това беше една от мечтите ми, която се осъществи. Един ден сигурно ще гоня и други свои мечти“, разказва Славена.

В политиката тя попада заради Мария Габриел. Едва 21-годишна пуска документи за сътрудник в информационния център на евродепутатката в Сливен. Следват няколко интервюта и Славена е одобрена.

„Днес разбирам, че Мария Габриел е тази, която ме вдъхнови. По-късно видях, че в ГЕРБ има много млади хора и тази партия прави наистина успешна политика за моето поколение“, счита Шейтанова.

Тя приема като предизвикателство своето реално влизане в политиката като съветник.

„Сигурна съм, че ще науча много, но и ще дам своя принос за младежките политика на общината. За мен е важно да виждам, че повече млади хора остават или се връщат в Сливен. Само така нашият град и нашата община ще се развиват и преуспяват“, казва най-младата общинска съветничка под Сините камъни.

Славена е уверена в своите възможности и пътя, който е поела. Чувства подкрепата на своите родители и брат си. Майка на Славена е известната сливенска лекарка д-р Тони Шейтанова, а нейният баща е бившият говорител на МВР – Сливен Георги Шейтанов.

Двамата вече повече от седем години живеят във Франция.

„Можех да отида при тях или като моя брат, който завърши в Холандия. Аз обаче предпочитам родния Сливен, защото тук се чувствам най-добре“, казва Славена Шейтанова.

 

Предишна ЛЕЧКОВ ВНЕСЕ ЖАЛБА В СЪДА И ПОИСКА ДА Е ПРЕЗИДЕНТ НА БФС ДО КОНГРЕСА
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КЪДЕ И ДОКОГА НЯМА ДА ИМА ВОДА В СЛИВЕН

„Водоснабдяване и Канализация-Сливен“ ООД уведомява своите потребители, че поради извършване на авариен ремонт на 17. 07. 2018 г. (вторник)  до 15.00 ч. ще бъде прекъснато водоподаването на част от кв.

Новини Сливен

ЧИТАТЕЛИ НА SLIVENINFO АЛАРМИРАТ ЗА БОКЛУЦИ

Читатели на Sliveninfo ни изпратиха снимки за неочистени казани и боклуци около тях. Снимките са от квартал „Дружба“ в Сливен. Очакваме намесата на фирмата, която се грижи за чистотата в

Новини Сливен

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Комарджия се оплаква: – Оня ден като почнах една черна серия в казиното… губя, губя, всичките си пари загубих. Накрая заложих и жена си и пак не ми провървя –