НАД 200 ПРОВЕРКИ ЗА СПАЗВАНЕ НА МЕРКИТЕ СА ИЗВЪРШЕНИ В КРАЯ НА МИНАЛАТА СЕДМИЦА

НАД 200 ПРОВЕРКИ ЗА СПАЗВАНЕ НА МЕРКИТЕ СА ИЗВЪРШЕНИ В КРАЯ НА МИНАЛАТА СЕДМИЦА

Над 200 проверки за спазване на противоепидемичните мерки бяха извършени от ОД на МВР, РЗИ, ОДБХ и Дирекция „Инспекция по труда“ на територията на Сливенска област в последните дни на миналата седмица, съобщиха от Областния кризисен щаб.

В периода от 15 до 18 октомври включително служители на РУ на МВР в четирите общини са осъществили 147 проверки, при които са съставени 12 предупредителни протокола на собственици или управители на търговски обекти и са съставени 100 акта за неносене на задължителните в закрити площи предпазни маски за лицето. За това нарушение законът предвижда минимална глоба от 300 лева.

32 са проверките на ОДБХ в търговски обекти и заведения за обществено хранене на 15 и 16 октомври, които приключиха с издаване на предписание в смесен магазин.

Дирекция „Инспекция по труда“ осъществи контрол в 13 предприятия, като в 2 от тях бяха дадени задължителни за изпълнение предписания.

Ежедневен е контролът на РЗИ. Проверките през последните два дни на изтеклата седмица приключиха без нарушения.

Четири от всички проверки бяха осъществени съвместно от представители на РЗИ, ОД на МВР и ОДБХ.

Контролът за спазване на разпоредените от здравния министър противоепидемични мерки бе засилен по указания на областния управител Чавдар Божурски и с решение на Областния кризисен щаб. Целта е да се ограничи разпространението на коронавируса на територията на областта.

Предишна 342 СА АКТИВНИТЕ СЛУЧАИ НА COVID-19 В ОБЛАСТТА, ОТ ТЯХ 178 СА В "КАЧУЛКА"
Следваща ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ПОЗДРАВЯВА ЛЕКАРИТЕ С ДЕНЯ НА СВЕТИ РИЛСКИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

„ТОПЛОФИКАЦИЯ – СЛИВЕН“ СЪОБЩАВА ЗА АВАРИЯ В ТОПЛОПРЕНОСНАТА МРЕЖА

Поради възникнала авария в топлопреносната мрежа, Ви уведомяваме, че ще бъде спряно топлоподаването към Център от 10.00 до 22:00 часа на 28.03.2019 г. Ръководството на дружеството се извинява за причинените

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ И УЧИЛИЩНИ ДИРЕКТОРИ ОБСЪДИХА НОВОСТИТЕ В ДЪРЖАВНОТО ФИНАНСИРАНЕ ПРЕЗ 2018 Г.

Кметът на Община Сливен Стефан Радев се срещна днес с директори на училища. Бяха обсъдени новите моменти в държавното финансиране на училищата за 2018 г. На срещата присъства и заместник-

Новини Сливен

ВАЖНО ЗА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ В ОБЩИНА СЛИВЕН

Община Сливен напомня на хората с увреждания, че могат да се възползват от Механизма за личната помощ. Кандидатите трябва да подадат заявление в Дирекция социално подпомагане за изготвяне на оценка,