НАД 10 ЛИЦА В СЛИВЕН СА ЗАБОЛЕЛИ В СЕМЕЙНИ ОГНИЩА
ноември 6, 2020 1161 Прегледи

НАД 10 ЛИЦА В СЛИВЕН СА ЗАБОЛЕЛИ В СЕМЕЙНИ ОГНИЩА

47 са новите случаи на COVID-19 през последното денонощие, съобщиха от Областния кризисен щаб. Сред диагностицираните лица има двама служители на РЗИ. Положителни проби са отчетени при изследванията и на двама ученици от Сливен. Тъй като инфектирането им е станало в период на обучение от разстояние, в електронна среда, класовете им не са карантинирани.

През последните дни прави впечатление броят на заболелите в семейни огнища. Над 10 души сред новодиагностицираните са се заразили при контакт с по-рано установени случаи в семейството, по данни на РЗИ.

Предоставянето на пълна информация за контактните лица е изключително важно, защото дава възможност за своевременната им изолация и медицинско наблюдение, напомнят здравните власти. Епидемиологичните проучвания продължават.

Очакват се резултатите от извършените изследвания на всички потребители в социалния дом в Твърдица.

Към момента активните случаи на COVID-19 са 567, като 316 от тях са в Сливен, 77 – в Нова Загора, 49 – в Твърдица и 5 – в Котел. Останалите диагностицирани лица са жители на 48 малки населени места на територията на четирите общини.

Носенето на предпазни маски за лице, физическата дистанция, липсата на струпване от хора доказано намаляват риска от разпространение на коронавируса. Областният кризисен щаб благодари на гражданите, които спазват противоепидемичните мерки. Личната отговорност на всеки от нас е грижа не само за собственото, но и здравето на семействата, близките и околните.

Предишна АРЕСТ ЗА КАНАБИС В СЛИВЕН
Следваща ДЕВЕТ АКТА, 41 ПРОТОКОЛА И 2 ПРЕДПИСАНИЯ СА СЪСТАВЕНИ ПРИ ПРОВЕРКИ ЗА МЕРКИТЕ В ОБЛАСТ СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ТОДОР БРАТАНОВ: 415 500 ДКА СА ЗАСЕТИТЕ С ПШЕНИЦА ПЛОЩИ В СЛИВЕНСКО

415 500 дка са засетите с пшеница площи на територията на Сливенска област. Това съобщи пред Радио „Фокус“ – Сливен директорът на Областна дирекция „Земеделие и гори“ – Сливен Тодор

Новини Сливен

ОГНЕБОРЦИ ОТВОДНЯВАХА НАВОДНЕНИ МАЗЕТА

През изминалото денонощие екип на РДПБЗН-Сливен се е отзовал на 4 сигнал за произшествия. Своевременно са ликвидирани два пожара, без да причинят преки материални щети, възникнали в жилищна сграда, в

Новини Сливен

2 НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС В ОБЛАСТ СЛИВЕН

146 са новодиагностицираните с коронавирус за последното денонощие. Направени са общо 3 955 PCR теста. Това показват данните в Националната информационна система. Така общият брой на потвърдените случаи става 11 836, от