НАД 10 ДУШИ В ОБЩИНАТА И НЕЙНИТЕ ДРУЖЕСТВА ПОЛУЧАВАТ ПО-ВИСОКА ЗАПЛАТА ОТ КМЕТА НА СЛИВЕН

НАД 10 ДУШИ В ОБЩИНАТА И НЕЙНИТЕ ДРУЖЕСТВА ПОЛУЧАВАТ ПО-ВИСОКА ЗАПЛАТА ОТ КМЕТА НА СЛИВЕН

В общинската администрация на Сливен има 6 -7 души, които получават по-висока заплата от кметската. Това са главният архитект, секретарят на общината, директори на общински предприятия и някои експерти. Това разкри пред журналисти кметът на Сливен Стефан Радев. Доста по-висока заплата от тази на кмета вземат и управителите на общински дружества, които обаче са търговски фирми.

В момента основното месечно възнаграждение на кмета на Сливен е 1 660 лева. За община от категорията на Сливен законът предвижда заплатата да може да достигне над 5 000 лева.

„Нашата политика в предишния мандат беше да не променяме заплатите, които сме заварили. През този период пазарът на труда отиде много напред като възнаграждения. Кметската заплата и тогава беше ниска, а тя определя и тези на заместник-кметовете. От управленска гледна точка не е правилно хора в общината да получава по-голяма заплата то кмета.

През миналата година имаше промяна в нормативната уредба и в момента таванът на кметските заплати е над 5 000 лева. Няма да отиваме в такива нива, но със сигурност тя ще бъде повишена в следващия мандат“.

Вдигането на кметската заплата автоматически ще вдигне заплатите на зам.-кметовете, председателя на общинския съвет и общинските съветници. Възнагражденията на всички тях ще бъдат определени на сесията през декември, която е насрочена за 19. Очаква се заплатата на един общински съветник в Сливен да надхвърли 1 000 лева. Досега местните депутати получаваха 660 лева. В мандата на Кольо Милев като кмет на общината съветниците стигнаха до възнаграждение от 1 260 лева за 6 до 8 часа ангажираност през месеца.

На практика обаче ангажираността на съветник с общинските дела и в момента е средно около 8 часа месечно. Ако, разбира се, съветникът участва в заседанията на комисиите и на месечната сесия.

Предишна ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ ОТ КАТ-СЛИВЕН
Следваща "ЩЕ СЕ ПРЕВЪРНЕМ В ЕДИН ОГРОМЕН ПАРКИНГ, АКО ПОВЕЧЕ ХОРА НЕ ЗАПОЧНАТ ДА ИЗПОЛЗВАТ ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

МВР-СЛИВЕН ТЪРСИ СВИДЕТЕЛИ НА ОПАСНО ШОФИРАНЕ ОТ ШОФЬОР НА МЕРЦЕДЕС В СЛИВЕН

РУ-Сливен търси свидетели на случай на опасно шофиране в центъра на града. На 15 май е получен сигнал, че около 18,55 часа, в района на улици „Г.С.Раковски“ и „Макгахан“, водач

Новини Сливен

ОДМВР-СЛИВЕН С ОТЛИЧИЯ ОТ НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС „ПЪТЕН ПОЛИЦАЙ НА ГОДИНАТА“ 2018

За  26-та поредна годишната се проведе конкурса „Пътен полицай на годината”. В края на миналата седмица град Габрово събра най-добрите пътни полицаи от страната, които премериха сили в различни дисциплини

Новини Сливен

ДВА АРЕСТА НА ПИЯНИ ШОФЬОРИ

Двама водачи, употребили алкохол, са установени от полицейски служители на територията на РУ-Сливен. На 25 април в местност „Терасите“ е извършена проверка на  лек автомобил „ВАЗ“, управляван от 59-годишния М.М.