НАД 4000 ГОСТИ ОЧАКВАТ ОРГАНИЗАТОРИТЕ НА МОТОСЪБОРА КРАЙ КИПИЛОВО
юли 12, 2022 697 Прегледи

НАД 4000 ГОСТИ ОЧАКВАТ ОРГАНИЗАТОРИТЕ НА МОТОСЪБОРА КРАЙ КИПИЛОВО

Над 4000 гости от цялата страна се очакват на мотосъбора в местността Сайганица край котленското село Кипилово. Това съобщи за БТА Иван Тодоров от мотоклуба „MSC Swallow 33“, който организира събора с подкрепата на община Котел. Шестото издание ще се състои от 21 до 24 юли.

Мястото, където се провежда съборът, е много зареждащо, разказа Тодоров. На около два километра се намира Кипиловското кале – най-запазената римска крепост на Балканския полуостров. За желаещите да го посетят има осигурен екскурзовод.

Специално място в събора имат децата, каза Иван Тодоров. За тях е обособен кът, ще има и аниматор. Организаторите са подготвили детски игри с награди. По думите на кмета на Котел Коста Каранашев, в Кипилово е единственият рокерски събор, на който присъстват много деца, жени, хора, които не са рокери. Така че, той се превръща в един своеобразен рокерски фестивал.

И тази година ще има патриотично шествие с поставяне на венци и цветя пред паметника на патрона на града – Георги Раковски. То ще се състои в събота по обяд, когато рокерите ще направят обиколка на Котел, която ще приключи на площад „Възраждане“.

В музикалната програма сме се постарали да включим всякакви стилове, каза Тодоров и добави, че наред с рокизпълнители като Васко Кръпката и „Подуене блус бенд“, са поканени да участват естрадни групи – „Дует Перфект“, оркестърът за народна музика „Варненци“, бандата „Raising Hell“, четири момичета от „Second to None“ и други. Очакват се и гайдари, а присъстващите на събора за поредна година ще могат да видят нестинарски изпълнения.

Организаторите залагат на българската кухня и обещават чевермета; ще има стоки и продукция на местни производители, както и на занаятчии. Според домакините, високите цени на горивата и липсата на спонсори няма да спрат любителите на моторите, рокмузиката и планината.

Предишна ДО СЕДМИЦА ПРИКЛЮЧВА РЕМОНТЪТ НА ЗАХРАНВАЩИТЕ ВОДОЕМИ НА СЛИВЕН
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини

БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА ИЗОЛИРА ВЛИЗАЩИТЕ В СТРАНАТА В ШАТРИ ДО ГРАНИЧНИТЕ ПУНКТОВЕ

Идеята за карантинни лагери, която сливенски бизнесмени лансираха чрез Sliveninfo в петък, получи широк отзвук. в тази връзка ви предлагаме примера на друга балканска страна – Босна и Херцеговина. Босна

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

На интервю за работа: – Как се казвате? – Васил. – Деца имате ли? – Да, син Васил и дъщеря Василка! – Хм, интересно… А домашни любимци? – Котка Васка!

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Отива нашенец на бензиностанция в Германия. Служителят пита: – Дизел? Супер? – Вода! Служителят се чуди, ама за сеира пълни догоре с вода. Нашият пуска някаква таблетка в резервоара, пали