НАД 100 000 „МАРКОВИ“ СТОКИ ЗАДЪРЖАХА МИТНИЧЕСКИТЕ СЛУЖИТЕЛИ НА МП ЛЕСОВО
10.07.2024 378 Прегледи

НАД 100 000 „МАРКОВИ“ СТОКИ ЗАДЪРЖАХА МИТНИЧЕСКИТЕ СЛУЖИТЕЛИ НА МП ЛЕСОВО

Рекордно количество от 109 508 текстилни изделия с обозначения на световни марки задържаха митническите служители на Митнически пункт Лесово при проверка на товарен автомобил.

Контролните действия са извършени в рамките на съвместната операция по противодействие на контрабандата, с участието на екипи от Агенция „Митници“, ГД „Гранична полиция“, ГД „Борба с организираната престъпност“ и Национална агенция за приходите.

На 02.07.2024 г. товарната композиция с чужда регистрация пристига на МП Лесово на входящо трасе в страната, управлявана от полски гражданин. Водачът е представил документи, че превозва колети с текстилни изделия от Турция за Нидерландия през България. Превозното средство е селектирано от митническите служители за щателна проверка във връзка със сработил рисков профил. В хода на проверката инспекторите установяват сред декларираните стоки общо 109 508 броя спортни комплекти, шапки, тениски, къси панталони, бельо и чорапи с лога на защитени световни марки.

„Марковите“ текстилни изделия са задържани в изпълнение на  Регламент (ЕС) №608/2013 на Европейския парламент и на Съвета относно защита на правата върху интелектуалната собственост. За случая ще бъдат уведомени притежателите на съответните търговски марки.

Това е най-голямото количество „маркови“ стоки, установени в едно превозно средство на МП Лесово през последните години.

Само за първите шест месеца на 2024 г. от ТД Митница Бургас са задържани над 1,095 млн. търговски артикули за нарушени права върху интелектуалната собственост.

Предишна ПОВЕЧЕ ОТ 20 ГОДИНИ В МБАЛ "Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ" - СЛИВЕН ИМА СЪВРЕМЕННА НЕВРОХИРУРГИЯ
Следваща В СЛИВЕН ПРЕДСТОИ ПУБЛИЧНО ОБСЪЖДАНЕ НА ОТЧЕТА ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ОБЩИНСКИЯ БЮДЖЕТ ЗА 2023 Г.

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПРОГРАМА ЗА МАЙСКИТЕ ДНИ НА КУЛТУРАТА „СЛИВЕНСКИ ОГНЬОВЕ“ 2024 Г.

С концерт-спектакъл „Обичаите на България“ в Драматичен театър „Стефан Киров“ на Национален фолклорен ансамбъл „Българе“ и официална церемония по запалване на огъня на площад „Хаджи Димитър“ ще бъде дадено началото

Новини Сливен

ОБЩИНА ТВЪРДИЦА СЕ ПРИСЪЕДИНЯВА КЪМ КАМПАНИЯТА НА БЧК В ПОДКРЕПА НА ПОСТРАДАЛИТЕ В ТУРЦИЯ И СИРИЯ

Общинската администрация в Твърдица излезе с призив към жителите на общината. Ето текстът: УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ, УВАЖАEМИ СОБСТВЕНИЦИ НА МЕСТЕН БИЗНЕС, ОБЩИНА ТВЪРДИЦА, ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – ТВЪРДИЦА СЪВМЕСТНО С КМЕТСТВАТА В

Новини Сливен

КМЕТЪТ РАЗПОРЕДИ ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА МЕСТАТА ЗА СМЕТОСЪБИРАНЕ В НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА

Кметът Стефан Радев разпореди на инспекторите от отдел „Екология“ на Община Сливен да проверят всички населени места, попадащи в 20-километровата зона, където са предприети мерки за справяне с Африканска чума