НАД 4 000 СА ИМЕНИЦИТЕ НА БОГОЯВЛЕНИЕ В ОБЩИНА СЛИВЕН
януари 6, 2023 237 Прегледи

НАД 4 000 СА ИМЕНИЦИТЕ НА БОГОЯВЛЕНИЕ В ОБЩИНА СЛИВЕН

Днес православната църква празнува Богоявление – Йордановден, един от най-големите християнски празници. Това е денят, в който Йоан Кръстител кръщава в река Йордан Исус Христос.

В община Сливен мъжете с името Йордан са 1563. От тях 1031 живеят в града. Името Йорданка носят 887 жени в общината, като с постоянен адрес в Сливен са 649. Общо 160 са мъжете в общината, носещи името Данчо. 107 от тях са с адресна регистрация в града. Господата с името Божидар са 972. От тях 460 са от Сливен, а останалите от населените места на общината. Името Божидара носят 154 жени в общината, от тях 88 са с адресна регистрация в града. 15 са представителките на нежния пол, носещи името Богдана, които живеят в града, а в общината са общо 18. Името Богомил носят 130 мъже. От тях 42 живеят в Сливен. 4 са мъжете с името Божан, които също празнуват днес. 143 са представителките на нежния пол с името Божана, като в града това име носят 55 от тях. 59 са дамите с името Бояна, 50 от тях са с адресна регистрация в Сливен. 150 мъже от общината се казват Боян, а името Богдан носят общо 44 души.

Честит празник на всички именици!

Предишна ЙОРДАНОВДЕН Е
Следваща В НОВА ЗАГОРА СЕ ПРОВЕДЕ ИНФОРМАЦИОННА РЕЩА ПО ПОВОД ОТВАРЯНЕТО НА ПРОЦЕДУРАТА "ПОДКРЕПА ЗА УСТОЙЧИВО ЕНЕРГИЙНО ОБНОВЯВАНЕ НА ЖИЛИЩНИЯ СГРАДЕН ФОНД - ЕТАП I"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ВСИЧКИ НОМИНИРАНИ ЗА ЕВРОДЕПУТАТИ ОТ СЛИВЕН СЕ ОТТЕГЛИХА НА ЧЕРВЕНАТА КОНФЕРЕНЦИЯ

Ако изгубим европейските избори, ще изгубим и местните избори. Затова е нужна максимална мобилизация на всички наши членове и симпатизанти, на цялото общество. Това заяви пред делегатите на общинската конференция

Новини Сливен

ГОЛЯМ ПОЖАР НА БАЗА „НОВО СЕЛО“

Пожар е обхванал близо 300 декара на територията на военния полигон „Ново село“, съобщи за БТА директорът на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Владимир Демирев. Сигналът

Новини Сливен

Д-Р ВАСИСЛАВ ПЕТРОВ ПОЗДРАВЯВА СПЕЦИАЛИСТИТЕ ПО ЗДРАВНИ ГРИЖИ С ПРОФЕСИОНАЛНИЯ ИМ ПРАЗНИК

Изпълнителният директор на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ д-р Васислав Петров поздравява всички специалисти по здравни грижи, работещи в болницата. Поводът е Международният ден на сестринството, който отбелязваме на 12 май.