НАД 10 ЛИЦА В СЛИВЕН СА ЗАБОЛЕЛИ В СЕМЕЙНИ ОГНИЩА
ноември 6, 2020 1074 Прегледи

НАД 10 ЛИЦА В СЛИВЕН СА ЗАБОЛЕЛИ В СЕМЕЙНИ ОГНИЩА

47 са новите случаи на COVID-19 през последното денонощие, съобщиха от Областния кризисен щаб. Сред диагностицираните лица има двама служители на РЗИ. Положителни проби са отчетени при изследванията и на двама ученици от Сливен. Тъй като инфектирането им е станало в период на обучение от разстояние, в електронна среда, класовете им не са карантинирани.

През последните дни прави впечатление броят на заболелите в семейни огнища. Над 10 души сред новодиагностицираните са се заразили при контакт с по-рано установени случаи в семейството, по данни на РЗИ.

Предоставянето на пълна информация за контактните лица е изключително важно, защото дава възможност за своевременната им изолация и медицинско наблюдение, напомнят здравните власти. Епидемиологичните проучвания продължават.

Очакват се резултатите от извършените изследвания на всички потребители в социалния дом в Твърдица.

Към момента активните случаи на COVID-19 са 567, като 316 от тях са в Сливен, 77 – в Нова Загора, 49 – в Твърдица и 5 – в Котел. Останалите диагностицирани лица са жители на 48 малки населени места на територията на четирите общини.

Носенето на предпазни маски за лице, физическата дистанция, липсата на струпване от хора доказано намаляват риска от разпространение на коронавируса. Областният кризисен щаб благодари на гражданите, които спазват противоепидемичните мерки. Личната отговорност на всеки от нас е грижа не само за собственото, но и здравето на семействата, близките и околните.

Предишна АРЕСТ ЗА КАНАБИС В СЛИВЕН
Следваща ДЕВЕТ АКТА, 41 ПРОТОКОЛА И 2 ПРЕДПИСАНИЯ СА СЪСТАВЕНИ ПРИ ПРОВЕРКИ ЗА МЕРКИТЕ В ОБЛАСТ СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

НАЦИОНАЛНИЯТ ТРИБАГРЕНИК СЕ РАЗВЯВА НАД СЕЛО СКОБЕЛЕВО, ПО ИНИЦИАТИВА НА МЛАДЕЖИ ОТ ГЕРБ – СЛИВЕН

Националният трибагреник се на най-високата точка на сливенското село Скобелево. Знамето бе поставено по случай Деня на независимостта на България – 22 септември. Инициативата е на общински съветници и младежи

Новини Сливен

МИКРОБУС ИЗЛЕЗЕ ОТ ПЪТЯ ДО СЕЛО КАМЕНОВО

Фирмен микробус e излязъл от пътното платно в района на село Каменово. Това съобщава радио „Фокус“, като се позовава на информация от слушатели. На мястото на инцидента има две полицейски

Новини Сливен

СИНЯТА ЗОНА В СЛИВЕН СТИГА ДО ОБЛАСТНАТА БОЛНИЦА

Подзона 10, приета с решение на Общински съвет – Сливен ще бъде въведена от 1 декември. Тя включва южната част на територията между бул. „Христо Ботев“, бул. „Хаджи Димитър“ и