НАД 10 ДУШИ В ОБЩИНАТА И НЕЙНИТЕ ДРУЖЕСТВА ПОЛУЧАВАТ ПО-ВИСОКА ЗАПЛАТА ОТ КМЕТА НА СЛИВЕН

НАД 10 ДУШИ В ОБЩИНАТА И НЕЙНИТЕ ДРУЖЕСТВА ПОЛУЧАВАТ ПО-ВИСОКА ЗАПЛАТА ОТ КМЕТА НА СЛИВЕН

В общинската администрация на Сливен има 6 -7 души, които получават по-висока заплата от кметската. Това са главният архитект, секретарят на общината, директори на общински предприятия и някои експерти. Това разкри пред журналисти кметът на Сливен Стефан Радев. Доста по-висока заплата от тази на кмета вземат и управителите на общински дружества, които обаче са търговски фирми.

В момента основното месечно възнаграждение на кмета на Сливен е 1 660 лева. За община от категорията на Сливен законът предвижда заплатата да може да достигне над 5 000 лева.

„Нашата политика в предишния мандат беше да не променяме заплатите, които сме заварили. През този период пазарът на труда отиде много напред като възнаграждения. Кметската заплата и тогава беше ниска, а тя определя и тези на заместник-кметовете. От управленска гледна точка не е правилно хора в общината да получава по-голяма заплата то кмета.

През миналата година имаше промяна в нормативната уредба и в момента таванът на кметските заплати е над 5 000 лева. Няма да отиваме в такива нива, но със сигурност тя ще бъде повишена в следващия мандат“.

Вдигането на кметската заплата автоматически ще вдигне заплатите на зам.-кметовете, председателя на общинския съвет и общинските съветници. Възнагражденията на всички тях ще бъдат определени на сесията през декември, която е насрочена за 19. Очаква се заплатата на един общински съветник в Сливен да надхвърли 1 000 лева. Досега местните депутати получаваха 660 лева. В мандата на Кольо Милев като кмет на общината съветниците стигнаха до възнаграждение от 1 260 лева за 6 до 8 часа ангажираност през месеца.

На практика обаче ангажираността на съветник с общинските дела и в момента е средно около 8 часа месечно. Ако, разбира се, съветникът участва в заседанията на комисиите и на месечната сесия.

Предишна ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ ОТ КАТ-СЛИВЕН
Следваща "ЩЕ СЕ ПРЕВЪРНЕМ В ЕДИН ОГРОМЕН ПАРКИНГ, АКО ПОВЕЧЕ ХОРА НЕ ЗАПОЧНАТ ДА ИЗПОЛЗВАТ ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

МЮЗИКЪЛЪТ „БЪЛГАРИ ОТ СТАРО ВРЕМЕ“ НА КРЕПОСТТА „ТУИДА“

21 ЮНИ (четвъртък) от 19:30 ч.  в КРЕПОСТ „ТУИДА“ – гр. СЛИВЕН гостува мюзикълът „БЪЛГАРИ ОТ СТАРО ВРЕМЕ“ по едноименната повест на Любен Каравелов Със СПЕЦИАЛНОТО УЧАСТИЕ НА АНСАМБЪЛ ЗА

Новини Сливен

ШОФЬОР – ДЖИГИТ ИЗБЯГА ОТ ПОЛИЦЕЙСКА ПРОВЕРКА, ИЗДИРВАТ ГО

Криминалисти на РУ-Котел издирват 27-годишен мъж, който е осуетил полицейска проверка. На 2 февруари, около 21,15 часа, на ул. „Иглика“ в град Котел, полицейски екип предприема проверка на лек автомобил

Новини Сливен

ГОЛЯМ УСПЕХ НА МЛАДИ МАТЕМАТИЦИ ОТ ГИМНАЗИЯ „ДОБРИ ЧИНТУЛОВ“

На 03.10.21г. се излъчи онлайн награждаването на финала на Хонгконгската международна Математическа Олимпиада HKIMO, която се проведе в края на август 2021 година. Нашите седмокласници Марияна Димитрова и Раян Камаринчев