НАД 124 % ПОВЕЧЕ БОЛНИ БЯХА ДИАГНОСТИЦИРАНИ ЗА СЕДМИЦА В ОБЛАСТ СЛИВЕН
януари 10, 2022 491 Прегледи

НАД 124 % ПОВЕЧЕ БОЛНИ БЯХА ДИАГНОСТИЦИРАНИ ЗА СЕДМИЦА В ОБЛАСТ СЛИВЕН

В периода от 3 до 9 януари са диагностицирани 548 болни с COVID-19 в Сливенска област. Увеличението в сравнение с предходната седмица е от 124,6 процента. Средната възраст на новозаболелите падна до 45,3 години, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Сред новите болни са лекар от извънболничната помощ, двама санитари, 14 учители и 37 ученици от различни училища в областта. Няма регистрирани огнища на работното място. Преобладават семейните огнища.

Излекувани са 110 души.

За съжаление, починаха 16 неимунизирани пациенти с COVID-19 и придружаващи заболявания, на възраст между 87 и 51 години. Щабът изказва съболезнования на семействата и близките.

През миналата седмица бе отчетен най-голям брой на приложени ваксини от началото на кампанията – 3 265. С тях поставените дози са 80 018. Лицата със завършен имунизационен статус са 41 651. Седем от десетте предварително записани деца на възраст от 5 до 11 навършени години бяха ваксинирани миналия петък.

Към момента активните случаи на заболяването са 862. Повечето от тях – 682, са в община Сливен, като 582 болни са жители на града.  В община Нова Загора болните са 100, вд община Котел – 46, а в община Твърдица – 34.

Под карантина са 1 556 души. От тях 46 процента са болни, чието лечение се провежда в домашна изолация под наблюдението на личните лекари. 28 на сто от карантинираните са пристигнали от рискова зона, а останалите са били контактни на заразени лица.

Заболеваемостта в Сливенска област нарасна на 433,85 на 100 000 лица от населението при средна за страната от 660,69 души.

По общини заболеваемостта е следната: Нова Загора – 244,55 души, Котел – 262,76, Твърдица – 264,35, Сливен – 535,72 души на 100 000 лица от населението.  От РУО съобщиха, че са информирали образователното министерство за завишената заболеваемост в община Сливен. Очаква се решение във връзка с организацията на учебния процес в условията на усложнената епидемична обстановка в общината.

При поява на първи симптоми гражданите трябва незабавно да се обадят на личните си лекари. Щабът напомня, че спазването на противоепидемичните мерки – носенето на предпазни маски, физическата дистанция, избягването на струпване от хора и редовната дезинфекция, ограничават разпространението на вируса. Всеки, който желае да бъде защитен, може да се ваксинира в разкритите пунктове в областта. За удобство на гражданите, има възможност за поставяне на ваксини и през почивните дни. В област Сливен са налични достатъчно количества от всички видове ваксини.

 

 

Предишна СЪОБЩЕНИЕ ОТ КАТ-СЛИВЕН
Следваща РАЗПРОСТРАНИТЕЛ НА ПИКО ОТ СЛИВЕН ОСТАВА В АРЕСТА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ДОРА КУРШУМОВА С ДАРЕНИЕ КЪМ ОБЩИНСКА БИБЛИОТЕКА „ПЕТЪР МАТЕЕВ“ – КОТЕЛ

Сливенската художничка Дора Куршумова направи дарение на свои 14 авторски книги на Общинска библиотека „Петър Матеев“ – Котел. Книгите са написани като приказки, за да могат по лесно малките читатели

Новини Сливен

НАГРАДИХА ДЕЦА, УЧАСТВАЛИ В КОНКУРСИ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ ПО НАРКОТИЧНИ ВЕЩЕСТВА

Редовно заседание на Общинския съвет по наркотични вещества- Сливен се проведе днес. Заседанието започна с връчване на награди на деца, отличили се в конкурси за рисунка. Конкурсите бяха на теми

Новини Сливен

ПАНАМИН С ОТЛИЧНИ РЕЗУЛТАТИ И ПРЕЗ СЕЗОН 2019/2020

Панатехнологиите и тази година показаха своето категорично превъзходство над конкурентни продукти, демонстрирайки отлични резултати. По-високи добиви, по-добро качество на продукцията, по-спокойни земеделски стопани – дори в трудна година като настоящата