НАЙ-ВАЖНАТА КОМИСИЯ ДАДЕ ЗЕЛЕНА СВЕТЛИНА ЗА ЛИКВИДАЦИЯТА НА ОБЩИНСКАТА ФИРМА „ОБРЕДЕН КОМПЛЕКС”
16.11.2022 1163 Прегледи

НАЙ-ВАЖНАТА КОМИСИЯ ДАДЕ ЗЕЛЕНА СВЕТЛИНА ЗА ЛИКВИДАЦИЯТА НА ОБЩИНСКАТА ФИРМА „ОБРЕДЕН КОМПЛЕКС”

Комисията по Оперативен контрол към местния парламент на Сливен днес даде зелена светлина за ликвидацията на общинската фирма „Обреден комплекс”. Въпросната комисия отговаря за всички общински дружества.

Оказа се, че през 2014 г. общинската погребална агенция е държала 30 % от пазара на погребения в града. Днес процентите са само 4. Дружеството има над 120 хил. лв. задължения, а към 1 септември тази година счетоводната му печалба е под 1000 лв.

Социалните погребения са поети от частна фирма. Общинското дружество е дало най-висока стойност за социално погребение и е загубило надпреварата в конкурса.

Комисията с председател Мустафа Мустафов реши да покани за разговор бъдещия ликвидатор на дружеството. Това ще се случи след неговото избиране от местния парламент на утрешната сесия.

Предишна МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ ПРОТЕСТИРАХА ПРЕД СЪДЕБНАТА ПАЛАТА В СЛИВЕН
Следваща РЪКОВОДСТВОТО НА ЕЛЕКТРОХОЛД ПРЕДСТАВИ ПРИОРИТЕТИТЕ НА ДЕЙНОСТТА СИ В ОБЛАСТ ВРАЦА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

В ДКЦ–2 ЩЕ РАБОТИ ВАКСИНАЦИОНЕН КАБИНЕТ

Кабинет за поставяне на ваксини срещу COVID – 19 ще бъде разкрит в ДКЦ – 2 в Сливен, съобщиха от Областния кризисен щаб. Кабинетът започва работа в понеделник, 29 ноември. Всеки желаещ

Новини Сливен

ГЕОРГИ ДЕДОВ Е КАНДИДАТЪТ НА БСП ЗА КМЕТ НА КОТЕЛ

Георги Дедов бе издигнат от БСП за кмет на Котел. Това се случи на общинската конференция на червените, проведена в сряда вечерта, научи Sliveninfo. Дедов бе избран единодушно от делегатите.

Новини Сливен

ТОВАРЕН ВЛАК ДЕРАЙЛИРА КРАЙ ГАРА НОВА ЗАГОРА

10 вагона на товарен влак дерайлираха на входа на гара Нова Загора, съобщи NOVA. Влакът е превозвал минен материал от Челопеч към Бургас, съобщи кметът на Нова Загора Николай Грозев.