НАД 10 ЛИЦА В СЛИВЕН СА ЗАБОЛЕЛИ В СЕМЕЙНИ ОГНИЩА
ноември 6, 2020 1245 Прегледи

НАД 10 ЛИЦА В СЛИВЕН СА ЗАБОЛЕЛИ В СЕМЕЙНИ ОГНИЩА

47 са новите случаи на COVID-19 през последното денонощие, съобщиха от Областния кризисен щаб. Сред диагностицираните лица има двама служители на РЗИ. Положителни проби са отчетени при изследванията и на двама ученици от Сливен. Тъй като инфектирането им е станало в период на обучение от разстояние, в електронна среда, класовете им не са карантинирани.

През последните дни прави впечатление броят на заболелите в семейни огнища. Над 10 души сред новодиагностицираните са се заразили при контакт с по-рано установени случаи в семейството, по данни на РЗИ.

Предоставянето на пълна информация за контактните лица е изключително важно, защото дава възможност за своевременната им изолация и медицинско наблюдение, напомнят здравните власти. Епидемиологичните проучвания продължават.

Очакват се резултатите от извършените изследвания на всички потребители в социалния дом в Твърдица.

Към момента активните случаи на COVID-19 са 567, като 316 от тях са в Сливен, 77 – в Нова Загора, 49 – в Твърдица и 5 – в Котел. Останалите диагностицирани лица са жители на 48 малки населени места на територията на четирите общини.

Носенето на предпазни маски за лице, физическата дистанция, липсата на струпване от хора доказано намаляват риска от разпространение на коронавируса. Областният кризисен щаб благодари на гражданите, които спазват противоепидемичните мерки. Личната отговорност на всеки от нас е грижа не само за собственото, но и здравето на семействата, близките и околните.

Предишна АРЕСТ ЗА КАНАБИС В СЛИВЕН
Следваща ДЕВЕТ АКТА, 41 ПРОТОКОЛА И 2 ПРЕДПИСАНИЯ СА СЪСТАВЕНИ ПРИ ПРОВЕРКИ ЗА МЕРКИТЕ В ОБЛАСТ СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА В ОБЛАСТ СЛИВЕН НАРАСНА НА 555 ДУШИ НА 100 000 ЛИЦА ОТ НАСЕЛЕНИЕТО

Заболеваемостта в област Сливен се увеличи на 555,5 души при средна за страната от 431,3 души на 100 000 лица от населението, съобщиха от Областния кризисен щаб. Сливенска област е седма

Новини Сливен

ЕВРОДЕПУТАТЪТ ПЕТЪР ВИТАНОВ: ЗАБРАВИХТЕ ЛИ КОЙ ЗАПЪЛНИ ОКОПИТЕ НА ЛЕЧКОВ?

Ръководителят на българските социалисти в Европейския парламент Петър Витанов, внук на най-дългогодишния кмет на Сливен Петър Марков с призив към съгражданите си за балотажа Забравихте ли какъв беше градът ни

Новини Сливен

ИНЖ. КОСТОВ, ДИРЕКТОР НА „ТОПЛОФИКАЦИЯ СЛИВЕН”: ГРАДИМ ОТНОШЕНИЯ С КЛИЕНТИТЕ, КОИТО СЕ ОСНОВАВАТ НА ВЗАИМНОТО ДОВЕРИЕ

„Политиката и персонализираното отношение към клиентитезаема водещо място в нашата работа. Стремим се да обслужваме нашите абонати бързо и качествено. Нашите експерти предоставят навременна информация и отговарят на всички запитвания.“,