НАД 2000 ИМЕНИЦИ ПРАЗНУВАТ ДНЕС В ОБЩИНА СЛИВЕН

НАД 2000 ИМЕНИЦИ ПРАЗНУВАТ ДНЕС В ОБЩИНА СЛИВЕН

Православната църква почита днес паметта на Свети Николай Мирликийски Чудотворец. Празникът е наричан от народа Никулден. Свети Николай е покровител на моряците и рибарите, морските специалисти, банките и банкерите. На този ден обичай на трапезата е да се поднесе риба, най-често шаран.

Мъжете с името Николай в община Сливен са 1924, като в града са регистрирани 1574. Името Никола носят общо 582 мъже. От тях 444 живеят в Сливен.

Дамите с името Николина, които живеят в малките населени места са 55, а в града – 192. Николинка се казват общо 182 жени. От тях 134 са с адресна регистрация в Сливен.

На територията на община Сливен името Николета носят 144 дами, а от тях 115 живеят в града. В населените места името Нина носят 29 жени, в Сливен са регистрирани 172.

Господата с името Нено са 48, от тях в града живеят 20. Името Ненко носят общо 17 мъже, а представителките на нежния пол с името Ненка са общо 29.

Днес повод да почерпят имат и мъжете с името Кольо. Те са 277, като в града са регистрирани 139. Господата с името Колю са общо 68.

Дамите, носещи името Никол са 228, 211 от тях живеят в Сливен.

Нико се казват общо 14 господа.

Честит празник на имениците!

Предишна ПО-МАЛКО ЗАБОЛЕЛИ ОТ COVID-19 ЗА ПОСЛЕДНАТА СЕДМИЦА В ОБЩИНА СЛИВЕН
Следваща ЕДИН НИКУЛДЕН С МНОГО ОТГОВОРНОСТИ ПРЕД Д-Р НИКОЛИНА ИВАНОВА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СЪПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА „ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ” ХРИСТО ИВАНОВ ИДВА НОВА ЗАГОРА

Съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов ще посети в четвъртък (8 октомври) гр. Нова Загора. В 10:30 часа пред сградата на общината той ще направи изявление заедно с общинския съветник Kремена Петрова. Съветничката е един от лидерите на протеста за чист въздух в Нова Загора.

Новини Сливен

ПРЕДСТАВЯТ „ПЕРФЕКТНАТА СВАТБА“ НА СЦЕНАТА НА ЗАЛА „СЛИВЕН“

На 15 октомври сливенската публика ще има възможност да гледа спектакъла „Перфектната сватба“ от Робин Хоудън. За почитателите на комедията, на сцената на зала „Сливен“ ще играят съзвездие от актьори

Новини Сливен

ОТМЕНЯТ СЕ ПРОЯВИТЕ ЗА ПРАЗНИКА НА КЕРМЕН – 14 ОКТОМВРИ

Поради усложняващата се епидемична обстановка се отменят събитията по повод празника на град Кермен. За това информира кметът Живко Жечев. Празникът се отбелязва на 14 октомври – Петковден. Живко Жечев