НАД 800 ПРОВЕРКИ ЗА СПАЗВАНЕ НА МЕРКИТЕ БЯХА ИЗВЪРШЕНИ ЗА СЕДМИЦА В ОБЛАСТ СЛИВЕН
24.03.2021 947 Прегледи

НАД 800 ПРОВЕРКИ ЗА СПАЗВАНЕ НА МЕРКИТЕ БЯХА ИЗВЪРШЕНИ ЗА СЕДМИЦА В ОБЛАСТ СЛИВЕН

Над 800 проверки бяха извършени от 15 до 21 март от институциите, ангажирани с контрола, за спазването на противоепидемичните мерки в област Сливен, съобщиха от Областния кризисен щаб. Проверени са 158 автобуса и други моторни превозни средства за обществен транспорт, две бензиностанции, пет игрални зали, десетки търговски обекти, заведения, предприятия, кооперативния пазар, битака, други обществени места на закрити площи. Съставени са 19 предупредителни протокола и задължителни за изпълнение предписания. Съставени са 77 акта за неносене на предпазни маски за лице.

Служители на РЗИ са осъществили през периода 274 самостоятелни проверки, ОДБХ – 30, Дирекция „Инспекция по труда“ – 53, ОД на МВР – 448.

Съвместни екипи на РЗИ, ОДБХ, ДИТ и ОД на МВР извършиха 31 комплексни проверки.

Засиленият контрол, включително от съвместни екипи, бе възобновен от 12 март с решение на Областния кризисен щаб, по указания на областния управител Чавдар Божурски. Целта е да се окаже съдействие на собствениците и управителите на обекти да организират дейността си съгласно изискванията на противоепидемичните мерки, както и при упражняването на контрол от тяхна страна за спазването на мерките от клиенти и посетители.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща 100 НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС В ОБЛАСТ СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ШОФЬОР ОТ СЛИВЕН Е ХВАНАТ ПИЯН В 17 ЧАСА

53-годишен шофьор от Сливен е заловен пиян зад волана в 17 часа на 10 декември, научи Sliveninfo. Водачът е шофирал лек автомобил „Сеат“. Той е бил спрян за проверка от

Новини Сливен

ЗАПОЧНА ОБРАБОТКА НА УЛИЦИ И ТРЕВНИ ПЛОЩИ В ОБЩИНА КОТЕЛ СРЕЩУ КЪРЛЕЖИ И КОМАРИ

На 12, 13 и 14  май по договор с фирма „Биофарм-инженеринг” АД в община Котел ще извърши дезакаризация, дезинсекция и дезинфекция срещу кърлежи и комари. Срещу паразитите ще се обработват

Новини Сливен

СУПЕР МОЩЕН АВТОМОБИЛ Е СОБСТВЕНОСТ НА СЛИВЕНСКИ БИЗНЕСМЕН

  В Сливен вече има лека кола, чиято мощност е 740 конски сили. Тя може да се движи с 330 км/ч, а ускорява до 100 км само за 4,6 секунди.