НАД 124 % ПОВЕЧЕ БОЛНИ БЯХА ДИАГНОСТИЦИРАНИ ЗА СЕДМИЦА В ОБЛАСТ СЛИВЕН
януари 10, 2022 384 Прегледи

НАД 124 % ПОВЕЧЕ БОЛНИ БЯХА ДИАГНОСТИЦИРАНИ ЗА СЕДМИЦА В ОБЛАСТ СЛИВЕН

В периода от 3 до 9 януари са диагностицирани 548 болни с COVID-19 в Сливенска област. Увеличението в сравнение с предходната седмица е от 124,6 процента. Средната възраст на новозаболелите падна до 45,3 години, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Сред новите болни са лекар от извънболничната помощ, двама санитари, 14 учители и 37 ученици от различни училища в областта. Няма регистрирани огнища на работното място. Преобладават семейните огнища.

Излекувани са 110 души.

За съжаление, починаха 16 неимунизирани пациенти с COVID-19 и придружаващи заболявания, на възраст между 87 и 51 години. Щабът изказва съболезнования на семействата и близките.

През миналата седмица бе отчетен най-голям брой на приложени ваксини от началото на кампанията – 3 265. С тях поставените дози са 80 018. Лицата със завършен имунизационен статус са 41 651. Седем от десетте предварително записани деца на възраст от 5 до 11 навършени години бяха ваксинирани миналия петък.

Към момента активните случаи на заболяването са 862. Повечето от тях – 682, са в община Сливен, като 582 болни са жители на града.  В община Нова Загора болните са 100, вд община Котел – 46, а в община Твърдица – 34.

Под карантина са 1 556 души. От тях 46 процента са болни, чието лечение се провежда в домашна изолация под наблюдението на личните лекари. 28 на сто от карантинираните са пристигнали от рискова зона, а останалите са били контактни на заразени лица.

Заболеваемостта в Сливенска област нарасна на 433,85 на 100 000 лица от населението при средна за страната от 660,69 души.

По общини заболеваемостта е следната: Нова Загора – 244,55 души, Котел – 262,76, Твърдица – 264,35, Сливен – 535,72 души на 100 000 лица от населението.  От РУО съобщиха, че са информирали образователното министерство за завишената заболеваемост в община Сливен. Очаква се решение във връзка с организацията на учебния процес в условията на усложнената епидемична обстановка в общината.

При поява на първи симптоми гражданите трябва незабавно да се обадят на личните си лекари. Щабът напомня, че спазването на противоепидемичните мерки – носенето на предпазни маски, физическата дистанция, избягването на струпване от хора и редовната дезинфекция, ограничават разпространението на вируса. Всеки, който желае да бъде защитен, може да се ваксинира в разкритите пунктове в областта. За удобство на гражданите, има възможност за поставяне на ваксини и през почивните дни. В област Сливен са налични достатъчно количества от всички видове ваксини.

 

 

Предишна СЪОБЩЕНИЕ ОТ КАТ-СЛИВЕН
Следваща РАЗПРОСТРАНИТЕЛ НА ПИКО ОТ СЛИВЕН ОСТАВА В АРЕСТА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ШОФЬОР, УПОТРЕБИЛ НАРКОТИЦИ, Е ХВАНАТ ПРИ ПОЛИЦЕЙСКА АКЦИЯ

Водач на лек автомобил „Сеат“, употребил наркотици, е установен от полицейски служители на РУ-Сливен. Проверката е извършена на 25 март, в 17,50 часа, в кв.“Дебелата кория“ по време на ежедневната

Новини Сливен

ЧАСТНИТЕ ПОГРЕБАЛНИ АГЕНЦИИ В СЛИВЕН ПРОТЕСТИРАТ СРЕЩУ ГОТВЕНИ ПРОМЕНИ НА ОБЩИНСКА НАРЕДБА

  Отворено писмо до гражданите на Сливен, общинските съветници, представителите на медиите Уважаеми съграждани, Уважаеми общински съветници, Уважаеми журналисти, Информираме ви, че общинската администрация е подготвила и внесла за разглеждане

Новини Сливен

ПОСТОЯНЕН АРЕСТ ЗА ТЕЛЕФОНЕН ИЗМАМНИК

По искане на Районна прокуратура – Сливен, съдът задържа под стража Делян И. Той е обвинен за това, че на 12.12.2018 г. в гр. Сливен, в съучастие като помагач на