НАД 10 ЛИЦА В СЛИВЕН СА ЗАБОЛЕЛИ В СЕМЕЙНИ ОГНИЩА
ноември 6, 2020 1408 Прегледи

НАД 10 ЛИЦА В СЛИВЕН СА ЗАБОЛЕЛИ В СЕМЕЙНИ ОГНИЩА

47 са новите случаи на COVID-19 през последното денонощие, съобщиха от Областния кризисен щаб. Сред диагностицираните лица има двама служители на РЗИ. Положителни проби са отчетени при изследванията и на двама ученици от Сливен. Тъй като инфектирането им е станало в период на обучение от разстояние, в електронна среда, класовете им не са карантинирани.

През последните дни прави впечатление броят на заболелите в семейни огнища. Над 10 души сред новодиагностицираните са се заразили при контакт с по-рано установени случаи в семейството, по данни на РЗИ.

Предоставянето на пълна информация за контактните лица е изключително важно, защото дава възможност за своевременната им изолация и медицинско наблюдение, напомнят здравните власти. Епидемиологичните проучвания продължават.

Очакват се резултатите от извършените изследвания на всички потребители в социалния дом в Твърдица.

Към момента активните случаи на COVID-19 са 567, като 316 от тях са в Сливен, 77 – в Нова Загора, 49 – в Твърдица и 5 – в Котел. Останалите диагностицирани лица са жители на 48 малки населени места на територията на четирите общини.

Носенето на предпазни маски за лице, физическата дистанция, липсата на струпване от хора доказано намаляват риска от разпространение на коронавируса. Областният кризисен щаб благодари на гражданите, които спазват противоепидемичните мерки. Личната отговорност на всеки от нас е грижа не само за собственото, но и здравето на семействата, близките и околните.

Предишна АРЕСТ ЗА КАНАБИС В СЛИВЕН
Следваща ДЕВЕТ АКТА, 41 ПРОТОКОЛА И 2 ПРЕДПИСАНИЯ СА СЪСТАВЕНИ ПРИ ПРОВЕРКИ ЗА МЕРКИТЕ В ОБЛАСТ СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПАМЕЛА БАКАЛОВА ОТ СПГСГ „АРХ. ГЕОРГИ КОЗАРОВ“ СЪС ЗЛАТЕН МЕДАЛ ОТ СЪСТЕЗАНИЕТО „НАЙ-ДОБЪР МЛАД СТРОИТЕЛ“

На провелите се финали на националното състезание „Най-добър млад строител” – 2019, в гр. Велико Търново, в което участваха 48 ученици от 16 професионални гимназии, възпитаничката на Сливенската професионална гимназия по строителство

Новини Сливен

ХЮСЕИН , КОЙТО Е ОБВИНЕН ЗА УМИШЛЕНО ПРИЧИНЯВАНЕ СМЪРТТА НА ПЕТЪР ДОСЕВ, ОБЖАЛВА ЗАДЪРЖАНЕТО СИ

Хюсеин Х., обжалва пред Апелативен съд – Бургас МНО „задържане под стража“, наложена от ОС – Сливен. Мъжът е обвинен за умишлено причинена смърт на пътя на Петър Досев. Инцидентът

Новини Сливен

ВЪЗМОЖНО Е В ЧЕТВЪРТЪК ДА ИМА ПРИСЪДА ЗА УБИЕЦА НА КРИСТИН ОТ СОТИРЯ

В 9.30 часа утре в Окръжен съд – Сливен започва делото за убийството на 6-годишната Кристин от село Сотиря. Пред съда за втори път ще застене 21-годишният Мартин Трифонов, който