НАД 500 УЧАСТНИЦИ ЩЕ СЕ ВКЛЮЧАТ В МЕЖДУНАРОДНИЯ ПЛАНИНСКИ МАРАТОН „ХАЙДУШКИ ПЪТЕКИ“
21.10.2022 699 Прегледи

НАД 500 УЧАСТНИЦИ ЩЕ СЕ ВКЛЮЧАТ В МЕЖДУНАРОДНИЯ ПЛАНИНСКИ МАРАТОН „ХАЙДУШКИ ПЪТЕКИ“

Над 500 мъже и жени ще участват в седмото издание на Международния планински маратон „Хайдушки пътеки“ на 22 октомври в Сливен.  Атрактивното събитие е част от програмата на Сливен за Димитровден, празника на града. Основен  организатор е фондация „Стария бряст“ с председател Стефан Стефанов, в партньорство с Община Сливен и дирекцията на Природен парк „Сините камъни“. Кметът Стефан Радев ще участва в награждаването на отличените бегачи.

„Хайдушки пътеки“ популяризира двигателната активност и здравословния начин на живот, но и дава възможност на участниците да видят най – красивите места на Сливен и природните богатства на Балкана. Трасетата преминават край емблематични места и символи от градската среда, продължават в планината край живописни местности, красиви пещери, планински върхове, крепостни останки, горски извори, стари хайдушки сборища. Целта на организаторите е да бъде привлечен интереса на участниците и те да се завърнат отново в  Града под Сините камъни за нов маратон или като туристи.

И тази година са предвидени четири трасета с различни дължини, които участниците ще изберат според физическите си възможности и подготовка. Маратонът е с дължина на трасето от 42, 195 км, полумаратонът – 21,097 км и четвърт маратонът – 13 км.  Стартът ще бъде даден в 8 часа в съботния ден, до Стария бряст в центъра на града. Всички ще потеглят заедно. Сред участниците има регистрирани граждани на различни държави от чужбина. Сред тях по – голямо ще е представителството на италиянците и на армейците от САЩ, които пребивават за обучение на полигона „Ново село“, съобщиха от фондация „Стария бряст“.

Четвъртото, най-късо трасе, е от 500 метра. За разлика от останалите, то не е в планината, а минава през пешеходната зона на Сливен. Предназначено е за деца и младежи до 17-годишна възраст. Те ще стартират от „Розова градина“ в 11 часа и ще финишират пред Стария бряст.

Награждаването ще започне в 17 часа, до Стария бряст.

Снимките са от архива на планинския маратон „Хайдушки пътеки“-https://www.rebeltrails.oldelm.eu/gallery-2019/

Предишна БЪДЕЩА ПСИХОЛОЖКА Е НОВАТА МИС СЛИВЕН
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПРАВОСЛАВНАТА ЦЪРКВА ЧЕСТВА СВЕТИ ПРОРОК САМУИЛ

На 20 август църквата почита Св. пророк Самуил и Св. 38 мъченици Пловдивски. Празнуват всички, които носят името Самуил, което означава „измолен от Бога“. Самуил е живял през 11 в.

Новини Сливен

КАНДИДАТИТЕ НА ГЕРБ И СДС В СЛИВЕН ОТГОВАРЯТ НА ВЪПРОСИ НА ГРАЖДАНИ

Кандидатите от листата ГЕРБ и СДС в Сливен с номер 28 в бюлетината стартират поредица от онлайн активности, в които ще отговарят на въпроси на граждани. Инициативите идват в отговор

Новини Сливен

ПОЖАР ИЗПЕПЕЛИ ПЛЕВНИК В СЕЛО НЕЙКОВО

На 13 юни, в 12.32 часа, е получен сигнал за пожар в стопанска постройка в село Нейково. Произшествието е ликвидирано в 16,00 часа от екип на РСПБЗН-Котел. Няма пострадали. Унищожена