НАД 300 ДУШИ ПОСЕТИХА МОБИЛНИЯ ВАКСИНАЦИОНЕН КАБИНЕТ ПРЕД „БИЛЛА“

НАД 300 ДУШИ ПОСЕТИХА МОБИЛНИЯ ВАКСИНАЦИОНЕН КАБИНЕТ ПРЕД „БИЛЛА“

Повече от 300 души посетиха през седмицата мобилния ваксинационен кабинет пред магазин „Била“.  Поставени са еднодозови ваксини, някои от гражданите са дошли за втора игла, има и ваксинирани с бустерни дози. Само в съботния ден са поставени 46 дози от д-р Туран Кая от Стара Загора. Негов асистент е Живко Денков от областната болница.

Областният управител Минчо Афузов  днес посети кабинета, за да изкаже благодарност на  екипа.  „Виждаме, че работите за сметка на почивните си дни. Признателни сме Ви за човешката отзивчивост. Ваксинациите са от изключително значение, за да овладеем епидемията“, каза Афузов. Д-р Кая подчерта, че за разлика от други държави, в нашата има достатъчно количества от всички разрешени ваксини, при това – безплатни. Като лекар той изрази учудването си, че все още има какво да се желае по отношение на проявения от гражданите интерес. „В други страни хората искат да се имунизират срещу COVID-19, но нямат ваксини“, отбеляза той.

Мобилният кабинет пред „Била“ на бул. „Братя Миладинови“ в Сливен бе разкрит по съвместна инициатива на областната администрация, собственика на лечебни заведения Ибрям Алиев, директора на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ д-р Васислав Петров, със съдействието на общината и  РЗИ. Целта бе да се създаде още по-улеснен достъп на желаещите да се предпазят от заболяването.

Мобилният кабинет продълава работата си и днес, неделя, до 18 часа.

Ваксини се поставят в разкритите пунктове в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ и МБАЛ „Хаджи Димитър“ в Сливен, както и в МБАЛ „Света Петка Българска“ в Нова Загора.  Графикът на работното им време е поместен в сайта на РЗИ.

 

Предишна ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ МИНЧО АФУЗОВ: ПРИЗОВАВАМ ВСИЧКИ ДА ГЛАСУВАТ, ЗА ДА ИМА РЕАЛЕН РЕЗУЛТАТ ЗА ОЧАКВАНИЯТА НА ОБЩЕСТВОТО
Следваща 7,9 ПРОЦЕНТА Е ИЗБИРАТЕЛНАТА АКТИВНОСТ В ОБЛАСТ СЛИВЕН КЪМ 11 ЧАСА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

АКТУАЛНА ЕПИДЕМИЧНА ОБСТАНОВКА В ОБЛАСТ СЛИВЕН

19 изследвани лица са дали положителен резултат за COVID-19 през последното денонощие в област Сливен. Сред заболелите има лекар, медицинска сестра и учител от Сливен и ученик от Твърдица, съобщиха от Областния

Новини Сливен

ЗАЛОВИХА КРАДЕЦ НА АГНЕТА

Криминалисти на РУ-Твърдица намериха и върнаха откраднати домашни животни. На 10 април от двора на 54-годишен мъж в село Сърцево са откраднати две агнета. След получаване на сигнала и предприетите

Новини Сливен

МЪЖ ЗАГУБИ СЪЗНАНИЕ В АВТОБУС

Мъж загуби съзнание в автобус до магазин LIDL в сливенския кв. „Дружба”, видя репортер на Sliveninfo. Рейсът спря, за да изчака идването на Бърза помощ. Мъжът бе откаран с линейка.