НАД 2000 ИМЕНИЦИ ПРАЗНУВАТ ДНЕС В ОБЩИНА СЛИВЕН

НАД 2000 ИМЕНИЦИ ПРАЗНУВАТ ДНЕС В ОБЩИНА СЛИВЕН

Православната църква почита днес паметта на Свети Николай Мирликийски Чудотворец. Празникът е наричан от народа Никулден. Свети Николай е покровител на моряците и рибарите, морските специалисти, банките и банкерите. На този ден обичай на трапезата е да се поднесе риба, най-често шаран.

Мъжете с името Николай в община Сливен са 1924, като в града са регистрирани 1574. Името Никола носят общо 582 мъже. От тях 444 живеят в Сливен.

Дамите с името Николина, които живеят в малките населени места са 55, а в града – 192. Николинка се казват общо 182 жени. От тях 134 са с адресна регистрация в Сливен.

На територията на община Сливен името Николета носят 144 дами, а от тях 115 живеят в града. В населените места името Нина носят 29 жени, в Сливен са регистрирани 172.

Господата с името Нено са 48, от тях в града живеят 20. Името Ненко носят общо 17 мъже, а представителките на нежния пол с името Ненка са общо 29.

Днес повод да почерпят имат и мъжете с името Кольо. Те са 277, като в града са регистрирани 139. Господата с името Колю са общо 68.

Дамите, носещи името Никол са 228, 211 от тях живеят в Сливен.

Нико се казват общо 14 господа.

Честит празник на имениците!

Предишна ПО-МАЛКО ЗАБОЛЕЛИ ОТ COVID-19 ЗА ПОСЛЕДНАТА СЕДМИЦА В ОБЩИНА СЛИВЕН
Следваща ЕДИН НИКУЛДЕН С МНОГО ОТГОВОРНОСТИ ПРЕД Д-Р НИКОЛИНА ИВАНОВА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЖЕНА ПОСТРАДА ПРИ СБЛЪСЪК МЕЖДУ МЕРЦЕДЕС И СУЗУКИ

На 30 декември, в 13,50 часа, е получено съобщение за възникнало пътно произшествие на ул.“Патриарх Евтимий“ в град Нова Загора. Лек автомобил „Мерцедес“, управляван от водач на 65 години от

Новини Сливен

ЕНЕРГЕТИЦИТЕ ОТ ТЕЦ МАРИЦА 3 И ПРОФСЪЮЗНИТЕ ИМ ЛИДЕРИ С ОТКРИТО ПИСМО ДО ПРЕМИЕРА: Г-н ПЕТКОВ, НАДЯВАМЕ ,ЧЕ ВСЕ ОЩЕ СТЕ ЕДИН ОТ НАС, ТЕЗИ КОИТО 32 ГОДИНИ ЧАКАМЕ И ИСКАМЕ БЪЛГАРИЯ ДА БЪДЕ УСПЕШНА,ПРОСПЕРИЩА СВОБОДНА И СИЛНА СТРАНА!

В емоционално открито писмо да Премиера енергетици от ТЕЦ МАРИЦА 3 и профсъюзите на КНСБ И КТ ПОДРЕПА в централата призовават Кирил Петков да ги подкрепи и правителството да даде

Новини Сливен

ТЕХНОМАРКЕТ ОТНОВО ОТВАРЯ ВРАТИ В СЛИВЕН

Веригата магазини „Техномаркет“ се връща в Сливен. Това става малко повече от година след като веригата затвори своя магазин до „Рикас център“. Този път „Техномаркет“ отваря врати на кръстовището на